Witam,
Czy może mi ktoś wytłumaczyć która część instalacji cwu/co będzie prowadzona po wierzchu na ścianach bez wkuwania. Mam nadzieję, że to nie będzie tak że przyłącz do wanny, umywalki będzie szedł od podłogi bez wkuwania. No bo jak to przykryć (płyta GK) albo wstawić wannę
Jeśli dobrze rozumiałem będzie to tylko wtedy kiedy rury będą biegły po żelbetonie bo wtedy się nie wkuwają.
I o co chodzi z tymi stopniami pod wejściem na balkon. Jaka to może być różnica w pionie między odrzwiami a podłogą?
Standard wykończenia nowych mieszkań w bloku Orlińskiego 12 w Krakowie
-
Re: Standard wykończenia nowych mieszkań w bloku Orlińskiego 12 w Krakowie
Na zdjęciach masz przykłady mieszkań już gotowych i tematów o które pytasz, dwa zdjęcia i różnica poziomu drzwi balkonowych, w drugim przypadku sam musisz zbudować schodki/schodek na balkon, i przykład jak wyglądają rury puszczone po wierzchu, i jako ciekawostka - oficjalnie nie wolno ich wkuwać 

-
Dzięki. Ale łazienkę trzeba będzie zabudować płytami GK aby ukryć instalacje co podniesie koszty i co najważniejsze trochę zmniejszy metraż łazienki.
Kolejną sprawą są niedoróbki którycj jest masa - porysowane szyby, różnice w pionach i poziomach kilka cm, balkon pochylony do bloku itp.
Podobno ludzie płaczą i odbierają mieszkania zmuszani hipoteką i wpisem. Budimex oferuje w zamian płytę GK, szpachlę, i wiadro farby ale usterek usunąć nie chce.
Macie wiedzę jakąś na ten temat.
Kolejną sprawą są niedoróbki którycj jest masa - porysowane szyby, różnice w pionach i poziomach kilka cm, balkon pochylony do bloku itp.
Podobno ludzie płaczą i odbierają mieszkania zmuszani hipoteką i wpisem. Budimex oferuje w zamian płytę GK, szpachlę, i wiadro farby ale usterek usunąć nie chce.
Macie wiedzę jakąś na ten temat.
Mocno przesadzony ten przekaz
Były w bloku Orlińskiego 4 problemy z sufitami ale na innych blokach chyba już się ten problem nie powtórzył, są jakieś drobne niedociągnięcia typu rysy na szybach, bąbelki w szybie, niewyregulowane okna ale chyba w obecnie oddawanych blokach więcej osób odbiera za pierwszym podejściem niż wcześniej, pechowcy też się oczywiście zdarzają ale to tylko potwierdza regułę. Oni (budimex) też się uczą na błędach i zwracają uwagę na często występujące wcześniej problemy.
Byłam na dniach otwartych na Avii i Orlińskiego i jakość prezentowanych mieszkań była bardzo dobra
I radzę nie wierzyć we wszystko co mówią na temat naszego osiedla tylko sprawdzić u źródła 

Byłam na dniach otwartych na Avii i Orlińskiego i jakość prezentowanych mieszkań była bardzo dobra

@toolpusher, po co pytasz, skoro tyle wiesz?
I to nawet o bloku, który nie został jeszcze zbudowany 

Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 14:52 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Chyba ktos tu bardzo chcial kupic mieszkanie w O12 ale chyba nie zdazyl i probur sie teraz przekonac ze nie ma czego zalowac. Powodzenia
-
Witam,
Mam rezerwację na 2 mieszkania bez problemu te które chciałem od południa i od wschodu zrobione wczoraj. Raczej famą jest to że mieszkania schodzą jak świeże bułeczki, Że ludzie rzucili się jak szczerbaty na suchary. Czyj to PR?
Dlaczego piszesz nie zdążył. Jest mnóstwo mieszkań dostępnych i na O12 i i na O9.
Mam pytanie do tych co mają mieszkanie od południa czyli od od ulicy SS te z dużymi balkonami. Nie obawiacie się hałasu?
Nie jestem z Krakowa ale będę się musiał wybrać i stanąć przy bloku i posłuchać.
Co do usterek to naturalne jest że człowiek chce wiedzieć wszystko przed kupnem i rozważyć za i przeciw. By potem nie być zaskoczony.
Jestem na etapie wgryzania się w temat więc pytam. Nie ma co się doszukiwać 2 dna.
To tak jak bym każdego co pisze dobrze podejrzewał że jest pracownikiem Budimexu. Choć nie wierze że ich tu nie ma.
Mam rezerwację na 2 mieszkania bez problemu te które chciałem od południa i od wschodu zrobione wczoraj. Raczej famą jest to że mieszkania schodzą jak świeże bułeczki, Że ludzie rzucili się jak szczerbaty na suchary. Czyj to PR?
Dlaczego piszesz nie zdążył. Jest mnóstwo mieszkań dostępnych i na O12 i i na O9.
Mam pytanie do tych co mają mieszkanie od południa czyli od od ulicy SS te z dużymi balkonami. Nie obawiacie się hałasu?
Nie jestem z Krakowa ale będę się musiał wybrać i stanąć przy bloku i posłuchać.
Co do usterek to naturalne jest że człowiek chce wiedzieć wszystko przed kupnem i rozważyć za i przeciw. By potem nie być zaskoczony.
Jestem na etapie wgryzania się w temat więc pytam. Nie ma co się doszukiwać 2 dna.
To tak jak bym każdego co pisze dobrze podejrzewał że jest pracownikiem Budimexu. Choć nie wierze że ich tu nie ma.
Nie wydaje mi się żeby ulica SS była aż tak wielkim problemem. Według mnie jednak blok jest w pewnej odległości od niej a biorąc pod uwagę że tereny pomiędzy SS a O12 mają wkrótce zostać zagospodarowane (w optymistycznym wariancie parkiem, w pesymistycznym blokami) to jednak będzie to pewne wytłumienie.
Chociaż ja i tak mam swoje po tej drugiej stronie od Orlinskiego. Tam mam 100% pewności że nikt mi do okien nie będzie zaglądał
Chociaż ja i tak mam swoje po tej drugiej stronie od Orlinskiego. Tam mam 100% pewności że nikt mi do okien nie będzie zaglądał

-
Z tym parkiem to bujda Budimexu. W zasadzie chyba nawet miały być 2 tereny zielone. Dziś rozmawiałem z Panią od sprzedaży i już oni w to nawet wątpią. Po działki zwrócili się starzy właściciele do miasta.Więc jak zostaną zwrócone (lub jeśli) to na pewno deweloper je odkupi.
Co do uwag że czynię czarny PR. Nie ma dymu bez ognia.
Życzę miłej lektury i oglądania. Trzeba być też realistą.
facebook.com/odbiormieszkania/photos/?tab=album&album_id=1264306576930857
Co do uwag że czynię czarny PR. Nie ma dymu bez ognia.
Życzę miłej lektury i oglądania. Trzeba być też realistą.
facebook.com/odbiormieszkania/photos/?tab=album&album_id=1264306576930857
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”