Opłaty za prąd i czynsz w nowej inwestycji Murapol Bieńczycka

Forum osiedla Murapolu przy ul. Bieńczyckiej dla osób, które zamierzają kupić lub kupiły nowe mieszkanie w Czyżynach od tego dewelopera.
Jarek

Opłaty za prąd i czynsz w nowej inwestycji Murapol Bieńczycka

Postautor: Jarek » 01 sie 2016, 12:19

Witajcie,
mam takie dwa pytania:

1.) rachunek za prąd - licznik założyłem i podpisałem umowę z Tauronem 10.06, od tej pory nie dostałem żadnego rachunku do zapłacenia. Powinienem się z nimi kontaktować w tej sprawie, czy może płatności wyglądają jakoś inaczej i nie są wysyłają co miesiąc rachunku? Da się sprawdzić w necie gdzieś status płatności?

2.) opłata za czynsz - mieszkanie odebrałem 05.06 i od razu następnego dnia dostałem do zapłaty rachunek za czynsz (za 25 dni). Następnie kilka dni później dostałem e-mail z Adremu (zatytułowany Naliczenie opłat za CZERWIEC 2016) o treści:
Przesylam naliczenie od m-c lipca 2016.

I już więcej od nich nic nie dostałem. I tu pytanie, oni też nie wysyłają co miesiąc informacji, żeby wpłacić? Jest możliwość sprawdzić status płatności gdzieś?

MarcinJ

Re: Opłaty za prąd i czynsz w nowej inwestycji Murapol Bieńczycka

Postautor: MarcinJ » 01 sie 2016, 13:46

Nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale z tego co wiem, to:

1) Jak podpisujesz umowę w Tauronie, to wyliczają Ci od razu miesięczną prognozę zużycia i dostajesz na tej podstawie druczek z kolejnymi płatnościami, więc polecam przeszukać papiery ;) Nic nie wysyłają dodatkowego, trzeba płacić zgodnie z tym, co tam jest - co miesiąc stała suma.

2) Jeśli dostałeś już opłatę za pełny miesiąc od zarządcy (Adremu), to pewnie jest tam gdzieś tam adnotacja, że to obowiązuje także w kolejnych miesiącach. Tego się chyba nie zmienia co miesiąc, czyli podobnie jak w przypadku opłat za prąd w Tauronie. A jeśli są tu wątpliwości, to warto zadzwonić i zapytać pewnie :idea:

Jarek

Postautor: Jarek » 01 sie 2016, 14:12

Dzięki, jestem w Krakowie dopiero 16.08 mam nadzieję, że mi prądu ani nic innego nie odetną ; )

Marta

Postautor: Marta » 01 sie 2016, 16:57

Ja za prąd mam e-fakturę, więc dostaje mailem lub sms, bo podałam telefon do kontaktu.
A za czynsz jest tak jak pisze MarcinJ.

Jarek

Postautor: Jarek » 01 sie 2016, 17:04

Też mam e-fakturę za prąd i nic mi do tej pory nie przyszło.

Marta

Postautor: Marta » 01 sie 2016, 17:28

Może w spamie jest? Albo trzeba się zalogować przez stronę. Tam sa wszystkie płatności.

Jarek

Postautor: Jarek » 01 sie 2016, 18:11

W spamie nie ma, a jestem poza Krakowem do 16.08 więc nie mam umowy i tego numeru klienta, więc nie mogę tam założyć konta / zalogować się.

basiaz

Postautor: basiaz » 01 sie 2016, 19:45

Ja płacę za zużycie, co dwa miesiące, nie wg prognoz. Pierwsza faktura przyszła więc po jakimś czasie. Z tego co wiem, tak szybko prądu nie odcinają:)
Czynsz co miesiąc wg ostatniego naliczenia(bo już zdążyła być podwyżka:), potem juz nie przysyłają

Marta

Postautor: Marta » 01 sie 2016, 20:07

A za co podwyżka? Ja nic nie dostałam.

basiaz

Postautor: basiaz » 01 sie 2016, 20:11

Zwiększenie zaliczek za ciepła wodę o c.o. chyba, ale ja płacę czynsz od stycznia to się już załapałam(na podwyżkę:)od maja czy jakos tak

Wróć do „Osiedle Bieńczycka Murapol - forum mieszkańców”