Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków
Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków
Chyba jednak nie do końca skończone widziałam że na jednym piętrze po stronie klatki C dalej brakuje przegrody na balkonie między dwoma mieszkaniami. Ale już bliżej niż dalej. Oby szybko ogarneli i zaczęły się odbiory 
Nie ryzykowaliśmy wejście do środka 
Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.
Mam pytanie odnośnie firm wykończeniowych/płytkarzy. Jesteście w stanie polecić kogoś?
Mam pytanie odnośnie firm wykończeniowych/płytkarzy. Jesteście w stanie polecić kogoś?
Aviator pisze:Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.
Moge polecic mojego meza
-
Ekspresjah
Moje mieszkanie będzie wykańczał znajmy spoza Krakowa.
Akurat dziś byłam na Zakopiance w kilku sklepach. Miałam inspirować się łazienkami w Max Flizie, ale zamknięty do 8 stycznia
Jednak w innych sklepach dowiedziałam się, że panele i drzwi warto zamawiać od razu z montażem. W jednym sklepie promocyjnie za montaż drzwi zapłaciłabym tylko 1 zł. W drugim sklepie montaż i paneli, i drzwi jest gratis. W trzecim za panele 10 zł za mkw., a za drzwi 150 zł. Co istotne - kupując panele/drzwi z montażem płaci się tylko 8% VAT zamiast standardowych 23%. Cena z montażem jest więc porównywalna. Ceny niektórych paneli porównywalne z tymi z LM. Drzwi + ościeżnica + klamka najtaniej od ok. 800 zł.
Akurat dziś byłam na Zakopiance w kilku sklepach. Miałam inspirować się łazienkami w Max Flizie, ale zamknięty do 8 stycznia
Jednak w innych sklepach dowiedziałam się, że panele i drzwi warto zamawiać od razu z montażem. W jednym sklepie promocyjnie za montaż drzwi zapłaciłabym tylko 1 zł. W drugim sklepie montaż i paneli, i drzwi jest gratis. W trzecim za panele 10 zł za mkw., a za drzwi 150 zł. Co istotne - kupując panele/drzwi z montażem płaci się tylko 8% VAT zamiast standardowych 23%. Cena z montażem jest więc porównywalna. Ceny niektórych paneli porównywalne z tymi z LM. Drzwi + ościeżnica + klamka najtaniej od ok. 800 zł.
-
Ekspresjah
Byłam dziś pod naszym blokiem. Ogrodzenie nadal stoi. Na trzecim piętrze w moim pionie (na przeciw Avii 8) myto okno.
Mam ogromną nadzieję, że za miesiąc będę już miała wyznaczony termin odbioru. Zamierzam zrobić wszystko, by odebrać mieszkanie za pierwszym razem. Najchętniej wprowadziłabym się tam już teraz, nie zważając na trwające roboty. Nie mogę już znieść moich współlokatorów i mieszkania, w którym wynajmuję pokój! Czy ktoś jest też w takiej sytuacji jak ja?
Mam ogromną nadzieję, że za miesiąc będę już miała wyznaczony termin odbioru. Zamierzam zrobić wszystko, by odebrać mieszkanie za pierwszym razem. Najchętniej wprowadziłabym się tam już teraz, nie zważając na trwające roboty. Nie mogę już znieść moich współlokatorów i mieszkania, w którym wynajmuję pokój! Czy ktoś jest też w takiej sytuacji jak ja?
Ekspresjah pisze:Byłam dziś pod naszym blokiem. Ogrodzenie nadal stoi. Na trzecim piętrze w moim pionie (na przeciw Avii 8) myto okno.
Znam ten ból doskonale
-
Magdalena89
Pisałam maila na BOK z zapytaniem od kiedy planuja oddawac mieszkania. Otrzymalam odp że budimex nie odebrał jeszcze avia 7 od wykonawcy oraz że każdy bedzie informowany telefonicznie oraz mailowo 7 dni przed planowanym odbiorem. 
Aviator pisze:Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.
Moge kogoś polecić jeśli jeszcze aktualne?
Odbiory bym liczyl ze zaczna sie kolo polowy lutego
Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”