gucio pisze:Drogi nietoperzu przecież mój wpis nie jest złośliwy , . .wszędzie były uśmiechnięte Buzki wiec chyba źle mnie zrozumiałas . . .
Było pytanie była odpowiedź . . .
Orlinskiego 4 jest małym blokiem w porównania do Naszego który jest największy ze wszystkich wiec pewnie będzie ciężko każdemu dogodzić ale nie wybiegajmy w przyszłość.![]()
Ja dalej czekam na aneks do umowy i jakoś biuro chyba o mnie zapomniało wiec albo nie zapłacę kolejnej raty albo już nie jestem "prawie" właścicielem nowego M
@Gucio, a placisz za mieszkanie gotowka? bo jesli tak to BDMX ma taka strategie, ze osoby ktore placa gotowa "nie musza podpisywac aneksu". Z ich punktu widzenia jest to tylko koszt, wiec mowia swoim klientom, ze nie musza. Prawda jest taka ze jest to ich zakichany obowiazek, bo przeciez pozwolenie na budowe sie zmienilo i z punktu widzenia prawa, jezeli cos by sie teraz stalo to nie powinienes sobie roscic praw (gdyz mieszkanie ktore kupiles, jest w nieistniejacym bloku). Moja znajoma kupila na 01 i platnosc miala gotowka i wlasnie te narracje wybral BDMX, ze "nie musi podpisywac aneksu, bo przeciez bank od niej tego nie wymaga".
My sami powinnismy wymagac od dewelopera, zeby wywiazywal sie ze swoich obowiazkow, mimo tego, ze to kosztuje. Znajoma sama ich nacisnela, ze chce aneks i podpisali. Radze zrobic to samo.