Budimex ociepla i wykańcza elewację bloku Orlińskiego 12

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 12 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Budimex ociepla i wykańcza elewację bloku Orlińskiego 12

Postautor: iti » 31 mar 2017, 12:57

Przechodziłem wczoraj ul. Orlińskiego i zauważyłem, że jest już rusztowanie na wschodniej stronie budynku Orlińskiego 12, czyli Budimex ruszył z pracami przy ocieplaniu i elewacji nowego bloku :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wygląda na to, że kolejna inwestycja w Czyżynach jest na najlepszej drodze do ukończenia.

Swoją drogą, wygląda na to, że z parkowaniem już teraz nie ma tam kolorowo...

Arav

Re: Budimex ociepla i wykańcza elewację bloku Orlińskiego 12

Postautor: Arav » 09 kwie 2017, 20:20

Byłem wczoraj doglądnąć naszej budowy :) Z tego co udało mi się dowiedzieć od panów pracujących na rusztowaniach (a że byli to Ukraińcy to nie jestem taki 100% pewny że się dobrze zrozumieliśmy) to wychodzi na to że wszystkie balkony będą zabudowane - czyli tak jak na makiecie było :) To chyba dobra wiadomość :)

iti

Postautor: iti » 09 cze 2017, 15:38

A Tu jeszcze takie zdjęcie dwunastki w popołudniowym słońcu ;)

Obrazek

iti

Postautor: iti » 13 cze 2017, 23:35

A tu jeszcze zdjęcia z dzisiaj, trochę zaskakujące, bo nie spodziewałem się, że zobaczę już gotową część elewacji bloku Orlińskiego 12, zdjęto już część rusztowania, wygląda na to, że niedługo zdejmą jeszcze więcej od strony wschodniej :)

Obrazek

Wygląda nieźle, balkony chyba będą duże, do tego przed nimi po drogiej stronie znajduje się teren zielony, ten z wybiegiem dla psów :) Pewnie niedługo zostaną też zamontowane barierki. No i jeszcze na parterze trwają prace i zostało tam nieco do skończenia.

Obrazek

Od zachodu pracy jest chyba jeszcze więcej do wykonania, ale wydaje się, że zdjęcie rusztowania, to już kwestia najbliższych tygodni.

Arav

Postautor: Arav » 14 cze 2017, 0:01

zdecydowanie dobrze to wygląda!

Nowy

Postautor: Nowy » 15 cze 2017, 21:41

A tu jeszcze jedno zdjęcie, na którym widać, jak deweloper Budimex wykańcza elewację budynku, Orlińskiego 12 w Czyżynach, widać tu jeszcze nieco więcej, elewacja też będzie miała ciemne elementy, pewnie z tej części rusztowanie za chwilę także zostanie zdjęte.

Obrazek

Przydałoby się, żeby zniknął wreszcie płot otaczający budowę tego bloku, żeby dało się swobodnie przejść przez teren powstającego, nowego parku w Czyżynach, w stronę Stella-Sawickiego i początku ulicy Orlińskiego :)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 11 lip 2017, 20:07

Rusztowanie zostało ściągnięte z elewacji w tym tygodniu. Tak prezentuje się obecnie blok Orlińskiego 12 od strony zachodniej (przyszłego parku).

Obrazek

Nowy

Postautor: Nowy » 20 sie 2017, 17:10

Budynek Orlińskiego 12 niemal gotowy, przynajmniej z zewnątrz, trwają jeszcze prace przy zagospodarowaniu terenu pod blokiem, ale te już także są bardzo zaawansowane, zasadzono już nawet drzewa i żywopłoty, a od zachodniej strony montowane są płotki ogródków przynależących do mieszkań :)

Obrazek

Jest już też chodnik pod blokiem od zachodniej strony, czyli od tej, po której kiedyś ma powstać park. Widać też na zdjęciach sprzęt, przy pomocy którego prowadzone są prace przy urządzeniu tej zieleni.

Obrazek

Obrazek

A jeszcze jedn zdjęcie Orlińskiego 12 można znaleźć w serwisie, w tekście o tym, jak powstają nowe inwestycje mieszkaniowe w Czyżynach.

iti

Postautor: iti » 26 sie 2017, 23:40

Jest i numer na bloku, ciekawe kiedy deweloper będzie go odbierał od generalnego wykonawcy i jak te odbiory pójdą.

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”