Witam
Czy ktoś miał przeprowadzone już poprawki w mieszkaniu, które był zgłoszone przy odbiorze kluczy? Mam szybę do wymiany i parę drobnych pierdół,a wstrzymują mnie z robotami. Teoretycznie mówili, że do 30 dni mają czas, a w praktyce być może szybciej.
Poprawki dewelopera w nowych mieszkaniach - szybkość i jakość - Orlińskiego 6
Re: Poprawki dewelopera w nowych mieszkaniach - szybkość i jakość - Orlińskiego 6
madoxx pisze:Witam
Czy ktoś miał przeprowadzone już poprawki w mieszkaniu, które był zgłoszone przy odbiorze kluczy? Mam szybę do wymiany i parę drobnych pierdół, a wstrzymują mnie z robotami. Teoretycznie mówili, że do 30 dni mają czas, a w praktyce być może szybciej.
też mam do wymiany szybę.
Były jakieś ludki i stwierdziły, iż to nie wady fabryczne tylko wina Budimexu.
Dajmy im czas
Re: Poprawki dewelopera w nowych mieszkaniach - szybkość i jakość - Orlińskiego 6
Yankes pisze:madoxx pisze:Witam
Czy ktoś miał przeprowadzone już poprawki w mieszkaniu, które był zgłoszone przy odbiorze kluczy? Mam szybę do wymiany i parę drobnych pierdół, a wstrzymują mnie z robotami. Teoretycznie mówili, że do 30 dni mają czas, a w praktyce być może szybciej.
też mam do wymiany szybę.
Były jakieś ludki i stwierdziły, iż to nie wady fabryczne tylko wina Budimexu.
Dajmy im czas
Nie nastawialbym sie na szybka naprawe, najwyrazniej maja taka strategie. Ja czekam juz prawie 10dni i zero odzewu.
Mi mija już miesiąc od pierwszego odbioru. W miedzy czasie dostałam pismo że termin może ulec zmianie - do 60 dni.. Także cierpliwie czekam dalej 

Zamiast dbać o dobre imię firmy to jeszcze przeciągają ile mogą żenada naprawdę. Nie dosyć że ludzie czekają na wymarzone mieszkanie i wkoncu przychodzi ten moment odbioru człowiek sobie myśli wkoncu, a tu masz nawet ci co przekazują nie umieją dopilnować żeby wszystko było wporzadku tylko liczą na to że ludzie machną ręką czy jak bo nie rozumiem tego? Jak się idzie kupować samochodód do salonu to chyba jest to normalne że lakier nie może być po rysowany albo dach nie może być wgnieciony
W pełni zgadzam się z powyższym. Nie pojmuję jak można przedstawić do odbioru lokal z usterkami wymienianymi przez forumowiczów, a później przeciągać w nieskończoność wprowadzenia poprawek. Jak widać Budimex nie ma wstydu. Nie wiem jak to wygląda w innych inwestycjach ale takim podejściem traktują klientów jak budżetowy motłoch.
-
Niestety ta budowa to "masówa" - byle szybciej, byle taniej. Nie ma kontroli jakości więc później mamy masę usterek. Też odebrałem z usterkami, na szczęście część poprawili przy odbiorze, część po odbiorze...regulacja okien jeszcze czeka...Mało tego nie wyobrażam sobie jak można klientowi przedstawić do odbioru brudne mieszkanie...drzwi ubrudzone, okna ubrudzone...
Witam
Próbował ktoś z Was jakoś ich naciskać? Jak tak to ktoś jest w Budimexie odpowiedzialny za organizację tych poprawek po odbiorze czy trzeba się kierować lepiej do osoby, która była ich przedstawicielem przy odbiorze?
Próbował ktoś z Was jakoś ich naciskać? Jak tak to ktoś jest w Budimexie odpowiedzialny za organizację tych poprawek po odbiorze czy trzeba się kierować lepiej do osoby, która była ich przedstawicielem przy odbiorze?
Hej,
ja miałam odbiór 29/09 i moja usterka jest poważna (przedstawicielka generalnego wykonawcy stwierdziła, że pierwszy raz z taką się spotkała) - wyrwany zamek wraz z uszczelką i kawałkiem plastiku w "ramie" potrójnego okna balkonowego. Przez pierwszy tydzień dzwoniłam do przedstawicielki dewelopera, która wprowadziła mnie na mieszkanie, ale później przestałam - ona nic nie wie, będzie się kontaktować z wykonawcą i oddzwoni.. I nie oddzwaniała, kiedy poprosiłam o numer do wykonawcy - "przedstawiciel generalnego wykonawcy nie ma słuzbowego telefonu"
Żeby sobie zaoszczędzić nerwów stwierdziłam, że będę cisnąć 14dni od odbioru - dzwoniłam do niej 5 razy, nadal nic nie było wiadomo, przekazała dopiero wtedy sprawę do gościa, który zajmuje się naprawami, on oddzwonił do mnie i powiedział, że dziś mają jeszcze raz spotkanie w moim mieszkaniu i dopiero wtedy będzie w stanie okreslić datę ponownego odbioru...
Więc czekam. Ale ich zachowanie jest tragiczne, nie dość że oddają mieszkania z takimi usterkami, że głupi by zauważył, to dodatkowo później niewiadomo ile trzeba czekać na naprawienie tego, zbyt dużo ludzi odpowiedzialnych za jedną sprawę
@Madoxx - próbowałabym naciskać osobę od dewelopera, która otworzyła Ci drzwi, a jeśli ona będzie kręciła, że nic niewiadomo - niech da Ci numer bezpośrednio do osoby odpowiedzialnej za usterki. Jeśli nie da, to napisz mi na priv
ja miałam odbiór 29/09 i moja usterka jest poważna (przedstawicielka generalnego wykonawcy stwierdziła, że pierwszy raz z taką się spotkała) - wyrwany zamek wraz z uszczelką i kawałkiem plastiku w "ramie" potrójnego okna balkonowego. Przez pierwszy tydzień dzwoniłam do przedstawicielki dewelopera, która wprowadziła mnie na mieszkanie, ale później przestałam - ona nic nie wie, będzie się kontaktować z wykonawcą i oddzwoni.. I nie oddzwaniała, kiedy poprosiłam o numer do wykonawcy - "przedstawiciel generalnego wykonawcy nie ma słuzbowego telefonu"

Więc czekam. Ale ich zachowanie jest tragiczne, nie dość że oddają mieszkania z takimi usterkami, że głupi by zauważył, to dodatkowo później niewiadomo ile trzeba czekać na naprawienie tego, zbyt dużo ludzi odpowiedzialnych za jedną sprawę

@Madoxx - próbowałabym naciskać osobę od dewelopera, która otworzyła Ci drzwi, a jeśli ona będzie kręciła, że nic niewiadomo - niech da Ci numer bezpośrednio do osoby odpowiedzialnej za usterki. Jeśli nie da, to napisz mi na priv

-
Jeżeli chodzi o okna to nie mieliśmy wywietrznika w jednym pokoju oraz zaślepek. Do 2 tyg nam poprawili. Ale to jest usterka mniejszego kalibru niz szyba do wymiany...
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”