Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - głosujemy w "budżecie obywatelskim"!!!
Dziś w radiu plus tez mówili cos o budżecie obywatelskim i jak oni to nazwali "kontrowersjach wokół jednego z projektów" niestety nie doslyszalam potem w wiadomościach o 15 o czym mówili ale jesli o tych skrzydłach Krakowa to sie rozniosła nowina.. 

Nie wiem czy widzieliście, ale robi się jakieś zamieszanie wokół budżetu
W sumie nie dziwię się, że są tam ludzie, którzy walczą, bo jeśli "skrzydła zostaną przycięte", to pewnie więcej projektów wejdzie do realizacji... Pewnie całości nie unieważnią, ale dobrze jakby już wszystko było klepnięte.
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20361876,szybowce-pogrzebaly-budzet-obywatelski-decyzja-prezydenta-za.html

Szybowce pogrzebały Budżet Obywatelski? Kontrowersji wokół zwycięskiego projektu "Skrzydła Krakowa" przybywa - zgłaszają się krakowianie, którzy przekonują, że ich głosy wyłudzono. Prezydent Majchrowski wydał oświadczenie - czy zdecyduje się na unieważnienie BO?
krakow.wyborcza.pl/krakow/1,44425,20361876,szybowce-pogrzebaly-budzet-obywatelski-decyzja-prezydenta-za.html
Żeby tylko nie wpadli na genialny pomysł anulowania wszystkich projektów !!
Wczoraj w TVP Kraków była rozmowa z radnym i przewodniczącym rady. Im też nie podobał się pomysł, który wygrał tegoroczny budżet. Nie jest on zbyt pro-społeczny.
krakow.tvp.pl/26058987/6-vii-2016
krakow.tvp.pl/26058987/6-vii-2016
-
Też widziałam ten artykuł i mam nadzieję, że nie anulują wszystkich wyników. Gdzie byli ci wszyscy ludzie na etapie wybierania i zatwierdzania projektów
Najpierw ktoś dopuszcza takie niszowe inicjatywy, a potem jak robi się akcja, to prawdopodobnie te same osoby chcą skasować wszystko - nie wiem czy to dobry pomysł na podniesienie frekwencji w głosowaniu w przyszłości, nie mówiąc o poziomie zaufania społecznego do Budżetu Obywatelskiego

Najpierw ktoś dopuszcza takie niszowe inicjatywy, a potem jak robi się akcja, to prawdopodobnie te same osoby chcą skasować wszystko - nie wiem czy to dobry pomysł na podniesienie frekwencji w głosowaniu w przyszłości, nie mówiąc o poziomie zaufania społecznego do Budżetu Obywatelskiego

Na stanowisko Majchrowskiego w sprawie trzeba czekać do przyszłego tygodnia. Dla mnie jest wszystko jasne-zachowanie z "kupowaniem" głosów (nawet jak nie bezpośrednie) jest nieetyczne i haniebne. Jak już ma dojść do realizacji tego projektu to jestem za zwiększeniem liczby szkoleń i lotów widokowych połączonych z wynajęciem a nie zakupem szybowców. Tym sposobem dużo więcej ludzi ma szansę skorzystać. Koszty reklamy też są sporo zawyżone w dzisiejszych czasach mediów społecznościowych. Wszystkie vouchery rozejdą się w mgnieniu oka tak czy siak.
Widok z Politechniki

A gdzie przepraszam mój blok?
Orlińskiego 1 . .

Wiecie, że nawet w wydarzeniach na Polsacie było o budżecie i tej całej aferze?
Gucio Twojego nie ma bo byleś niegrzeczny
Żartuje 

Gucio Twojego nie ma bo byleś niegrzeczny

Wszystko pewnie okaże się w przyszłym tygodniu, w takim razie trzymamy kciuki 
@Gucio, nie martw się, jeszcze o tej porze beton się leje na O1

@Gucio, nie martw się, jeszcze o tej porze beton się leje na O1

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”