W BZ WBK muszę zrobić aneks do umowy kredytowej jest to niezbędne żeby mieć wypłacony MDM zgodnie z aneksowaną umową deweloperską.
Poza tym zmienia się harmonogram spłat i wypłata ostatniej transzy więc jest to konieczne
Pozdrawiam
Opóźnienie w budowie inwestycji Avia 5 w Czyżynach
Re: Opóźnienie w budowie inwestycji Avia 5 w Czyżynach
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 12:36 przez Giees, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zauważyłam już kiedyś że pośrednicy z Pekao mają bardzo indywidualne podejście do tematu 

Dokładnie, jeśli chodzi o PEKAO SA to z tym bywa różnie w zależności chyba na kogo się trafi. Przy okazji opóźnień które pojawiły się pod koniec zeszłego roku miałem taką sytuację, że gdy chciałem wstrzymać transzę z uwagi na opóźnienia to najpierw to nie był żaden problem i kazali mi przyjść z wnioskiem o uruchomienie transzy jak BDMX nadrobi zaległości....jak przyszedłem to już nagle się okazała że aneksy (um. deweloperskiej i um. kredytowej) są niezbędne i musiałem wszystko szybko załatwiać. Teraz przy okazji ostatniej transzy to od razu powiedzieli że aneksy są niezbędne. Podejrzewam, że jakby się kogoś miało zaufanego w tym banku to można by nic nie aneksować.
Brzmi jakbyś załatwiał wszystko w PEKAO SA na Pijarskiej
Ja tam kilka razy odniosłem wrażenie, że pracownicy banku naginają różne rzeczy, m.in. wewnętrzne regulaminy, żeby bardziej oskubać klienta... Niby nic dziwnego, ale na pewno z jakimkolwiek doradztwem nie ma to nic wspólnego - nie polecam oddziału 
Swoja drogą macie gdzieś w umowach (kredyt z MdM) zapisy o tym, że musicie ubezpieczyć mieszkanie, przynajmniej w pierwszym roku w banku Pekao
Dokładnie w Allianz na pośrednictwem Pekao, ze składką 0,1% wartości mieszkania określonego w sumie ubezpieczenia 

Swoja drogą macie gdzieś w umowach (kredyt z MdM) zapisy o tym, że musicie ubezpieczyć mieszkanie, przynajmniej w pierwszym roku w banku Pekao

Nie na Pijarskiej ale niedaleko 
Co do ubezpieczenia, musi ono być, no bo trzeba się ubezpieczyć od np. pożaru itp. bo na hipotece mieszkania siedzi bank...ale w moim przypadku (PEKAO SA) mam mieć ubezpieczenie które mogę wykupić gdzie chce i tylko donieść papier że ono jest na odpowiednią kwotę - oczywiście polecano mi usługi banku - że wszystko oni w tym względzie załatwią ale wolę zrobić to na własną rękę - będzie taniej.

Co do ubezpieczenia, musi ono być, no bo trzeba się ubezpieczyć od np. pożaru itp. bo na hipotece mieszkania siedzi bank...ale w moim przypadku (PEKAO SA) mam mieć ubezpieczenie które mogę wykupić gdzie chce i tylko donieść papier że ono jest na odpowiednią kwotę - oczywiście polecano mi usługi banku - że wszystko oni w tym względzie załatwią ale wolę zrobić to na własną rękę - będzie taniej.
A mi Pani doradczyni w banku wmawiała, że właśnie trzeba to zrobić u nich
Choć nic takiego w umowie nie widziałem. Banksterka, nie polecam 

Dokładnie...Banksterka 
Ja po swoich doświadczeniach kredytowo-bankowych mogę stwierdzić duży brak profesjonalizmu wśród "bankowców"...częste zmiany pracowników, każdy mówi co innego...i nie wspomnę jak przy podpisywaniu umowy (już po zaakceptowaniu wcześniejszym wzoru umowy), w trakcie podpisywania umowy zorientowałem się że odsetki wynoszą wiele tysięcy więcej niż powinno być w rzeczywistości.....niby to tylko zwykła pomyłka, ale nigdy jak się bank "mylił" to nie było to na moją korzyść...dziwne

Ja po swoich doświadczeniach kredytowo-bankowych mogę stwierdzić duży brak profesjonalizmu wśród "bankowców"...częste zmiany pracowników, każdy mówi co innego...i nie wspomnę jak przy podpisywaniu umowy (już po zaakceptowaniu wcześniejszym wzoru umowy), w trakcie podpisywania umowy zorientowałem się że odsetki wynoszą wiele tysięcy więcej niż powinno być w rzeczywistości.....niby to tylko zwykła pomyłka, ale nigdy jak się bank "mylił" to nie było to na moją korzyść...dziwne

a wracając do ubezpieczenia...to też mi wciskali kit że u nich jest najlepiej itp. 

Ja też jestem w PEKAO SA. Aneks w budimexie już podpisałam i przesłałam jego skany do banku, gdzie już czeka na mnie aneks do kredytu. Koszt jego podpisania to 50 zł i Budimex będzie zwracał mi tę sumę na konto. Wydaje mi się, że trzeba aneksować umowę i z Budimexem i z bankiem, bo trzeba przecież składać wniosek o wypłatę MDM. Muszę przyznać, że ze strony Budimexu trwa to wszystko bardzo szybko i sprawnie, choć rzeczywiście czas podpisywania aneksów jest niedogony ze względu na okres urlopowy. Życzę powodzenia!
-
A ja puściłem wszystko po staremu nic nie aneksowałem ostatnia transza jak i mdm poszły na kąto pwoiernicze budimex otrzyma je ja skoncza budowe
ave
ave
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”