Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
aniaimarcin

Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie

Postautor: aniaimarcin » 22 sie 2016, 15:22

Witam Sąsiadów,

czy wpłacaliście już kolejną ratę? Czy jest już 90% zaawansowania?

morth

Postautor: morth » 22 sie 2016, 15:40

Pisałem maila do Budimexu żeby mi potwierdzili czy jest już 90% ( informowali że ma być koło połowy sierpnia). Jeszcze nie dostałem odpowiedzi, jak ją dostanę to dam znać.

E-mail z Bdmx.

"Szanowny Panie,

w chwili obecnej oczekujemy na aktualne zaawansowanie, niemniej jednak uprzejmie potwierdzam, że rata przypadająca na dzień 18.07.2016r zostaje odroczona do czasu osiągnięcia wymaganego stanu zaawansowania na poziomie 90%. Stan zaawansowania na poziomie 90 % planujemy osiągnąć w terminie do dnia 31.08.2016r. Jak tylko stan zaawansowania zostanie osiągnięty, niezwłocznie zostanie Pan o tym powiadomiony.

Dodatkowo informuję, że otrzyma Pan drogą mailową skan oświadczenia kierownika projektu oraz

pismo ze wskazaniem nowego terminu wpłaty tj. 7 dni od otrzymania powiadomienia. Do tego czasu Spółka nie będzie naliczała odsetek z tytułu przesunięcia terminu wpłaty danej raty."

aniaimarcin

Postautor: aniaimarcin » 22 sie 2016, 17:32

Dziękuję bardzo za informację ;)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 22 sie 2016, 21:58

Skoro na Avia 5 przesunęli termin zakończenia robót a u nas nie ma jeszcze 90% to raczej ten listopad wydaje się bardziej realistyczny na koniec budowy

Piepia

Postautor: Piepia » 29 sie 2016, 9:02

Wiecie czemu jest takie opóźnienie :-S??

karolina.j

Postautor: karolina.j » 29 sie 2016, 10:51

"bo budują inne bloki". Ja dostałam takie wyjaśnienie w momencie, kiedy bank chciał nowych terminów i wyjaśnienia opóźnień.

M&M

Postautor: M&M » 29 sie 2016, 12:25

karolina.j pisze:"bo budują inne bloki". Ja dostałam takie wyjaśnienie w momencie, kiedy bank chciał nowych terminów i wyjaśnienia opóźnień.

Haha :lol: takie wytłumaczenie to kpina :P Coś jak w stylu "Obiecali nam, że będziemy mieli gdzie parkować jak nie wykupimy miejsca".
Żałosne bo wiedzieli ile będą bloków budować :D no ale...

karolina.j

Postautor: karolina.j » 29 sie 2016, 13:26

M&M pisze:karolina.j pisze:
"bo budują inne bloki". Ja dostałam takie wyjaśnienie w momencie, kiedy bank chciał nowych terminów i wyjaśnienia opóźnień.
Haha takie wytłumaczenie to kpina Coś jak w stylu "Obiecali nam, że będziemy mieli gdzie parkować jak nie wykupimy miejsca".
Żałosne bo wiedzieli ile będą bloków budować no ale...

no jasne. ale warto zapytać. Niech się tłumaczą. Dali nowe terminy, których sami nie dotrzymują.

M&M

Postautor: M&M » 30 sie 2016, 7:20

karolina.j pisze:
M&M pisze:karolina.j pisze:
Haha takie wytłumaczenie to kpina Coś jak w stylu "Obiecali nam, że będziemy mieli gdzie parkować jak nie wykupimy miejsca".
Żałosne bo wiedzieli ile będą bloków budować no ale...

no jasne. ale warto zapytać. Niech się tłumaczą. Dali nowe terminy, których sami nie dotrzymują.

Pytanie jak najbardziej na miejscu ;) Ale wytłumaczenie na poziomie przedszkola :D

usia

Postautor: usia » 30 sie 2016, 10:37

Kontaktowałam sie z budimexem w sprawie opóźnień. Jak mnie zapewniono, nie będzie żadnych i w ciagu 2-3 dni bedzie podany aktualny stan zaawansowania budowy przez kierownika. Wszystko ma byc zgodnie z terminami, więc wypłata ostatniej transzy MDM musi do nich wpłynąć do 10 października. Odbiory przewidują jakoś w lutym.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”