Parkowanie pod nowym blokiem Orlińskiego 10 w Czyżynach
Parkowanie pod nowym blokiem Orlińskiego 10 w Czyżynach
Patrząc na to, co dzieje się pod blokiem O4, może powinniśmy oszczędzić sobie takich sytuacji i wystąpić do Budimexu z prośbą o wstawienie słupków na chodniku. Fajnie byłoby zachować od samego początku dobre relacje sąsiedzkie, a nie zaczynać od wojen. Jeżeli większość mieszkańców byłaby chętna, to może by nam się udało.
Re: Parkowanie pod nowym blokiem Orlińskiego 10 w Czyżynach
Kicek masz mój głos. Sądziłem, że jeśli ktoś świadomie i dobrowolnie, w obecności notariusza podpisuje się pod aktem notarialnym mówiącym o tym, że droga jest droga pożarową i nie można tam parkować to będzie to respektowane. Jak widać po O4 niestety tak nie jest. Pozostają słupki lub laweta w abonamencie...
Sami niestety nic nie zwojujemy, a póki co nie widać lasu rąk do pomocy :/ Mogę zredagować pismo do Budimexu, ale to wymagałoby podpisów mieszkańców, bez tego nie ruszymy.
Jestem za wstawieniem słupków od strony północnej bloku. A i pismo do Budimeksu chętnie podpisze.
Sądzę, że Bx nie będzie miał oporów przed tego rodzaju inwestycją, z uwagi na własne interesy
Sądzę, że Bx nie będzie miał oporów przed tego rodzaju inwestycją, z uwagi na własne interesy

Również popieram pomysł 

Piszczcie bezpośrednio do Budimex i nie czekajcie na listy i zbieranie podpisów. Jest to czego od początku można było się spodziewać i nie ma kompromisu przy takim zachowaniu parkujących. Dasta, Atal wszyscy stawiają słupki, bo inaczej jak widać się nie da.
Co prawda ja z 8, ale może jak napiszemy wspólne pismo to od razu w obu blokach wstawią?
Może ktoś napisać takie pismo które tu wrzuci i każdy wyśle do bdmx? Myślę, że im więcej pism tym większa szansa że sie pozytywnie ustosunkują.
Może ktoś napisać takie pismo które tu wrzuci i każdy wyśle do bdmx? Myślę, że im więcej pism tym większa szansa że sie pozytywnie ustosunkują.
Postaram się coś napisać i wrzucić pod koniec dnia. Będę wdzięczna za jakiekolwiek uwagi i poprawki 

Też chętnie dołączę wieczorem.
To wyłącznie prototyp... Czekam na jakieś sugestie, uwagi itp.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”