Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
Re: Odbiory nowych mieszkań do dewelopera Budimex w inwestycji Avia 2 Kraków
Odebrałem wczoraj. Mieszkanie bez zastrzeżeń.
Ja też odebrałem. Okna brudne od kurzu i pyłu, balkon i balustrady podobnie, w jednym pomieszczeniu w mieszkaniu pet na podłodze, do tego jedno gniazdko całe zapaćkane farbą. Najciekawsze że wodomierze miałem przykręcony do góry nogami (od razu poprawili, swoją drogą szkoda - skoro były zamontowane odwrotnie to chyba by nie działały). Okna w porządku, ściany i sufity w normie, kaloryfery ciepłe. Ogólnie nie ma powodów żeby się czepiać, ale od strony wizerunkowej to mogli się lepiej przygotować.
My niestety nie odebraliśmy. Lista zgłoszonych uwag jest dość długa bo znajduje się na niej 39 pozycji, choć nie ma tam nic co byłoby niemożliwe do poprawienia. Na kilka rzeczy, które jeszcze wyszły i tak przymkneliśmy oko. Głównie te zarzuty dotyczą krzywizn narożników, sufitów (ale takich możliwych do korekty), pęknięć na ścianach i wylewce. Widać, że w jednym miejscu próbę zaklejenia takiego pęknięcia na wylewce, ale ponieważ było to zrobione źle, to znów wyszło. Jedna szyba do wymiany, gdyż posiada wadę fabryczną, raczej nieopłacalną do naprawy. Dodatkowo zarysowania na jeszcze dwóch szybach i jednym parapecie, prawie wszystkie okna do regulacji, barierka na balkonie do pomalowania, uszczerbiona jedna płytka. Do weryfikacji, czy nie brakuje jednego gniazdka:). Czekamy zatem na stanowisko Budimexu.
Faktycznie szyby brudne, więc warto się zaopatrzyć w płyn do mycia i szmatkę.
Samo mmieszkanie zrobiło na nas ogólnie pozytywne wrażenie, więc jesteśmy dobrej myśli.
Faktycznie szyby brudne, więc warto się zaopatrzyć w płyn do mycia i szmatkę.
Samo mmieszkanie zrobiło na nas ogólnie pozytywne wrażenie, więc jesteśmy dobrej myśli.
Nie odebrane.
Atmosfera podczas odbioru bardzo sympatyczna.
przy zgłaszaniu uwag było nam łatwiej, bo byliśmy ze specjalistami. Usterki
-złe piony - różnica nawet 2 cm...;
-rysa na szybie;
-zwracajcie uwagę na rozmieszczenie instalacji ( ja na to zwróciłem uwagę, bo ktoś tu napisał
.
Atmosfera podczas odbioru bardzo sympatyczna.
przy zgłaszaniu uwag było nam łatwiej, bo byliśmy ze specjalistami. Usterki
-złe piony - różnica nawet 2 cm...;
-rysa na szybie;
-zwracajcie uwagę na rozmieszczenie instalacji ( ja na to zwróciłem uwagę, bo ktoś tu napisał

Plan instalacji miałeś przy sobie?
Nie wiem co miałem, bo ja rzuciłem hasło żeby sprawdzić gniazdka i moja architekt sie tym zajęła.
Pani z budimexu miała dokumenty. na ich podstawie ustaliliśmy,że jedno gniazdo jest w złym miejscu...
Bylby problem bo ja już to miałem uwzglednione w projekcie.
Jednym słowem...jak ktoś się nie zna i idzie tylko popatrzec czy są ściany i okna to...powodzenia.
Moja ekipa miała różne przyrządy począwszy od prostej poziomicy i wszyscy coś sprawdzili.
Pani z budimexu miała dokumenty. na ich podstawie ustaliliśmy,że jedno gniazdo jest w złym miejscu...
Bylby problem bo ja już to miałem uwzglednione w projekcie.
Jednym słowem...jak ktoś się nie zna i idzie tylko popatrzec czy są ściany i okna to...powodzenia.
Moja ekipa miała różne przyrządy począwszy od prostej poziomicy i wszyscy coś sprawdzili.
"moja architekt sie tym zajęła." - mnie tylko interesuje, skąd wziąć szczegółowe plany.
-
Ciekawe kiedy odbędzie się kolejna próba odbioru... 

Ja też nie odebrałem niestety, odbiór był z wynajętym inspektorem. Usterek nie było dużo ale okazały się na tyle poważne, że komisja nie zaproponowała odebrania mieszkniania. Z tych najpoważniejszych usterek to nie wymiarowy grzejnik w łazience i wgniecenie w drzwiach wejściowych, poza tym kilka drobnych usterek. Nasz inspektor stwierdził, że mieszkanie jest wporządku, ściany, sufity i posadzki równe. Wiecie już coś na temat ponownego odbioru? Dostał ktoś odpowiedź pisemną od budimexu na temat zgłoszonych uwag przy pierwszym odbiorze?
-
Hej,
My mieszkanie odebraliśmy w piątek. Jedyne niedociągnięcia, które zwróciły naszą uwagę to porysowane parapety w jednym pokoju, niewyregulowane okna i delikatne rysy na ścianch (lekkie pęknięcia). Reszta w normie i ogólne wrażenie bardzo na plus
Mieszkanie odbieraliśmy bez specjalisty.
My mieszkanie odebraliśmy w piątek. Jedyne niedociągnięcia, które zwróciły naszą uwagę to porysowane parapety w jednym pokoju, niewyregulowane okna i delikatne rysy na ścianch (lekkie pęknięcia). Reszta w normie i ogólne wrażenie bardzo na plus

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”