Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
-
Re: Nowy park w Krakowie Czyżynach - projektujemy i dyskutujemy
na zdjęciu widzę nawet potencjalny materiał na wał - wystarczy skruszyć asfalt i betony, obsypać ziemią i już zaoszczędzone na wywożeniu materiału 

ten wał to może być super rozwiązanie i może zniwelować trochę hałas
Mi również ten pomysl przypadł bardzo do gustu i jest to rozwiązanie znane i lubiane
Powiedzcie mi proszę, czy ktoś sie orientuje jakie nastepne kroki, i przez kogo, należy wykonac w celu zaprojektowania a nastepnie zrealizowania parku?

Powiedzcie mi proszę, czy ktoś sie orientuje jakie nastepne kroki, i przez kogo, należy wykonac w celu zaprojektowania a nastepnie zrealizowania parku?
Prezydent podpisał. Teraz już nic nie trzeba robić. Dalsze kroki należą do gminy i jej urzędników. Będą pewnie konsultacje społeczne, ale ich wyniki nie muszą być uwzględnione.
Przeciez na konsultacjach bedzie ustalane to co mieszkancom jest najbardziej potrzebne, taki zamysl budzetu obywatelskiego 

Jak ktoś wie/pamięta gdzie miały powstać 2 skwery po pół hektara, które proponował budimex, że wykona w zamian za ”problematyczne drzewa” to proszę niech zaznaczy na mapie dokładną lokalizację i wrzuci tutaj? dzięki 

te "problematyczne drzewa" gdyby miało dojść do ich usunięcia przez wycinkę, to alternatywą może być ich przeniesienie do nowego parku, te nowo nasadzane mogą mieć pień o grubości kija od miotły o dawać 0.5m2 cienia.
pytałem o miejsca 2 skwerów, które proponował budimex, jaka to lokalizacja była wtedy?
dwóch parków miejskich w dzielnicy - obok kościoła św. Alberta (nieużytki miejskie przy urządzonym niedawno skwerze "Zielono mi") oraz przy ul. Stella-Sawickiego (na terenie niezagospodarowanych działek miejskich).

Wróć do „Dzielnica Czyżyny w Krakowie - sprawy ważne dla mieszkańców”