Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie
Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie
hej, dajcie znać czy są jakieś opóźnienia jak będziecie coś więcej wiedzieć. Pojawiły sie dziś zdjęcia z budowy na stronie budimexu, ale szczerze po tym co widze to nie wiem czy oni zdążał w dwa miesiące

no chyba mniej niż 2 miesiące- dokładnie niewiele ponad 1
Wypłata ostatniej transzy MdM jest na 10 października, a warunkiem jej wypłacenia jest ukończenie 100% inwestycji. Także, czasu mają niewiele. W każdym razie, nie panikujmy...bez przesady, klucze musimy odebrac do 31 marca zgodnie z aktem, wiec na ewentualne poprawki, detale mają jeszcze sporo czasu 
usia pisze:no chyba mniej niż 2 miesiące- dokładnie niewiele ponad 1Wypłata ostatniej transzy MdM jest na 10 października, a warunkiem jej wypłacenia jest ukończenie 100% inwestycji. Także, czasu mają niewiele. W każdym razie, nie panikujmy...bez przesady, klucze musimy odebrac do 31 marca zgodnie z aktem, wiec na ewentualne poprawki, detale mają jeszcze sporo czasu
A nie do 31 marca mają być odbiory? W sensie że np 30 marca możesz mieć odbiór mieszkania, a jak wykryjesz wady to mają 30 dni na poprawę. Wydaje mi się że to chodzi o ten pierwszy odbiór.
-
karolina.j
@M&M masz rację.
Stan na 31 sierpnia to 90%. Na papierze niby planowo, ciekawe jak to będzie w rzeczywistości 
sasiad pisze:Stan na 31 sierpnia to 90%. Na papierze niby planowo, ciekawe jak to będzie w rzeczywistości
90% powinno być w połowie lipca
karolina.j pisze:@M&M masz rację.
Nie chciałem jej mieć.
M&M do 8 października musi być 100% zaawansowania budowy potwierdzone wpisem kierownika - jest to warunek wypłaty MdM. Czyli nie mogą się spóźnić i blok musi zostać ukończony na czas- tak jak zapewniano mnie w biurze . Następnie Bdx robi odbiory techniczne budynku itp itd i trwa to zazwyczaj ok 3 miesięcy ( w tym czasie także poprawiają co nie dokończyli do 8 października
). Odbiory przez nas właścicieli zaczną się pewnie jakoś w lutym, ponieważ zgodnie z aktem notarialnym musisz je odebrać do 31 marca. W każdym razie do początku października mają ukończyć na 100%. a potem wiadomo, będą malować trawę na zielono i ogarniać papiery zanim nas wpuszczą 
Ja tylko wspomnę że jak ktoś ma MDM musi potwierdzić wypłatę tej transzy do końca września, bo jeśli dobrze pamiętam to co mi mówił doradca przelewanie tej transzy chwilę trwa ( procedury).
morth pisze:sasiad pisze:Stan na 31 sierpnia to 90%. Na papierze niby planowo, ciekawe jak to będzie w rzeczywistości
90% powinno być w połowie lipca
Mam na myśli oczywiście harmonogram o którym wspominano na forum. Nie wyobrażam sobie straty wypłaty MdM przez nieterminowość Budimexu, ale rzeczywiście trzeba trzymać rękę na pulsie.
Swoją drogą pamiętam jeszcze, że gdy rozmawiałem w banku kilka miesięcy temu o opóźnieniach na budowie i wpływie tego na wypłatę dotacji, pojawił się temat możliwości złożenia wniosku o wypłatę MdM, pomimo niedokończenia budowy. Nie rozwijałem go, więc nie zaręczam, że dobrze zrozumiałem doradcę. Żeby uniknąć rozsiewania plotek w najbliższym czasie poruszę ten temat w oddziale banku
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”