Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
blakeg1

Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków

Postautor: blakeg1 » 24 paź 2017, 8:42

Czyli wszyscy mieszkancy bloku B beda korzystac z miejsc podziemnych.
A ci ktorzy musieli kupic podziemne w bloku B, a nie maja auta, zapewne beda takie miejsce wynajmowac. Jak bedzie tragedia na naziemnych to chetnie od kogos wynajme wtedy:)

tomekc

Postautor: tomekc » 24 paź 2017, 9:16

W bloku E też był obowiązek.
Myślę że akurat u nas na osiedlu nie będzie problemu z parkingiem, pod warunkiem że szlaban będzie zamknięty w czasie trwania tagów w Expo.

Caśa

Postautor: Caśa » 24 paź 2017, 10:04

Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów :)

sojus

Postautor: sojus » 24 paź 2017, 10:13

I póki co o szlabanie to tylko się pisze. LCC nie zamontuje bo nie może. To nasza kwestia a swoją drogą dopóki nie zostanie oddana cała inwestycja to szlaban zapewne nie powstanie bo droga dojazdowa póki co jest tylko przez jeden wjazd

tomekc

Postautor: tomekc » 24 paź 2017, 11:37

Caśa pisze:Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów :)

o proszę :) to może tylko do jakiejś ceny mieszkań był obowiązek ;)

emka

Postautor: emka » 24 paź 2017, 12:52

tomekc pisze:
Caśa pisze:Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów :)

o proszę :) to może tylko do jakiejś ceny mieszkań był obowiązek ;)

Jak ja kupwałam mieszkanie obowiązku zakupu miejsca parkingowego też nie było, chyba, że chciało się negocjować cenę w MDM. Powiedziano mi, że mieszkanie, które miały 36m2 (czy coś koło tego, nie pamiętam dokładnie) mogę być sprzedane po MDMowej cenie, ale wtedy trzeba kupić miejsce parkingowe. Ale z większymi nie było takich wymagań.

tomekc

Postautor: tomekc » 24 paź 2017, 16:34

ok, to tłumaczy dlaczego "musiałem" kupić miejsce ;) w sumie dobrze wyszło.

misstrout

Postautor: misstrout » 02 lis 2017, 11:29

Pegaso pisze:Przy galeriach i tak na noc jest zamykany.
Dla mnie nie mieszkańcy i galeria będą problem a targi.
Tylko ze względu na tragi jestem za szlabanem - nie żadnym ogrodzeniem , a szlabanem dla samochodów i to w obu istniejących na ta chwile wjazdach (docelowo we wszystkich).

Jak stanie galeria i zabraknie miejsc parkingowych przy Expo w jednej jedyne oblegane masowo Targi Książki przez 4 dni w roku to możesz być pewny, że odwiedzający wybiorą prędzej parking centrum handlowego który będzie po drugiej stronie ulicy od Expo zamiast naszego.
Właściwie to największy problem w Targach Książki jest w sobotę bo wtedy jest największe oblężenie. Ale z tego co widziałam to nawet wtedy nasz parking nie był zapełniony. Ogólnie parking Expo daje radę tylko przepustowość Galicyjskiej pozostawia wiele do życzenia, no i są janusze które nie chcą płacić za parking i np wolą stać w wielkich kałużach po drugiej stronie galicyjskiej.

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 04 lis 2017, 12:32

Paradoksalnie, dzisiaj jest znacznie gorzej na parkingu niż weekend temu :roll:

Wrona

Postautor: Wrona » 04 lis 2017, 12:36

Dokładnie,
dziś rano połowa parkingu pusta, mieszkańcy i studenci na weekend wyjechali a tu targi kosmetyczne i ....
Obrazek

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”