Wykop pod budynek Orlińskiego 1 Budimexu w Czyżynach
Re: Wykop pod budynek Orlińskiego 1 Budimexu w Czyżynach
Postępy 8 XI.

Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 19:26 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana sposobu osadzenia zdjęć
Powód: Zmiana sposobu osadzenia zdjęć
Czy ktoś ma prospekt informacyjny? Jeśli tak, to bardzo proszę o udostępnienie.
Chciałem dodać prospekt, ale wyskoczyła informacja "Rozszerzenie pdf jest niedozwolone." 

@pmj85 wyślij materiał informacyjny na maila podanego w prywatnej wiadomości przesłanej za pośrednictwem forum, udostępnię go tu aby nie obciążać za bardzo pamięci.
Wykop faktycznie zmienia się z dnia na dzień
Już całkiem sporą dziurę tam zrobili. Ciekawe ile uda im się zrobić do końca roku. Właśnie po to przydałby się materiał informacyjny, żeby zobaczyć co mają zaplanowane. W sumie to ważne dla mieszkańców okolicznych bloków, kiedy skończą się budowy prowadzone po sąsiedzku.

iti pisze:W sumie to ważne dla mieszkańców okolicznych bloków, kiedy skończą się budowy prowadzone po sąsiedzku.
Wszystkie enklawy maja zacząć budować do końca 2016 roku, a skończyć do 2019r. Przynajmniej tak mówiła przedstawicielka Budimexu.
@slwk, zaraz wyślę

To w takim razie dzięki uprzejmości @pmj85 (dzięki!) udostępniam materiał informacyjny o Orlińskiego 1 - tutaj
Wychodzi na to, że koniec budowy, to 2016, czyli ciężkie roboty zakończą się kilka miesięcy wcześniej
Wychodzi na to, że koniec budowy, to 2016, czyli ciężkie roboty zakończą się kilka miesięcy wcześniej

I skoro skończyć mają do 2019, to znaczy, że jeszcze długo będzie w pobliżu plac budowy. Zwłaszcza, że wychodzi na to, że mniej więcej po tym, jak to skończą, zaczną budować tramwaj na Stella-Sawickiego i znów będą maszyny i hałas w pobliżu. Może w takim razie później będzie lepiej, ale to za jakieś 10 lat 

Dodam jeszcze, że zgodnie z planem inwestycji na zapleczu Orlińskiego 1, od północnej strony powstanie wielki parking.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, 18:02 przez Staś, łącznie zmieniany 1 raz.
Od północnej strony Orlińskiego 1, czyli na pasie startowym mają być miejsca postojowe, oczywiście do wykupienia. Wg przedstawiciela zrobią je dopiero jak sprzedadzą wszystkie miejsca w garażach.
Nadal mają ograniczenie w ilości miejsc parkingowych, max 1 na mieszkanie, ale dopytałem się czy można jedno w garażu i drugie pod chmurką, to usłyszałem że trzeba pisać wniosek i raczej przejdzie.
Nadal mają ograniczenie w ilości miejsc parkingowych, max 1 na mieszkanie, ale dopytałem się czy można jedno w garażu i drugie pod chmurką, to usłyszałem że trzeba pisać wniosek i raczej przejdzie.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”