Ścianki działowe - Budimex zmienia umowy na naszą niekorzyść

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
wojtekf

Re: Ścianki działowe - Budimex zmienia umowy na naszą niekor

Postautor: wojtekf » 15 lip 2014, 23:51

Ciekawy jestem czy po podpisaniu umowy deweloperskiej też będą mogli tak zmieniać zapisy w dokumentach :?:

Pasiek

Postautor: Pasiek » 17 lip 2014, 22:40

Mogę tylko potwierdzić że ścianki działowe raczej będą z bloczków gipsowych, mam dwa rzuty swojego mieszkania:
- z połowy czerwca 62,31m2
- aktualne 62,99m2

Różnica to +0,68m2 (i oczywiście cena w górę o ~2858PLN), po rzutach widać ze ścianki działowe są węższe, jedyny pokój który się nie powiększył to pokój dzienny, ze względu ze każda ściana w nim to ściana nośna.

Teraz pytanie, czy na takiej ściance z takich bloczków mogę zawiesić np. podwieszane WC i mieć pewność ze nie wyrwę ściany?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 17 lip 2014, 22:50

Coś dla tych którzy chcą się dowiedzieć więcej o systemie multigips
http://www.multigips.pl/systemy-multigips/sciany-dzialowe.html

wojtekf

Postautor: wojtekf » 17 lip 2014, 22:51

Pasiek do podwieszanego wc i tak musisz kupić stelaż ;)

wojtekf

Postautor: wojtekf » 17 lip 2014, 23:34

Jakby ktoś znalazł jakieś artykuły, opinie itp. o tych bloczkach gipsowych to niech wrzuci jakiś namiar,
z chęcią poczytam ;)

Kala

Postautor: Kala » 23 lip 2014, 20:54

Znajoma jest po podpisaniu umowy deweloperskiej i faktycznie jest ta zmiana odnośnie ścian działowych, czyli że będą z bloczków gipsowych ale handlowiec poinformował że nie wszystkie ściany działowe z nich będą jednak nie był w stanie powiedzieć które w jej mieszkaniu będą z bloczków a które z innych materiałów.

iti

Postautor: iti » 24 lip 2014, 19:54

Kala pisze:handlowiec poinformował że nie wszystkie ściany działowe z nich będą

No to ciekawe, teoretycznie możesz na planie mieszkania zobaczyć czy wszystkie są tej samej grubości, w sensie tak samo cienkie. Jeśli tak, to pewnie wszędzie będą bloczki gipsowe, no a teraz umowa na to jak najbardziej pozwala. No w każdym razie szkoda, że tak wyszło, ale miejmy nadzieję, że nie będzie już większych zmian w tych projektach. Ja też musiałem już tą zmianę parafować w materiałach informacyjnych, a do podpisania umowy deweloperskiej mam jeszcze trochę czasu. Zauważyliście jeszcze jakieś inne tego rodzaju zmiany?

Kala

Postautor: Kala » 24 lip 2014, 22:15

Ja dzisiaj byłam w Budimexie i okazuje isę ze prospekt informacyjny który otrzymaliśmy przy podpisaniu umowy rezerwacyjnej już to zawierał a Pani Handlowiec Nas o tym nie poinformowała, ze nastąpiła ta zmiana a ja też nie doczytałam bo trochę dużo tych informacji żeby każdą zmianę wyłapać. A harmonogram zakończenia prac budowlanych się nie zmieniła dalej jest 22 grudzień 2015 ...

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”