Akt notarialny - przeniesienie własności nowego mieszkania - Orlińskiego 3
Re: Akt notarialny - przeniesienie własności nowego mieszkania - Orlińskiego 3
Polecam zrobić sobie wycenę przez telefon u wspomnianego wyżej notariusza na osiedlu Centrum C. Pan Kościelniak. Dopiero wtedy można dzwonić do "Budimexowego" notariusza.

Ostatnio zmieniony 22 sty 2018, 18:46 przez Brunon K., łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie do osób które podpisały już akt: we wzorze w dziale IV mam (chyba wszyscy mamy) wpisane roszczenie o ustanowienie hipoteki umownej na kwotę . na rzecz banku .. Czy jest to normalne? Z tego co mi mówił prawnik, dział IV powinien być czysty.
Pisałem do bx w tej sprawie ale jeszcze nic nie odpowiedzieli
egal1754 pisze:Pytanie do osób które podpisały już akt: we wzorze w dziale IV mam (chyba wszyscy mamy) wpisane roszczenie o ustanowienie hipoteki umownej na kwotę . na rzecz banku .. Czy jest to normalne? Z tego co mi mówił prawnik, dział IV powinien być czysty.
a mieszkanie masz w kredycie czy za gotówkę?
w kredycie,
ale pod . kryją się dane innej osoby, inna kwota, inny bank i inny budynek.
Rozumiem że taki wpis będzie dokonany aktem na rzecz banku w którym brałem kredyt. Ale to będzie już na części wydzielonej dla mnie i wtedy będą tam moje dane.
Natomiast tu mamy sytuacje że takie roszczenie jest już wpisane dla księgi na całego budynku - a dokładnie dla dwóch budynków 3 i 5.
Z tego co się dowiedziałem to ja się wydziela KW to zapisy z działu IV należy przepisać do wydzielonej księgi i nie rozumiem dlaczego w mojej księdze ma być wpisane czyjeś roszczenie?
ale pod . kryją się dane innej osoby, inna kwota, inny bank i inny budynek.
Rozumiem że taki wpis będzie dokonany aktem na rzecz banku w którym brałem kredyt. Ale to będzie już na części wydzielonej dla mnie i wtedy będą tam moje dane.
Natomiast tu mamy sytuacje że takie roszczenie jest już wpisane dla księgi na całego budynku - a dokładnie dla dwóch budynków 3 i 5.
Z tego co się dowiedziałem to ja się wydziela KW to zapisy z działu IV należy przepisać do wydzielonej księgi i nie rozumiem dlaczego w mojej księdze ma być wpisane czyjeś roszczenie?
Coś się wyjaśniło w kwestii tej hipoteki?
tak,
podobno bank ma prawo dokonać takiego wpisu, ale przy wyodrębnianiu lokalu zapis ten będzie wykreślony.
podobno bank ma prawo dokonać takiego wpisu, ale przy wyodrębnianiu lokalu zapis ten będzie wykreślony.
menkks pisze:pawd_tbg pisze:Koszt wysoki, ale czytając forum wiadomo że trzeba się targować i przynosi to efekt. Ja mieszkanie odebrałem 21 listopada a zadzwonili do mnie dziś z terminem na czwartek. W wiadomości od dewelopera natomiast mam info "Proszę również o uregulowanie opłat za użytkowanie - oczywiście w przypadku gdy jeszcze nie zostały opłacone. " Dostali może państwo jakąś informację o płatnościach ?
Nie przejmuj się tym, pani z budmiexu cie tylko zapyta u notariusza czy wszystko masz uregulowane, odpowiesz że tak, a ona w żaden sposób tego nie zweryfikuje (nawet nie podejmie takiej próby)
Ja odpowiedziałem (zgodnie z prawdą), że nie i też problemu nie było.
Po negocjacjach koszt 1470 zł .
Mieszkanie 61 m (bez garażu, bez komórki lokatorskiej i bez kredytu)
Mieszkanie 61 m (bez garażu, bez komórki lokatorskiej i bez kredytu)
Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”