Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
klukli26

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 w Krakowie

Postautor: klukli26 » 06 mar 2018, 13:00

Odebrał ktoś jeszcze mieszkanie ? Ja jeszcze tylko dwa dni - 8.03 :D

hrns6

Postautor: hrns6 » 06 mar 2018, 13:54

Cześć,

Wczoraj odebraliśmy mieszkanie, klatka A 8p. Atmosfera na odbiorze bardzo miła choć odnieśliśmy wrażenie że jesteśmy pośpieszani. Gdy chodzi o mieszkanie to troche rys na szybach i ościeżnicach, porysowana i pordzewiała barierka na balkonie. Podłogi i ściany równe a kąty niemalże idealne. Wiele zastrzeżeń do jakości tynków, w wielu miejscach pęknięcia, szczególnie przy oknach i drzwiach. Faktura tynków od gładkich nie wymagających poprawy po grudy nie zatarte. Generalnie zdecydowaliśmy się nie wpisywać tego do protokołu bo będziemy prawie całe mieszkanie gładziować, w zamian dostaniemy materiał.
Zwróćcie uwagę na dokumentację powykonawczą otrzymywaną podczas odbioru, u nas nie zgadzały się miejsca przyłącza wody w łazience.

Pozdrawiamy i życzymy powodzenia na odbiorach! :)

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 07 mar 2018, 18:58

Cześć,

Właśnie odebrałam mieszkanie. Wyszły typowe rzeczy czyli drobne pęknięcia pod parapetami i w jednym miejscu przy drzwiach - nie wpisane do protokołu dostałam za to materiały. Jedna szyba do wymiany druga do polerki z takich grubszych rzeczy i właściwie jedyne, które wpisaliśmy do protokołu. Nie było problemu z kątami ścianami itd wszystko Ok. Szczerze mówiąc tokestme nawet zdziwiona ze tak sprawnie to poszło.

Jest jedna rzecz, która zauważyłam już po wyjsciu z budynku to bramki nie da się otworzyć kodem wchodząc z zewnatrz ani tez naciskając przycisk wychodząc, można wyjść jedynie używając klucza natomiast kod do samego budynku już działa wiec ewidentnej coś jest nie tak z sama bramką.

klukli26

Postautor: klukli26 » 07 mar 2018, 19:20

Gratulacje ! :) ja jutro o 9 walczę ! :D

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 07 mar 2018, 20:56

klukli26 pisze:Gratulacje ! :) ja jutro o 9 walczę ! :D

Powodzenia! Mam nadzieje że pójdzie gładko ;)

Magdalena89

Postautor: Magdalena89 » 08 mar 2018, 0:01

renee pisze:
Magdalena89 pisze:
marcinc pisze:Ja tez jutro o 12.00 klatka A 2p. :)

I jak ? udało się odebrać? my odebraliśmy :)

Z usterek to widzę, że to standard co u wszystkich czyli :
- rysy na szybach, okna do regulacji
- puszki w kuchni nie równo u nas były ułożone względem siebie więc pewnie będziemy poprawiać bo chcemy szkło kłaść na ścianę, przy płytkach nie widać by było tej różnicy
- delikatne uwypuklenie na ścianie do wytarcia

Czy ktoś zauważył z zewnętrznej strony drzwi jakieś niedociągnięcia i ma to zgłosić do zarządcy budynku z prośbą o poprawę, u nas Pan z Budimexu twierdził że nie może tego wpisać w protokół bo mieszkanie zaczyna się za drzwiami :D

Generalnie firma z którą odbieraliśmy mieszkanie też powiedziała że wszystko jest ok i te poprawki to takie kosmetyczne. Oczywiście w ramach rekompensaty kilka worków kleju do płytek.

PS. Jak ktoś nie ma jeszcze firmy do odbioru to proszę o info to mogę podesłać komuś namiar na maila. Dobra cena i pełna profeska.

Hej Magdalena89, czy dałabyś radę wysłać mi wiadomość prywatną (uu mnie niestety nie działa ta funkcja...)? Chciałabym się z Toba skontaktować w sprawie ekipy do odbioru mieszkania, a wolałabym tutaj nie wrzucać adresu mailowego :)

Tez nie moge prywatnej , bez sensu. Trzeba chyba zalozyc grupe na fb :) moj mail to magdalenaszymula89@gmail.com , napisz to podesle namiar.

klukli26

Postautor: klukli26 » 08 mar 2018, 14:34

Mieszkanie odebrane ! :) standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy :) minus jeden wielki który nie został rozwiązany przez budimex to złe zabezpieczone barierki na balkonie przez co już pojawiają się zacieki rdzy...

Magdalena89

Postautor: Magdalena89 » 08 mar 2018, 23:06

klukli26 pisze:Mieszkanie odebrane ! :) standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy :) minus jeden wielki który nie został rozwiązany przez budimex to złe zabezpieczone barierki na balkonie przez co już pojawiają się zacieki rdzy...

drzwi zarysowane od zewnątrz czy od wewnątrz? bo u nas są od zewnątrz plus te drewniane obramowania nad drzwiami i Pan z Budimexu kazał zgłaszać się z tym do zarządcy budynku , czy ktoś też ma może taką sytuacje?

ps. gratuluje odbioru ;)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 08 mar 2018, 23:15

Mieszkanie odebrane 6.03. Do protokołu wpisane rysy na ościeżnicy od zewnątrz, porysowany bok jednego kaloryfera - do wymiany, podrdzewiała barierka na balkonie - do malowania wiosną. W trakcie prac wyszedł nieco krzywy sufit w łazience, nie jest do końca prosty kąt w aneksie kuchennym. Po wyjściu ekipy zauważyliśmy, że grzejnik w jednym pokoju jest krzywo zamontowany.

klukli26

Postautor: klukli26 » 09 mar 2018, 0:53

Magdalena89 pisze:
klukli26 pisze:Mieszkanie odebrane ! :) standardowo rysy na szybach, pęknięcia (rekompensata worki kleju), dodatkowo rysy na drzwiach. Ogólnie atmosfera sympatyczna, szczerze bez ekipy zajmującej się odbiorem nie znalazłabym wielu rzeczy :) minus jeden wielki który nie został rozwiązany przez budimex to złe zabezpieczone barierki na balkonie przez co już pojawiają się zacieki rdzy...

drzwi zarysowane od zewnątrz czy od wewnątrz? bo u nas są od zewnątrz plus te drewniane obramowania nad drzwiami i Pan z Budimexu kazał zgłaszać się z tym do zarządcy budynku , czy ktoś też ma może taką sytuacje?

ps. gratuluje odbioru ;)

Drzwi od zewnątrz i ogólnie stolarz jakiś ślepy chyba był który to robił, tak samo obramowania są zarysowane i ogólnie trochę Krzywe - powiedziano mi to samo ze mam się zgłosić z tymdo zarządcy... i na pewno to zrobię ! Jak dla mnie ta rdza na balkonie- na poręczy to zaraz cały budynek będzie w zaciekach... jak mogli to tak zrobić, gość z budimexu tłumaczył się ze oni zrobili wszystko jak na projekcie i to błąd projektanta, zapytaliśmy czemu budowa tego nie zgłosiła - generalny wykonawca, inspektor i przedstawiciel budimexu powiedzieli ze nie ma w ogóle o czym dyskutować....

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”