Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Postautor: M&M » 16 cze 2016, 15:26

usia pisze:ja planuję cały remont czyli: ściany( wraz z gładziami), podłogi, cała łazienka z montazem w zrobić max. 2 tygodnie ! ( poprzednia ekipa na innym mieszkaniu zrobiła to w 1,5 tyg- uprzedzę pytania, zrobione porzadnie bez fuszerek ;) 8-) .). Oczywiscie najwiecej czasu schodzi z meblami na wymiar....tu sredni czas oczekiwania to miesiąc....ale optymistycznie zakładam max. 1,5 miesiąca od odbioru do wprowadzenia się :P :D

O tym mówie, jak się zgra meble wcześniej itd to można szybko ;) chociaż to też od projektu zależy i robotników ;D

ATM

Postautor: ATM » 16 cze 2016, 16:01

A u mnie Pan stolarz wyrobil się w jakieś 3 tygodnie a miał do zrobienia dużo (trzy duże szafy, jedna mniejsza do wnęki i kuchnia) i to on czeka aż ekipa remontowa się wyniesie.. Xd oczywiście nie biorę pod uwagę kompromisów jeśli chodzi o jakość wykonania ;) różnie bywa, ale warto sobie wszystko zaplanować wcześniej.. Mam również na myśli zakup drzwi, też trzeba liczyć około 6 tygodni..W razie czego służę pomocą na priv swoim skromnym doświadczeniem ;)

usia

Postautor: usia » 16 cze 2016, 16:19

oczywiście, zeby wyrobić się w 1-1,5 miesiąca z remontem wcześniej trzeba mieć konkretną wizję mieszkania w głowie, wszytsko zaplanowane, zamówione, kupione itp. ;)

Tomek.S

Postautor: Tomek.S » 16 cze 2016, 18:26

Czasu na rozmyślania o urządzeniu mieszkania jeszcze trochę mamy, ale jak napisała Karolina wszystko idzie zgodnie z planem więc wątpliwości z majem na tą chwile mam nadzieje u wszystkich zostały rozwiane ^^

iti

Postautor: iti » 16 cze 2016, 19:20

Tak trochę z doświadczenia... Trudno jest umówić ekipę / ekipy, jeśli się jeszcze nie wie, czy mieszkanie zostanie odebrane w danym terminie, a odbiory pierwsze też pewnie potrwają miesiąc i trudno powiedzieć, na którym końcu tego miesiąca się znajdziemy :idea: Oczywiście można założyć, że odbierzemy najpóźniej w ostatnim dniu odbiorów za pierwszym i od następnego dnia zaczynać wykańczanie... Ale wcześniej dobrze jest mieć gdzie składać rzeczy - płytki, armaturę itp., choć można też to wszystko przywieść w tym samym dniu, czy kolejnym, jeśli wcześniej zrobi się zamówienie w sklepie (ja na kilka rzeczy z zamówienia czekałem dwa tygodnie) ;)

U mnie stan minimum, czyli podłogi i łazienka, to dwa miesiące, przy czym robota idzie sprawnie i powinna się zamknąć w miesiącu, ten drugi to były przygotowania, umawianie się, wybieranie itp. :) Mam nadzieję, że dwa miesiące ;)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 23 cze 2016, 23:05

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

karolina.j

Postautor: karolina.j » 23 cze 2016, 23:06

Sorka za jakość!

M&M

Postautor: M&M » 24 cze 2016, 7:18

karolina.j pisze:Sorka za jakość!

Można już tam wejść? Czy niewyraźne bo uciekałaś? ;P

karolina.j

Postautor: karolina.j » 24 cze 2016, 7:46

Raczej nie można :lol: :oops:

karolina.j

Postautor: karolina.j » 08 lip 2016, 8:40

był ktoś ostatnio na budowie? wie jak prace przebiegają?

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”