Zmiany w projekcie nowych mieszkań w inwestycji Orlińskiego 3

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 3 budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jekatjerina

Zmiany w projekcie nowych mieszkań w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: jekatjerina » 29 sie 2016, 19:22

Hej :)

Zdarzyły się komuś może zmiany w projekcie? Chodzi mi konkretnie o okna :) I czy budimex wysyłał wcześniej informację na ten temat?
Byłam w biurze budimexu i na planie widnieje jeszcze okno w "starej" wersji (okno pojedyncze, długie do podłogi), a w rzeczywistości okno jest standardowej wielkości. Dla porównania w Avii nie było takiej zmiany. Bardzo jestem ciekawa, ponieważ nie dostałam żadnej informacji.

Pozdrawiam ;)
Kasia z O3

adi

Re: Zmiany w projekcie nowych mieszkań w inwestycji Orlińskiego 3

Postautor: adi » 30 sie 2016, 10:25

A możesz wrzucić jakieś zdjęcia tego o co chodzi :?: Rozumiem, że rzecz dotyczy inwestycji Orlińskiego 3, tak :?:

jekatjerina

Postautor: jekatjerina » 01 wrz 2016, 13:04

Tak, Orlińskiego 3. Na ostatnim piętrze (16 kondygnacja) powinno być okno duże (jak balkonowe- takie do samej podłogi). W rzeczywistości (widziałam na żywo) okno- a raczej jeszcze dziura na okno- zaczyna się klasycznie (od 80-85 cm- nie pamietam dokladnie). Chodzi o to, że nie dostałam żadnej informacji o zmianie (gdy zmieniali ściany działowe dostałam info). I moje pytanie, czy ktoś też miał wprowadzone zmiany bez informacji? I czy istnieje możliwość, że jeszcze będą skuwali? (dość często jestem na osiedlu i widzialam, że tak się zdarza, ale nie aż tak duzo)
Jeszcze raz dodam, że w Avii 2 nie wprowadzili takich zmian.. :(

gucio

Postautor: gucio » 04 wrz 2016, 20:01

Nic się Pani nie zmieniło , okna będą duże tak jak na wizualizacji , nie wiem skąd takie osądy? :D

aagnieszqaa

Postautor: aagnieszqaa » 05 wrz 2016, 8:18

U mnie też była zmiana na Avia 5. Nikt mnie nie informował. Na planie mieszkania który dostałam jako załącznik do umowy deweloperskiej mam 2 okna w jednym z pokoi natomiast w rzeczywistości (po wybudowaniu bloku) okazało się że jest okno narożne :shock:

jekatjerina

Postautor: jekatjerina » 06 wrz 2016, 19:14

gucio pisze:Nic się Pani nie zmieniło , okna będą duże tak jak na wizualizacji , nie wiem skąd takie osądy? :D

A jeśli można wiedzieć, to skąd pewność? :D

gucio

Postautor: gucio » 06 wrz 2016, 20:45

z wizji lokalnej na budowie :-)

jekatjerina

Postautor: jekatjerina » 06 wrz 2016, 21:06

gucio pisze:z wizji lokalnej na budowie :-)

Chodzi mi o te okna:

Obrazek
Orlińskiego 3

Obrazek
Avia 2

gucio

Postautor: gucio » 06 wrz 2016, 23:35

Ale Orlinskiego a avia troszkę się różnią nie są identyczne te nasze wieże. . .
Można zobaczyć projekt który dostała Pani od Bdx i tam zobaczyć czy okno od podłogi zaczyna się na 85cm czy nie?
Jeżeli napisane jest ze od 85cm to ma Pani zwykle małe okno . A jeżeli jest coś innego to proszę żadzwonic do biura i spytać się o co chodzi mają obowiązek sprawdzić i odpowiedzieć :-)

gucio

Postautor: gucio » 06 wrz 2016, 23:45

Ale z tego co widzę to te okna są takie same. Obydwa są małe , wydaje mi śle te ta biała plama to odbicie a nie szyba ale mogę się mylić jestem trochę ślepy :-)
Tam jest antresola wiec podejrzewam że są tam małe okna a nie jedno duże . . .

Wróć do „Orlińskiego 3 (etap VI) – forum mieszkańców budynku”