Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie
Re: Nowe inwestycje w otoczeniu Centralna Park w Krakowie
Szczerze mówiąc sadziłem że to centrum handlowe Atut będzie na wysokości EXPO. W jednym z opisów inwestycji pisało że będzie przy ul. Nowohuckiej na wysokości Selgrosa, a więc nie bezpośrednio po drugiej stronie naszego osiedla.
Kustosz dobrze piszesz galeria tam ma być i tam ma też znajdować się główny wjazd przy skrzyżowaniu z Selgrosem, ale faktem jest tez że teren na przeciwko naszego osiedla po drugiej stornie ul Galicyjskiej też należący też do grupy KG która chce stawiać galerię wiec ciężko stwierdzić w którym dokładnie miejscu stanie obiekt a w którym parking.
martwi mnie, czy to odnośnie biurowca, czy centrum handlowego, że będzie bardzo jasno od neonów. Łęg sam w sobie jest bardzo rozświetlony, dodatkowo Expo podczas imprez, a niestety nie da się uniknąć neonów przy takich inwestycjach usługowych. Nie wiem na ile to będzie uciążliwe na wyższych piętrach, ale np. na jednym z górnych dzięki neonom biurowca Aleja Pokoju 5, nie trzeba świecić światła... Dodatkowo wieczorami tam sprzątają i całe piętra są rozświetlone białym światłem. Sąsiedzi z niższych pięter będą mieli niestety latarnie od Galicyjskiej rozświetlające salony. Pewnie dla jednych nieistotny szczegół, a ja jakoś wolę mieć ciemno:)
To przynajmniej zaoszczędzisz na prądzie i na żarówkach. Wiec nie wiedzę tu żadnego problemu
Reasumując przez najbliższe parę lat będziemy mieć kolo bloku plac budowy...
Co niestety martwi ale kupując mieszkanie w tym miejscu chyba wszyscy musieliśmy się liczyć z tym ze coś prędzej czy później nam postawia...
W duszy liczę ze jeśli mamy mieszkanie na 6 pietrze od strony expo z pięknym widokiem na kominy Łegu to jednak tego widoku mi nie zabudują
Proponuje natomiast w przyszłości się zastanowić na tym jak obecność targów wpłynie na parkowanie na Galicyjskiej i ulicach obok...
Czy odwiedzający targi nie będą wjeżdżać na teren osiedla bo będzie tam sporo miejsc parkingowych..a teren mamy nie ogrodzony.
Z tego co pytalam w Lc szlabanów nie ma w planach
Co niestety martwi ale kupując mieszkanie w tym miejscu chyba wszyscy musieliśmy się liczyć z tym ze coś prędzej czy później nam postawia...
W duszy liczę ze jeśli mamy mieszkanie na 6 pietrze od strony expo z pięknym widokiem na kominy Łegu to jednak tego widoku mi nie zabudują

Proponuje natomiast w przyszłości się zastanowić na tym jak obecność targów wpłynie na parkowanie na Galicyjskiej i ulicach obok...
Czy odwiedzający targi nie będą wjeżdżać na teren osiedla bo będzie tam sporo miejsc parkingowych..a teren mamy nie ogrodzony.
Vissas pisze:
Rozmawialismy juz gdzies o tym. O ile dobrze pamietam to konkluzja byla taka, ze poki buduja to szlabanu nie postawimy, bo bedzie blokowal wjazd oraz, ze jesli postawimy go teraz to tylko mieszkancy bloku D go sfinansuja dla calego osiedla, a na to uzutkownicyforum byli raczej na nie. Miejsc wolnych bedzie 20, reszta ma byc pod blokiem D prywatna. Nie wiem, jak tam z wykupuwaniem miejsc w garazu czy na parkingu ale zapewne nie kazdy lokator kupil miejsce, wiec beda ludzie stawac na ogolnodostepnych.
Jest ktos dzis na targach? Jak sytuacja wyglada z ruchem?
gucio pisze:To przynajmniej zaoszczędzisz na prądzie i na żarówkach. Wiec nie wiedzę tu żadnego problemu
hehe Like it

sidney pisze:gucio pisze:To przynajmniej zaoszczędzisz na prądzie i na żarówkach. Wiec nie wiedzę tu żadnego problemu
hehe Like it
Niby spoko, tylko zgasić się takiego światła nie da

abcd pisze:Niby spoko, tylko zgasić się takiego światła nie da
Da się prostym sposobem - czarne, grube rolety

Jeśli chodzi o szlaban - to raczej nie będzie blokował dojazdu do budowy, bo będzie i tak z drugiej strony.
Mniej bardziej martwi przepustowość ulic i dojazd do Expo. Chciałem w sobotę podjechać po pracy zrobić fotki - dramat! Rondo zakorkowane, policja kierowała ruchem. Centralna, Galicyjska, Sołtysowska - nie było możliwości przejazdu w obie strony. Mam nadzieję, że zrobią dojazd od strony Nowohuckiej, bo inaczej z osiedla się nie wyjedzie, nie mówiąc o powrocie do domu.
Mniej bardziej martwi przepustowość ulic i dojazd do Expo. Chciałem w sobotę podjechać po pracy zrobić fotki - dramat! Rondo zakorkowane, policja kierowała ruchem. Centralna, Galicyjska, Sołtysowska - nie było możliwości przejazdu w obie strony. Mam nadzieję, że zrobią dojazd od strony Nowohuckiej, bo inaczej z osiedla się nie wyjedzie, nie mówiąc o powrocie do domu.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”