Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
AnnaNY

Re: Terminy odbiorów nowych mieszkań od dewelopera Budimex - Avia 7 Kraków

Postautor: AnnaNY » 02 sty 2018, 19:29

Chyba jednak nie do końca skończone widziałam że na jednym piętrze po stronie klatki C dalej brakuje przegrody na balkonie między dwoma mieszkaniami. Ale już bliżej niż dalej. Oby szybko ogarneli i zaczęły się odbiory :D

wrobelki

Postautor: wrobelki » 02 sty 2018, 19:34

Nie ryzykowaliśmy wejście do środka ;)

Aviator

Postautor: Aviator » 03 sty 2018, 23:00

Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.

Mam pytanie odnośnie firm wykończeniowych/płytkarzy. Jesteście w stanie polecić kogoś? :)

arekkr

Postautor: arekkr » 04 sty 2018, 0:38

Aviator pisze:Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.

Mam pytanie odnośnie firm wykończeniowych/płytkarzy. Jesteście w stanie polecić kogoś? :)

Moge polecic mojego meza :) a zarazem Pana/ Pani sasiada ,nie wiem czy to dobry pomysl ale jestem pewna jego umiejetnosci solidnosci,pracuje w zawodzie bardzo dlugo ,mozliwosc zobaczenia wykonczenia np naszego mieszkania :) ale nie wczesniej jak koncem sierpnia( musze czekac w kolejce :lol: ), pierwszy wolny termin pazdziernik 2018. Moge przeslac na wiadomosc prywatna zdjecia z wykonanych remontow mieszkan i domow.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 04 sty 2018, 20:34

Moje mieszkanie będzie wykańczał znajmy spoza Krakowa.
Akurat dziś byłam na Zakopiance w kilku sklepach. Miałam inspirować się łazienkami w Max Flizie, ale zamknięty do 8 stycznia :)
Jednak w innych sklepach dowiedziałam się, że panele i drzwi warto zamawiać od razu z montażem. W jednym sklepie promocyjnie za montaż drzwi zapłaciłabym tylko 1 zł. W drugim sklepie montaż i paneli, i drzwi jest gratis. W trzecim za panele 10 zł za mkw., a za drzwi 150 zł. Co istotne - kupując panele/drzwi z montażem płaci się tylko 8% VAT zamiast standardowych 23%. Cena z montażem jest więc porównywalna. Ceny niektórych paneli porównywalne z tymi z LM. Drzwi + ościeżnica + klamka najtaniej od ok. 800 zł.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 13 sty 2018, 23:26

Byłam dziś pod naszym blokiem. Ogrodzenie nadal stoi. Na trzecim piętrze w moim pionie (na przeciw Avii 8) myto okno.
Mam ogromną nadzieję, że za miesiąc będę już miała wyznaczony termin odbioru. Zamierzam zrobić wszystko, by odebrać mieszkanie za pierwszym razem. Najchętniej wprowadziłabym się tam już teraz, nie zważając na trwające roboty. Nie mogę już znieść moich współlokatorów i mieszkania, w którym wynajmuję pokój! Czy ktoś jest też w takiej sytuacji jak ja?

AnnaNY

Postautor: AnnaNY » 14 sty 2018, 17:24

Ekspresjah pisze:Byłam dziś pod naszym blokiem. Ogrodzenie nadal stoi. Na trzecim piętrze w moim pionie (na przeciw Avii 8) myto okno.
Mam ogromną nadzieję, że za miesiąc będę już miała wyznaczony termin odbioru. Zamierzam zrobić wszystko, by odebrać mieszkanie za pierwszym razem. Najchętniej wprowadziłabym się tam już teraz, nie zważając na trwające roboty. Nie mogę już znieść moich współlokatorów i mieszkania, w którym wynajmuję pokój! Czy ktoś jest też w takiej sytuacji jak ja?

Znam ten ból doskonale :( Mam nadzieje, że wszystko pójdzie szybko i sprawnie z odbiorem i wykończeniem żeby jak najszybciej się przeprowadzić do własnego M bez uciążliwych współlokatorów :)

Magdalena89

Postautor: Magdalena89 » 18 sty 2018, 22:53

Pisałam maila na BOK z zapytaniem od kiedy planuja oddawac mieszkania. Otrzymalam odp że budimex nie odebrał jeszcze avia 7 od wykonawcy oraz że każdy bedzie informowany telefonicznie oraz mailowo 7 dni przed planowanym odbiorem. :geek:

Edyta.

Postautor: Edyta. » 25 sty 2018, 20:34

Aviator pisze:Dzwoniłem dziś do BX, a odpowiedź przewidywalna, że jeszcze nie ma wstępnej daty rozpoczęcia odbiorów w Avia 7.

Moge kogoś polecić jeśli jeszcze aktualne?

raffi

Postautor: raffi » 26 sty 2018, 9:18

Odbiory bym liczyl ze zaczna sie kolo polowy lutego

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”