Kupno większej ilości mieszkań od Budimexu - negocjacje

Zakup nowego lub używanego mieszkania w Krakowie Czyżynach i innych lokalizacjach: umowy deweloperskie i rezerwacyjne, kredyty hipoteczne, Mieszkanie dla Młodych, utrzymanie mieszkania, wady i zalety.
iti

Kupno większej ilości mieszkań od Budimexu - negocjacje

Postautor: iti » 05 lis 2014, 13:38

Z tego, co widać na forum, zdarzają się tu osoby, które mają zamiar lub już kupiły więcej niż jedno mieszkanie od Budimexu. Czy w takiej sytuacji jest jakaś możliwość negocjacji ceny albo wytargowania jakiegoś bonusu, czy również nie ma na to żadnych szans? Może ktoś się podzieli opinią na ten temat :?:

Virginia

Re: Kupno większej ilości mieszkań od Budimexu - negocjacje

Postautor: Virginia » 05 lis 2014, 14:14

Ja pytałam i nie ma szans, niezależnie co kupujesz i ile. Tak samo jest z projektem, jak chcesz wywalić jakąś ściankę, typ już wt własnym zakresie.

Nowy

Postautor: Nowy » 06 lis 2014, 13:01

No właśnie też mam to samo wrażenie, że nie ma tam żadnych negocjacji. Swoją drogą ciekawe czy na targach mieszkaniowych dają jakieś lepsze oferty? Może ktoś był i dowiedział się czegoś? Mnie też nie udało się nic urwać z ceny, a próbowałem na różne sposoby. Ale kto wie, może komuś udało się coś ugrać, jeśli tak to gratuluję :)

jasiek

Postautor: jasiek » 06 lis 2014, 13:34

Ja kiedyś pytałam z mężem z ciekawości tylko naszego doradcę i nie ma szans negocjować. Prawda jest taka, że ceny mają tak okazyjne za metr^2 że muszą odbić sobie na miejscach tym bardziej, że wiadomo że jest ich mało a parkowac nie będzie gdzie. Więc wcale się im nie dziwie. A jak ty nie kupisz bez rabatu to jest kolejka chętnych na twoje mieszkanie i i tak je sprzedadzą :D :roll:

Nowy

Postautor: Nowy » 06 lis 2014, 13:58

No właśnie takie mam wrażenie, że nie negocjują, bo chętni i tak się znajdą, czyli klient jest tu zdecydowanie słabszą ze stron.

jasiek pisze:Ja kiedyś pytałam z mężem...

Swoją drogą @jasiek - Ty masz męża? :shock: :D
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 23:12 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

jasiek

Postautor: jasiek » 06 lis 2014, 20:06

Tak, mam. Nie jestem mężczyzną mimo mojego loginu :lol: 8-)

lukasz

Postautor: lukasz » 06 lis 2014, 23:28

jasiek pisze:Tak, mam. Nie jestem mężczyzną mimo mojego loginu :lol: 8-)

A nawet jakbyś była, to co w tym dziwnego w dzisiejszym świecie ? ;)

jasiek

Postautor: jasiek » 07 lis 2014, 10:53

Mój mąż też mówił, że taki login będzie sie kojarzył z mężczyzną :lol:
Łukasz dla mnie to nic dziwnego. Jestem tolerancyjna, tylko niekoniecznie moi sąsiedzi by byli tacy otwarci :D :lol:

emil

Postautor: emil » 20 sty 2015, 23:05

a czy komuś udało się "urwać" cokolwiek od pierwszej ceny jaką usłyszał w biurze, pomijam ilość mieszkań.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sty 2015, 22:45

Ja o żadnym takim przypadku nie słyszałem, chyba że ludzie specjalnie się nie chwalą. Ale polityka Budimexu wydaje się raczej taka, że albo bierzesz na takich warunkach jak dajemy, albo weźmie na nich ktoś inny. Nie wiem, może w przypadku jakichś ostatnich mieszkań, które z takich czy innych powodów nie chcą znaleźć nabywców (choć chyba jak na razie wielu takich nie ma) dałoby się coś negocjować przy cenie, ale i to nie jest specjalnie pewne.

Wróć do „Kupno mieszkania, umowy z deweloperem, kredyty hipoteczne, program MdM”