Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie
Odebrał ktoś jeszcze mieszkanie ? Ja jeszcze tylko dwa dni - 8.03 

Cześć,
Wczoraj odebraliśmy mieszkanie, klatka A 8p. Atmosfera na odbiorze bardzo miła choć odnieśliśmy wrażenie że jesteśmy pośpieszani. Gdy chodzi o mieszkanie to troche rys na szybach i ościeżnicach, porysowana i pordzewiała barierka na balkonie. Podłogi i ściany równe a kąty niemalże idealne. Wiele zastrzeżeń do jakości tynków, w wielu miejscach pęknięcia, szczególnie przy oknach i drzwiach. Faktura tynków od gładkich nie wymagających poprawy po grudy nie zatarte. Generalnie zdecydowaliśmy się nie wpisywać tego do protokołu bo będziemy prawie całe mieszkanie gładziować, w zamian dostaniemy materiał.
Zwróćcie uwagę na dokumentację powykonawczą otrzymywaną podczas odbioru, u nas nie zgadzały się miejsca przyłącza wody w łazience.
Pozdrawiamy i życzymy powodzenia na odbiorach!
Wczoraj odebraliśmy mieszkanie, klatka A 8p. Atmosfera na odbiorze bardzo miła choć odnieśliśmy wrażenie że jesteśmy pośpieszani. Gdy chodzi o mieszkanie to troche rys na szybach i ościeżnicach, porysowana i pordzewiała barierka na balkonie. Podłogi i ściany równe a kąty niemalże idealne. Wiele zastrzeżeń do jakości tynków, w wielu miejscach pęknięcia, szczególnie przy oknach i drzwiach. Faktura tynków od gładkich nie wymagających poprawy po grudy nie zatarte. Generalnie zdecydowaliśmy się nie wpisywać tego do protokołu bo będziemy prawie całe mieszkanie gładziować, w zamian dostaniemy materiał.
Zwróćcie uwagę na dokumentację powykonawczą otrzymywaną podczas odbioru, u nas nie zgadzały się miejsca przyłącza wody w łazience.
Pozdrawiamy i życzymy powodzenia na odbiorach!

Cześć,
Właśnie odebrałam mieszkanie. Wyszły typowe rzeczy czyli drobne pęknięcia pod parapetami i w jednym miejscu przy drzwiach - nie wpisane do protokołu dostałam za to materiały. Jedna szyba do wymiany druga do polerki z takich grubszych rzeczy i właściwie jedyne, które wpisaliśmy do protokołu. Nie było problemu z kątami ścianami itd wszystko Ok. Szczerze mówiąc tokestme nawet zdziwiona ze tak sprawnie to poszło.
Jest jedna rzecz, która zauważyłam już po wyjsciu z budynku to bramki nie da się otworzyć kodem wchodząc z zewnatrz ani tez naciskając przycisk wychodząc, można wyjść jedynie używając klucza natomiast kod do samego budynku już działa wiec ewidentnej coś jest nie tak z sama bramką.
Właśnie odebrałam mieszkanie. Wyszły typowe rzeczy czyli drobne pęknięcia pod parapetami i w jednym miejscu przy drzwiach - nie wpisane do protokołu dostałam za to materiały. Jedna szyba do wymiany druga do polerki z takich grubszych rzeczy i właściwie jedyne, które wpisaliśmy do protokołu. Nie było problemu z kątami ścianami itd wszystko Ok. Szczerze mówiąc tokestme nawet zdziwiona ze tak sprawnie to poszło.
Jest jedna rzecz, która zauważyłam już po wyjsciu z budynku to bramki nie da się otworzyć kodem wchodząc z zewnatrz ani tez naciskając przycisk wychodząc, można wyjść jedynie używając klucza natomiast kod do samego budynku już działa wiec ewidentnej coś jest nie tak z sama bramką.
Gratulacje !
ja jutro o 9 walczę ! 

klukli26 pisze:Gratulacje !ja jutro o 9 walczę !
Powodzenia! Mam nadzieje że pójdzie gładko

-
renee pisze:Magdalena89 pisze:marcinc pisze:Ja tez jutro o 12.00 klatka A 2p.
I jak ? udało się odebrać? my odebraliśmy
Z usterek to widzę, że to standard co u wszystkich czyli :
- rysy na szybach, okna do regulacji
- puszki w kuchni nie równo u nas były ułożone względem siebie więc pewnie będziemy poprawiać bo chcemy szkło kłaść na ścianę, przy płytkach nie widać by było tej różnicy
- delikatne uwypuklenie na ścianie do wytarcia
Czy ktoś zauważył z zewnętrznej strony drzwi jakieś niedociągnięcia i ma to zgłosić do zarządcy budynku z prośbą o poprawę, u nas Pan z Budimexu twierdził że nie może tego wpisać w protokół bo mieszkanie zaczyna się za drzwiami![]()
Generalnie firma z którą odbieraliśmy mieszkanie też powiedziała że wszystko jest ok i te poprawki to takie kosmetyczne. Oczywiście w ramach rekompensaty kilka worków kleju do płytek.
PS. Jak ktoś nie ma jeszcze firmy do odbioru to proszę o info to mogę podesłać komuś namiar na maila. Dobra cena i pełna profeska.
Hej Magdalena89, czy dałabyś radę wysłać mi wiadomość prywatną (uu mnie niestety nie działa ta funkcja...)? Chciałabym się z Toba skontaktować w sprawie ekipy do odbioru mieszkania, a wolałabym tutaj nie wrzucać adresu mailowego
Tez nie moge prywatnej , bez sensu. Trzeba chyba zalozyc grupe na fb

Mieszkanie odebrane !
standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy
minus jeden wielki który nie został rozwiązany przez budimex to złe zabezpieczone barierki na balkonie przez co już pojawiają się zacieki rdzy...

-
klukli26 pisze:Mieszkanie odebrane !standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy
minus jeden wielki który nie został rozwiązany przez budimex to złe zabezpieczone barierki na balkonie przez co już pojawiają się zacieki rdzy...
drzwi zarysowane od zewnątrz czy od wewnątrz? bo u nas są od zewnątrz plus te drewniane obramowania nad drzwiami i Pan z Budimexu kazał zgłaszać się z tym do zarządcy budynku , czy ktoś też ma może taką sytuacje?
ps. gratuluje odbioru

-
Mieszkanie odebrane 6.03. Do protokołu wpisane rysy na ościeżnicy od zewnątrz, porysowany bok jednego kaloryfera - do wymiany, podrdzewiała barierka na balkonie - do malowania wiosną. W trakcie prac wyszedł nieco krzywy sufit w łazience, nie jest do końca prosty kąt w aneksie kuchennym. Po wyjściu ekipy zauważyliśmy, że grzejnik w jednym pokoju jest krzywo zamontowany.
Magdalena89 pisze:klukli26 pisze:Mieszkanie odebrane !standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy
drzwi zarysowane od zewnątrz czy od wewnątrz? bo u nas są od zewnątrz plus te drewniane obramowania nad drzwiami i Pan z Budimexu kazał zgłaszać się z tym do zarządcy budynku , czy ktoś też ma może taką sytuacje?
ps. gratuluje odbioru
Drzwi od zewnątrz i ogólnie stolarz jakiś ślepy chyba był który to robił, tak samo obramowania są zarysowane i ogólnie trochę Krzywe - powiedziano mi to samo ze mam się zgłosić z tymdo zarządcy... i na pewno to zrobię ! Jak dla mnie ta rdza na balkonie- na poręczy to zaraz cały budynek będzie w zaciekach... jak mogli to tak zrobić, gość z budimexu tłumaczył się ze oni zrobili wszystko jak na projekcie i to błąd projektanta, zapytaliśmy czemu budowa tego nie zgłosiła - generalny wykonawca, inspektor i przedstawiciel budimexu powiedzieli ze nie ma w ogóle o czym dyskutować....
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”