Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Forum dla osób, które zamieszkają w budynku Avia 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach.
misiek1

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3

Postautor: misiek1 » 05 lip 2017, 18:10

Kolejne wprowadzki w klace a

Selassie

Postautor: Selassie » 07 lip 2017, 12:47

misiek1 pisze:Kolejne wprowadzki w klace a

To raczej dobra wiadomosc nie zla :)! znaczy ze lokale sa na tyle dobre ze juz ktos moze sie do nich wprowadzac; mnie to cieszy bo licze, ze i u mnie wszystko bedzie swietnie i bezproblemowo

Evadnro

Postautor: Evadnro » 07 lip 2017, 16:08

Selassie pisze:
misiek1 pisze:Kolejne wprowadzki w klace a

To raczej dobra wiadomosc nie zla :)! znaczy ze lokale sa na tyle dobre ze juz ktos moze sie do nich wprowadzac; mnie to cieszy bo licze, ze i u mnie wszystko bedzie swietnie i bezproblemowo

mnie raczej martwi fakt, że generalny wykonawca dalej nie przekazał Budimexowi bloku oraz to, że odbiory mogą ruszyć najwcześniej 17 lipca.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 10 lip 2017, 10:26

Odbiory na pewno nie ruszą jeszcze 17 lipca - brak konkretnego terminu - informacja, że będzie to 2 połowa lipca i zapewnienie, że będzie to do 4 sierpnia (przedstawienie mieszkania do odbioru - nie kontakt jak niektórzy tu piszą, do tego obliguje umowa deweloperska).
Niemniej Budimex wciąż nie zna terminu kiedy rozpocznie odbiory zatem budynek wciąż pozostaje nieodebrany od generalnego wykonawcy.

dexter

Postautor: dexter » 10 lip 2017, 10:31

Super :evil: zawsze mogą zatrudnić 5 ekip i zdążą w 2 tygodnie, tylko ciekawe co ich trzyma z tymi odbiorami jeśli nic się na budynku nie dzieje, nie widać żeby ktoś coś poprawiał czy kończył - niektórzy już mieszkają więc o co chodzi :?:

kar.pog

Postautor: kar.pog » 10 lip 2017, 13:06

Rzeczywiście nie ruszą odbiory 17 lipca :(
Musieli by już dziś do kogoś zadzwonić z podaniem godziny odbioru na dzień 17 lipca.
Dzwoniłam właśnie do Budimexu i nie podają konkretnej daty, tylko odpowiedź: "druga połowa lipca".

maamba

Postautor: maamba » 10 lip 2017, 16:48

dexter pisze: niektórzy już mieszkają więc o co chodzi :?:

Skąd taka informacja? Za każdym razem jak ktoś dzwoni to niezależnie która klatka mówią że budynek nie został jeszcze przekazany do odbioru... i nie ma opcji żeby wejść coś zobaczyć a tu czytam ze są już kolejne wprowadzki. O co chodzi? Jesteście pewni ze już ktoś ma klucze?

duda88

Postautor: duda88 » 10 lip 2017, 18:46

Mało że ma klucze to już mieszka - od jakiś 2 miesięcy ;) żeby ludzi nie drażnić założyli we wszystkich oknach z balkonowym włącznie folie, żeby nic nie było widać. Ale zanim ludzie zaczęli dzwonić i dopytywać o co chodzi można było nawet obrazy na ścianach zobaczyć :lol: Ale oczywiście w biurze zaprzeczają - to niemożliwe :evil:
klatka A 2 piętro mieszkanie narożne

Selassie

Postautor: Selassie » 11 lip 2017, 12:07

duda88 pisze:Mało że ma klucze to już mieszka - od jakiś 2 miesięcy ;) żeby ludzi nie drażnić założyli we wszystkich oknach z balkonowym włącznie folie, żeby nic nie było widać. Ale zanim ludzie zaczęli dzwonić i dopytywać o co chodzi można było nawet obrazy na ścianach zobaczyć :lol: Ale oczywiście w biurze zaprzeczają - to niemożliwe :evil:
klatka A 2 piętro mieszkanie narożne

Ja wciaz licze na to, ze taka inwigilacja nie bedzie stosowana do wszystkich sasiadow - co Was tak boli, ze tam ktos mieszka?
Sam czekam na mieszknie - a nie mam z tym problemu.

dexter

Postautor: dexter » 11 lip 2017, 12:34

Selassie pisze:Sam czekam na mieszknie - a nie mam z tym problemu.

Gratuluję wyluzowania - ale każdy jest w innej sytuacji, rodzinnej, mieszkaniowej, więc nie porównuj siebie do innych. Ja kupując miałem obietnicę odbioru w maju - handlowiec który tak twierdził już nie pracuje, i do kogo mam mieć pretensję ? Inwigilacja ??? To się chyba nazywa zasady, które powinny być takie same dla wszystkich ale jak widać nie są. I możesz spać spokojnie - nikt Cię inwigilował nie będzie.

Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”