Stukanie w wentylacji podczas wiatru w nowym bloku Orlińskiego 4
Re: Stukanie w wentylacji w nowym bloku Orlińskiego 4
Ja przypuszczam że te dźwięki wydaje wentylator od wyciągu mechanicznego, ale czy tak powinien on działać to nie wiem.
Może to być brak zastosowania łączników elastycznych przeciw drganiowych lub puszki po piwie budowlańców 

znalazłem winowajce
w wentylacji okapu zamontowany jest coś co ma powodować ze zapachy z wentylacji nie będą wpadać nam do mieszkania (przynajmniej tak przypuszczam) i własnie to ustrojstwo powodowało te dźwięki.
w wentylacji okapu zamontowany jest coś co ma powodować ze zapachy z wentylacji nie będą wpadać nam do mieszkania (przynajmniej tak przypuszczam) i własnie to ustrojstwo powodowało te dźwięki.
Jakiej firmy masz okap? I co z tym zrobiłeś, zdjąłeś ten element czy jak?
-
chodzi zapewne o klapę zwrotną która ma uniemożliwić cofanie powietrza z kanału. Ja bym to zostawił, bo możesz poczuć co sąsiadka gotuje 

tak własnie chodzi o
klapę zwrotną która ma uniemożliwić cofanie powietrza z kanału
wiec cześć z komina, a nie z okapu
Na razie bardziej przeszkadza mi stukanie niż zapachy wiec póki co będzie bez niej
klapę zwrotną która ma uniemożliwić cofanie powietrza z kanału
wiec cześć z komina, a nie z okapu
Na razie bardziej przeszkadza mi stukanie niż zapachy wiec póki co będzie bez niej
No tak tylko ja mam regipsem zabudowane wejście do komina i w nim jest puszczona spirorura 

ostry pisze:No tak tylko ja mam regipsem zabudowane wejście do komina i w nim jest puszczona spirorura
Jaką masz wysokość zabudowy z regipsu? Masz może jakieś zdjęcie? Jaka jest odległość między sufitem a wejściem do komina?
U nas wczoraj stukanie było nie do wytrzymania. Skończyło się wypięciem spirorury z wentylacji. Masakra jakaś 

Zastanawiam się, w którym pionie jest problem, bo u mnie żadnego stukania nie słychać
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”