Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera w bloku Avia 3
Kolejne wprowadzki w klace a
misiek1 pisze:Kolejne wprowadzki w klace a
To raczej dobra wiadomosc nie zla

Selassie pisze:misiek1 pisze:Kolejne wprowadzki w klace a
To raczej dobra wiadomosc nie zla! znaczy ze lokale sa na tyle dobre ze juz ktos moze sie do nich wprowadzac; mnie to cieszy bo licze, ze i u mnie wszystko bedzie swietnie i bezproblemowo
mnie raczej martwi fakt, że generalny wykonawca dalej nie przekazał Budimexowi bloku oraz to, że odbiory mogą ruszyć najwcześniej 17 lipca.
Odbiory na pewno nie ruszą jeszcze 17 lipca - brak konkretnego terminu - informacja, że będzie to 2 połowa lipca i zapewnienie, że będzie to do 4 sierpnia (przedstawienie mieszkania do odbioru - nie kontakt jak niektórzy tu piszą, do tego obliguje umowa deweloperska).
Niemniej Budimex wciąż nie zna terminu kiedy rozpocznie odbiory zatem budynek wciąż pozostaje nieodebrany od generalnego wykonawcy.
Niemniej Budimex wciąż nie zna terminu kiedy rozpocznie odbiory zatem budynek wciąż pozostaje nieodebrany od generalnego wykonawcy.
Super
zawsze mogą zatrudnić 5 ekip i zdążą w 2 tygodnie, tylko ciekawe co ich trzyma z tymi odbiorami jeśli nic się na budynku nie dzieje, nie widać żeby ktoś coś poprawiał czy kończył - niektórzy już mieszkają więc o co chodzi 

Rzeczywiście nie ruszą odbiory 17 lipca 
Musieli by już dziś do kogoś zadzwonić z podaniem godziny odbioru na dzień 17 lipca.
Dzwoniłam właśnie do Budimexu i nie podają konkretnej daty, tylko odpowiedź: "druga połowa lipca".

Musieli by już dziś do kogoś zadzwonić z podaniem godziny odbioru na dzień 17 lipca.
Dzwoniłam właśnie do Budimexu i nie podają konkretnej daty, tylko odpowiedź: "druga połowa lipca".
dexter pisze: niektórzy już mieszkają więc o co chodzi
Skąd taka informacja? Za każdym razem jak ktoś dzwoni to niezależnie która klatka mówią że budynek nie został jeszcze przekazany do odbioru... i nie ma opcji żeby wejść coś zobaczyć a tu czytam ze są już kolejne wprowadzki. O co chodzi? Jesteście pewni ze już ktoś ma klucze?
Mało że ma klucze to już mieszka - od jakiś 2 miesięcy
żeby ludzi nie drażnić założyli we wszystkich oknach z balkonowym włącznie folie, żeby nic nie było widać. Ale zanim ludzie zaczęli dzwonić i dopytywać o co chodzi można było nawet obrazy na ścianach zobaczyć
Ale oczywiście w biurze zaprzeczają - to niemożliwe
klatka A 2 piętro mieszkanie narożne

duda88 pisze:Mało że ma klucze to już mieszka - od jakiś 2 miesięcyżeby ludzi nie drażnić założyli we wszystkich oknach z balkonowym włącznie folie, żeby nic nie było widać. Ale zanim ludzie zaczęli dzwonić i dopytywać o co chodzi można było nawet obrazy na ścianach zobaczyć
Ale oczywiście w biurze zaprzeczają - to niemożliwe
![]()
Ja wciaz licze na to, ze taka inwigilacja nie bedzie stosowana do wszystkich sasiadow - co Was tak boli, ze tam ktos mieszka?
Sam czekam na mieszknie - a nie mam z tym problemu.
Selassie pisze:Sam czekam na mieszknie - a nie mam z tym problemu.
Gratuluję wyluzowania - ale każdy jest w innej sytuacji, rodzinnej, mieszkaniowej, więc nie porównuj siebie do innych. Ja kupując miałem obietnicę odbioru w maju - handlowiec który tak twierdził już nie pracuje, i do kogo mam mieć pretensję ? Inwigilacja ??? To się chyba nazywa zasady, które powinny być takie same dla wszystkich ale jak widać nie są. I możesz spać spokojnie - nikt Cię inwigilował nie będzie.
Wróć do „Avia 3 (etap V) - forum mieszkańców budynku”