Miejsca postojowe zewnętrzne i parkowanie obok bloku Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
as2017

Miejsca postojowe zewnętrzne i parkowanie obok bloku Orlińskiego 3

Postautor: as2017 » 13 gru 2017, 14:11

Jak juz pewnie wiecie parkingi planowane przy naszym bloku nie są dla nas, a dla bloków, które mają powstać po drugiej stronie pasa....
Rano były jeszcze dostępne ostatnie miejsca przy O5 (ciekawe, gdzie te osoby będą parkować).
Pozostałe dostępne miejsca to plac między O6 i O4 - ale myślę, że do tej pory niewiele zostało.

Pozdrawiam

pawd_tbg

Re: Miejsca postojowe zewnętrzne i parkowanie obok bloku Orlińskiego 3

Postautor: pawd_tbg » 15 gru 2017, 8:41

Witam. Pozdrawiam sąsiadkę z góry. Ja byłem w kolejce 13 i już miejsc nad O5 było tylko 4 wolne. Przy O3 miejsc obok bloku jest 26, a obok bloku O5 jest tylko 14. Więc podejrzewam że część miejsc z parkingu za szlabanem uzupełniła brakujące miejsca przy bloku. Ciekawią mnie tylko te białe pola na planie parkingu. Czy nie są to czasami miejsca sąsiadujące z miejscami dla osób niepełnosprawnych. Okaże się jak ściągną ogrodzenie z bloku O5.

DarekP

Postautor: DarekP » 15 gru 2017, 9:34

Cześć

Rozmawiacie o tych miejscach za 29 000 ?

egal1754

Postautor: egal1754 » 15 gru 2017, 9:50

as2017 pisze:Jak juz pewnie wiecie parkingi planowane przy naszym bloku nie są dla nas, a dla bloków, które mają powstać po drugiej stronie pasa....

a czy te bloki po drugiej stronie pasa w ogóle powstaną?
Z tego co pamiętam to były jakieś protesty, cofnięcie pozwolenia na wycinkę drzew itp.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 15 gru 2017, 10:17

egal1754 pisze:
as2017 pisze:Jak juz pewnie wiecie parkingi planowane przy naszym bloku nie są dla nas, a dla bloków, które mają powstać po drugiej stronie pasa....

Z tego co pamiętam to były jakieś protesty, cofnięcie pozwolenia na wycinkę drzew itp.

no dawno nie byles/łas na osiedlu... bo te bloku sa niemlaze ukończone, została elewacja i wykonczenie

Pigułeczka

Postautor: Pigułeczka » 15 gru 2017, 10:44

pawd_tbg pisze: Ciekawią mnie tylko te białe pola na planie parkingu. Czy nie są to czasami miejsca sąsiadujące z miejscami dla osób niepełnosprawnych. Okaże się jak ściągną ogrodzenie z bloku O5.

Zapytałam Sprzedawcę właśnie o te białe pola, odp: "Wolna przestrzeń" :) trawnik? przerwa? a cholera wie...
No ja byłam 4 w kolejce :) co do wcześniejszej sprzedaży miejsc - pamiętacie tą starszą kobitę z kolejki, która mówiła jak jej córce zabrali miejsce parkingowe? Ona wspominała, że córka zakupiła miejsce wraz z mieszkaniem... Może te wcześniejsze miejsca były dostępne w momencie, w którym kupowało się mieszkanie i od razu deklarowało chęć zakupu miejsca?

morth

Postautor: morth » 15 gru 2017, 10:48

mieszkaniecO1 pisze:
egal1754 pisze:

no dawno nie byles/łas na osiedlu... bo te bloku sa niemlaze ukończone, została elewacja i wykonczenie

Ale tu raczej mowa o tych blokach co miały powstać na przeciwko O5 i O3 a miasto miało teren wykupić od BDMX.

egal1754

Postautor: egal1754 » 15 gru 2017, 10:50

morth pisze:
mieszkaniecO1 pisze:
egal1754 pisze:a czy te bloki po drugiej stronie pasa w ogóle powstaną?

Ale tu raczej mowa o tych blokach co miały powstać na przeciwko O5 i O3 a miasto miało teren wykupić od BDMX.

dokładnie o te mi chodziło.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 19 gru 2017, 13:32

Handlarze znowu zaklepali? Bywały bloki z całymi pionami mieszkań zaklepanymi dzień przed rozpoczęciem sprzedaży danego budynku.
Powinni im wydzielić jeden blok, i niech tam siedzą. Bo potem sprzedają, wynajmą nie wiadomo komu, i można trafić jak na Balcerków w Alternatywy 4.

Te miejsca skończyły się po dwóch dniach. A wywłaszczanie, i przerabianie na ogólno-dostępne to jest komunizm. Dla niektórych jeszcze się nie skończył!

noona

Postautor: noona » 11 sty 2018, 14:50

Witam,
Czy ktos chcialby moze wynajac zewnetrzne miejsce postojowe na okres ok 2 tygodni? Place od razu za caly miesiac.

Ewentualnie moge na ten okres wymienic sie za miejsce w garazu podziemnym (Orlinskiego 3).

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”