Alex pisze:To jest tak samo jak masz pozostałości pianki poliuretonowej często na łączeniu stropów ze ścianami na praktycznie każdym budynku z żelbetu. Jest używana po to żeby uszczelnić jakieś szczelinki między szalunkiem a starym betonem. Inaczej beton wyciekałby podczas lania. Tu najwidoczniej ktos wsunął cienki pasek styropianu żeby uszczelnić jakąś dziurę.
a dokładniej: ściana pod styropianem "uciekła" do środka budynku i żeby naprostować linię ściany powyżej tej krzywej trzeba było ją delikatnie przewiesić i stąd to uszczelnienie betonu styropianem na całej szerokości ściany.
gucio pisze:foto nie mam ale proponuje jak sie bedziesz tam wybieral to stań pod blokiem dokladnie naprzeciwko tej sciany i popatrz w gore a wtedy bedziesz widzial o co mi chodzi , widac to bardzo dokladnie , ja sie pytam po raz kolejny gdzie jest nadzor budolwlany budimexu ?

Nie ma nadzoru, Budimex nawet nie udaje ze jest jakikolwiek nadzór. W moim mieszkaniu na O6 jak przerabiałem podejście kanalizacji z wanny na brodzik, to się okazało, że rura PCV leży praktycznie w poziomie oblana 1 cm wylewki...Jakość prac niestety taka jak cena za metr - niska