Zakup miejsca w garażu lub komórki na Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
slwk
Administrator

Zakup miejsca w garażu lub komórki na Orlińskiego 1

Postautor: slwk » 14 lis 2014, 10:53

Kupujecie miejsca postojowe lub komórki lokatorskie zlokalizowane na poziomie - 1 w inwestycji Orlińskiego 1? Jeśli macie taki zamiar, to dla wszystkich zainteresowanych dodaję rzut hali garażowej tego budynku, można go ściągnąć tutaj. Jak na tak duży budynek, to nie ma ich za dużo niestety. Swoją drogą, jakie są tam ceny komórek lokatorskich, może ktoś napisać? A rzut hali możemy udostępnić dzięki uprzejmości @pmj85 - dzięki! :)

Virginia

Re: Zakup miejsca w garażu lub komórki na Orlińskiego 1

Postautor: Virginia » 14 lis 2014, 12:36

Z tego co wiem to komórka 4tys. Za metr, a miejsce garażowe 50tys, jak coś to mnie poprawcie.

pmj85

Postautor: pmj85 » 14 lis 2014, 13:51

Komórka 4k/m^2, dostępne na poziomie garażu i na parterze.

Nowy

Postautor: Nowy » 14 lis 2014, 14:06

Czyli nic się tu nie zmieniło i ceny takie same jak w innych inwestycjach powstających w nowych Czyżynach Budimexu. Kupujecie w ogóle komórki lokatorskie? Ja stwierdziłem, że coś takiego przy zakupie niewielkiego mieszkania, to jednak mus. Zwłaszcza jak nie kupuje się miejsca w garażu podziemnym, bo wtedy chyba jakąś szafkę można tam zamontować. A jakiś dodatkowy schowek na tzw. "przydasie" to dobra sprawa :)

Staś

Postautor: Staś » 14 lis 2014, 18:31

Mam nadzieję, że mieszkańcy nie będą trzymać rowerów na balkonach w slamsowato-cygańskim stylu.

Virginia

Postautor: Virginia » 14 lis 2014, 21:12

Na rowery nie ma być wozkownia?

Ja nie biorę komórki ani miejsca w garażu. Mieszkanie nam spore i jest tam wydzielona tzw. Wnęka pokojowa.

maks

Postautor: maks » 16 lis 2014, 14:25

Zakup garażu do małego mieszkania jest mało opłacalny - dajmy na to że do mieszkania 40 m dokupujemy garaż i już cena za metr wychodzi 5,75 tys. zł... :!:

Staś

Postautor: Staś » 16 lis 2014, 18:47

maks pisze:Zakup garażu do małego mieszkania jest mało opłacalny - dajmy na to że do mieszkania 40 m dokupujemy garaż i już cena za metr wychodzi 5,75 tys. zł... :!:

Nie zgadzam się z tym. "Zakup ...jest mało opłacalny". Żaden zakup nie jest opłacalny bo trzeba wydać pieniądze. Cena metra kw. mieszkania jest zawsze taka sama. Doliczanie ceny komórki, czy garażu jest bez sensu. Cena mieszkania jest niska na tle deweloperki krakowskiej. Komórkę lub garaż się kupuje (bo potrzebne, stać nas itp., wedle możliwości i potrzeb), albo się nie kupuje.
Nie należy nigdy uogólniać i mierzyć swoją miarką. Ja np. nie wyobrażam sobie mieszkania w klitce bez komórki. Jeśli ktoś kupuje mieszkanie (garsonierę), aby potem wynajmować studentom, to zakup komórki nie ma sensu. Jeśli jednak ktoś zamierza tam mieszkać to komórka, choćby najmniejsza, wydaje się być niezbędna. Miejsca nigdy nie jest za wiele.

Kala

Postautor: Kala » 16 lis 2014, 20:13

Podzielam zdanie Stas bo gdy kupisz mieszkanie u innego dewelopera gdzie za metr wyjdzie powiedzmy 5500zł i doliczysz sobie do tego powiedzmy miejsce w hali garażowej za 25000-30000zł to wyjdzie Ci jeszcze wiecej za m2 niż w budimexie :D

maks

Postautor: maks » 16 lis 2014, 23:47

Mi chodziło o to że jak ktoś kupuje małe mieszkanie + garaż to budimexowa oferta wcale nie jest taka korzystna BO sumarycznie może się okazać, że u innego dewelopera cena OSTATECZNA będzie podobna lub niższa (choć za metr będzie drożej niż w BUDIMEXIE). Po prostu bmx za garaż / msc postojowe życzy sobie 2x takie ceny jak są na rynku i tym niejako rekompensuje niską cenę metra.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”