Witam,
jako że na drzwi trzeba trochę czekać ( koło miesiąca ) zastanawiam się jaka grubość będzie ścianek działowych i tym samym jakie ościeżnice i szerokość drzwi wybrać? Wie ktoś coś na ten temat?
Jakie drzwi wewnętrzne / ościeżnice w nowym mieszkaniu (Avia 2)
Re: Jakie drzwi wewnętrzne / ościeżnice w nowym mieszkaniu (Avia 2)
Masz to na planie oznaczone, ale zazwyczaj są to ścianki wykonane w technologii Multigips grubości bodajże 8 cm lub 10 cm. Zamawiasz drzwi z montażem
Możesz polecić jakieś dobre drzwi wewnętrzne do mieszkania
Jeśli chodzi o usługę z montażem, to jest od tego niższy VAT, chyba 8% zamiast 23%, więc osadzenie wychodzi w zasadzie gratis w tej sytuacji.

Zamawiam z montażem.
Wybrałem drzwi firmy Porta, znajomi mają i polecają.
Wybrałem drzwi firmy Porta, znajomi mają i polecają.
u nas wyszło do łazienki w zakresie 95-115 a do pokoi (jeżeli nie robisz z systemem przesuwnym) 75-95 taki jest zakres regulowania ościeżnic, ja mam drzwi verte (odnoga PORTA) i póki co jestem zadowolona 

Podzieli się ktoś informacją ile zapłacić za jedne drzwi z montażem (drzwi, klamki, zamki, ościeżnice i wszystko). Także mnie to czeka w niedalekiej przyszłości i jak na razie, to mam mały mętlik 
Zastanawiałem się przez chwile nad drzwiami drewnianymi, ale nie wiem czy to ma większy sens (podobno lubią się rozsychać pod wpływem zmian wilgotności). Z drugiej strony trochę się obawiam, czy te okleiny nie zaczną odchodzić kiedyś...

Zastanawiałem się przez chwile nad drzwiami drewnianymi, ale nie wiem czy to ma większy sens (podobno lubią się rozsychać pod wpływem zmian wilgotności). Z drugiej strony trochę się obawiam, czy te okleiny nie zaczną odchodzić kiedyś...
Ja byłem na ul. Opolskiej w sklepie "domo centrum" tam mają wystawke drzwi firmy Porta.
Panowie zazyczyli sobie 4000 zł za 3 skrzydła z ościeżnicami bezprzylgowymi z montażem ( ceny są katalogowe z tego co wiem ). Drzwi i ościeżnice wydają mi się być solidne. Klamki zamawiałem z firmy Vds ( również mają wystawke ). Jeszcze fajna opcja jest taka że jak będzie obsuwa w oddaniu mieszkania czy też nie wyrobisz się z remontem to drzwi mogą leżeć u nich na magazynie - montaż drzwi odbywa się po zrobieniu podłóg i trwa koło 4 godzin ( taką informacje dostałem )
Panowie zazyczyli sobie 4000 zł za 3 skrzydła z ościeżnicami bezprzylgowymi z montażem ( ceny są katalogowe z tego co wiem ). Drzwi i ościeżnice wydają mi się być solidne. Klamki zamawiałem z firmy Vds ( również mają wystawke ). Jeszcze fajna opcja jest taka że jak będzie obsuwa w oddaniu mieszkania czy też nie wyrobisz się z remontem to drzwi mogą leżeć u nich na magazynie - montaż drzwi odbywa się po zrobieniu podłóg i trwa koło 4 godzin ( taką informacje dostałem )
Szczerze mówiąc to dosyć drogo, w podobnej cenie wychodzą drzwi drewniane z montażem, choć chyba z ościeżnicami przylgowymi, regulowanymi... Myślałem, że będzie jakaś spora różnica cenowa na korzyść drzwi wykonanych z jakiejś płyty mdf i oklejonych, a tu okazuje się, że jakoś niespecjalnie. Dzięki @master_m1 za odpowiedź 

W opcji z oscieznica przylgowa wychodzilo chyba 3400 zl. Na stronie porty jest konfigutator i mozna sobie samemu zobaczyc co wplywa na cene. Pozdrawiam 

-
Ja się waham między Porta a Pol-Skone. Ktoś decydował się na Pol-Skone?
@master_m1, jakie w końcu grubości ościeżnic wybrałeś ? czy może podczas dni otwartych ktoś zmierzył grubość ścian ?
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”