Czyli wszyscy mieszkancy bloku B beda korzystac z miejsc podziemnych.
A ci ktorzy musieli kupic podziemne w bloku B, a nie maja auta, zapewne beda takie miejsce wynajmowac. Jak bedzie tragedia na naziemnych to chetnie od kogos wynajme wtedy:)
Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
Re: Podział miejsc postojowych pomiędzy bloku na osiedlu Centralna Park Kraków
W bloku E też był obowiązek.
Myślę że akurat u nas na osiedlu nie będzie problemu z parkingiem, pod warunkiem że szlaban będzie zamknięty w czasie trwania tagów w Expo.
Myślę że akurat u nas na osiedlu nie będzie problemu z parkingiem, pod warunkiem że szlaban będzie zamknięty w czasie trwania tagów w Expo.
Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów 

I póki co o szlabanie to tylko się pisze. LCC nie zamontuje bo nie może. To nasza kwestia a swoją drogą dopóki nie zostanie oddana cała inwestycja to szlaban zapewne nie powstanie bo droga dojazdowa póki co jest tylko przez jeden wjazd
Caśa pisze:Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów
o proszę

tomekc pisze:Caśa pisze:Nie było obowiązku wykupienia miejsca postojowego w bloku E. Ja tam kupiłam mieszkanie i nie mam ani komórki ani miejsca na żadnym z parkingów
o proszęto może tylko do jakiejś ceny mieszkań był obowiązek
Jak ja kupwałam mieszkanie obowiązku zakupu miejsca parkingowego też nie było, chyba, że chciało się negocjować cenę w MDM. Powiedziano mi, że mieszkanie, które miały 36m2 (czy coś koło tego, nie pamiętam dokładnie) mogę być sprzedane po MDMowej cenie, ale wtedy trzeba kupić miejsce parkingowe. Ale z większymi nie było takich wymagań.
ok, to tłumaczy dlaczego "musiałem" kupić miejsce
w sumie dobrze wyszło.

Pegaso pisze:Przy galeriach i tak na noc jest zamykany.
Dla mnie nie mieszkańcy i galeria będą problem a targi.
Tylko ze względu na tragi jestem za szlabanem - nie żadnym ogrodzeniem , a szlabanem dla samochodów i to w obu istniejących na ta chwile wjazdach (docelowo we wszystkich).
Jak stanie galeria i zabraknie miejsc parkingowych przy Expo w jednej jedyne oblegane masowo Targi Książki przez 4 dni w roku to możesz być pewny, że odwiedzający wybiorą prędzej parking centrum handlowego który będzie po drugiej stronie ulicy od Expo zamiast naszego.
Właściwie to największy problem w Targach Książki jest w sobotę bo wtedy jest największe oblężenie. Ale z tego co widziałam to nawet wtedy nasz parking nie był zapełniony. Ogólnie parking Expo daje radę tylko przepustowość Galicyjskiej pozostawia wiele do życzenia, no i są janusze które nie chcą płacić za parking i np wolą stać w wielkich kałużach po drugiej stronie galicyjskiej.
Paradoksalnie, dzisiaj jest znacznie gorzej na parkingu niż weekend temu 

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”