Dostawca internetu na osiedlu Avia w Krakowie
Dostawca internetu na osiedlu Avia w Krakowie
Czy ktoś wie jaki jest dostępny dostawca internetu na osiedlu Avia?
Re: Dostawca internetu na osiedlu Avia w Krakowie
Dzisiaj sam sprawdziłem 
Jednym z dostawców jest na pewno UPC.

Jednym z dostawców jest na pewno UPC.
Też widziałem podczas dni otwartych, że się tam reklamowali w bloku
Choć ja nie wiem czy sobie kablowego internetu nie odpuszczę w ogóle i nie zostanę przy LTE, które wychodzi o wiele taniej, a do tego nie trzeba żadnej umowy
A czy to będzie 10 megabitów czy 50 megabitów, to już jest naprawdę niewielka różnica... 

Ja tez "jadę" na Lte i to jest świetne rozwiązanie. A prędkość waha się od 10 do 50mb dodam tyko tyle ze place za niego 15zł netto 

To może korzystamy z tej samej oferty, bo u mnie też wychodzi o mniej więcej 15 zł na miesiąc, choć chyba brutto
No ale jeżeli kupi się doładowanie na Allegro 50 zł za 40 zł (mój internet jest na kartę), to wychodzi nawet 12 zł
Do tego wszystkie doładowania sumują się na koncie i można je spożytkować na coś innego
No ale trzeba było zainwestować w router LTE (z WiFi), jakieś 1,5 roku temu dałem za niego ok. 300 zł, ale teraz chyba za 200 można kupić bez problemu 

Ja mam w playu internet. Place 40zł za nieograniczone rozmowy i mam dodatkowy pakiet nielimitowany Lte za 15zł a router mam w tel wiec nie potrzebuje żadnych dodatkowych urządzeń i mam internet wszędzie tam gdzie jestem;-)
Idealne rozwiązanie jak dla mnie. . .
Idealne rozwiązanie jak dla mnie. . .

na Avii 6 jest UPC ale czy będzie na innych blokach to się okaże
-
Zbyt wcześnie wypowiedziałem internet i TV na naszym starym mieszkaniu.Do przeprowadzki na Avie zostało mi jeszcze ok.miesiąc lub dwa.
Myślałem o podpisaniu umowy z UPC i przeniesieniu tych usług później na Avie.
Teraz dochodzę do wniosku że bez internetu stacjonarnego dam radę (mam 5GB LTE w telefonie).
Pozostaje problem z TV. Może ktoś z Was ma jakieś pomysły/doświadczenie z TV przez internet.
W grę też wchodzi zwykła antena (DVB-T), ale już kiedyś taką miałem i odbiór zatrważający.
Myślałem o podpisaniu umowy z UPC i przeniesieniu tych usług później na Avie.
Teraz dochodzę do wniosku że bez internetu stacjonarnego dam radę (mam 5GB LTE w telefonie).
Pozostaje problem z TV. Może ktoś z Was ma jakieś pomysły/doświadczenie z TV przez internet.
W grę też wchodzi zwykła antena (DVB-T), ale już kiedyś taką miałem i odbiór zatrważający.
Przeciez juz macie antenę na dachu zwykła czyli do odbioru dvbt oraz satelitę 

-
gucio pisze:Przeciez juz macie antenę na dachu zwykła czyli do odbioru dvbt oraz satelitę
nie rozumiem

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”