Czynsz w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 12 w Krakowie
Czynsz w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 12 w Krakowie
Czy orientuje się ktoś jaki ma być czynsz w nowej inwestycji ? jak to wygląda u sąsiadów?
Re: Czynsz w nowych mieszkaniach na Orlińskiego 12 w Krakowie
Czynsz zapewne będzie podobny do tego, jaki płacą ludzie w innych inwestycjach na osiedlu Orlińskiego w Czyżynach. Można sporo o tym znaleźć między innymi na forum inwestycji Orlińskiego 4, więc warto poczytać o tym, jak jest, a jak ludzie by chcieli, żeby było 

Hejka moglby ktos podzielic sie informacja jaki jest sredni koszt oplat dla mieszkania 38m przy Orlinkiego zamieszkalego przez 1 osobe?
O ile się nie mylę, to czynsz w nowym mieszkaniu w Krakowie w przypadku inwestycji Orlińskiego 4 wychodzi jakieś 300 zł przy tym metrażu i jednej osobie. W tym masz już zaliczki na ciepłą i zimną wodę oraz na ogrzewanie.
-
Podobno czynsz za miejsce postojowe w garażu podziemnym wynosi 160zł/mc. Potwierdzi to ktoś?
Edit:
Już potwierdziłem u źródła. Ja bym kupił miejsce w garażu nawet pomimo tej ceny zaporowej 50 000PLN ale ten czynsz wychodzi 10/m2. Podobno gdy zawiąże się spółdzielnia to spada do 130zł. Ale to i tak bardzo dużo.
Z drugiej strony przy O12 nie ma skrawka do zaparkowania.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać ulica Orlińskiego jak wszyscy się wprowadzą na całe osiedle. To będzie masakra. Samochody wszędzie.
Edit:
Już potwierdziłem u źródła. Ja bym kupił miejsce w garażu nawet pomimo tej ceny zaporowej 50 000PLN ale ten czynsz wychodzi 10/m2. Podobno gdy zawiąże się spółdzielnia to spada do 130zł. Ale to i tak bardzo dużo.
Z drugiej strony przy O12 nie ma skrawka do zaparkowania.
Ciekaw jestem jak będzie wyglądać ulica Orlińskiego jak wszyscy się wprowadzą na całe osiedle. To będzie masakra. Samochody wszędzie.
-
Myślę ,że jedynym rozwiązaniem jest aby na terenie motodromu powstała jakaś inwestycja komercyjna z dużym parkingiem i możliwością korzystania z niego poza godzinami jego funkcjonowania . Mnie osobiście marzą się biurowce lub osiedlowe centrum handlowo rekreacyjne z dużym parkingiem. Park ze względu postępowań zwrotowych nie powstanie, natomiast najgorszym rozwiązaniem byłyby kolejne bloki mieszkalne. Park w dłuższej perspektywie generowałby głównie problemy(brak oświetlenia, połamane ławki, pijani młodzieńcy, obawa przed wieczornym przejściem przez teren parku itd.).Zresztą zgodnie ze studium teren ten przeznaczony jest właśnie pod usługi komercyjne i takim też był w unieważnionym przez WSA planie miejscowym. A ponadto może dzięki temu doczekalibyśmy się przystanku autobusowego i bezpośredniego wjazdu na ten(być może/mam nadzieję) parking ogólnodostępny.
-
Jakie są aktualnie czynsze? I ile za garaz?
Czy wiadomo coś już o wysokości czynszu?
Jak to wygląda jeżeli chodzi o czynsz?
Klucze odebrane 2 tygodnie temu, w skrzynce pocztowej żadnej wiadomości, itd. Komu, gdzie i jak należy płacić?
Klucze odebrane 2 tygodnie temu, w skrzynce pocztowej żadnej wiadomości, itd. Komu, gdzie i jak należy płacić?
Spokojnie wszystko dostaniesz. Na poczatku bedzesz placil Budimexowi az do podpisania aktu przeniesienia wlasnosci pozniej spoldzielni mieszkaniowej. Pozdrawiam
Wróć do „Orlińskiego 12 (etap VIII) – forum mieszkańców budynku”