Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
kustosz

Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Postautor: kustosz » 02 lis 2016, 13:13

Boston pisze:Pytanie pierwsze - czy zainteresowani sprawdzali to z LCC co tam ma byc?

Bo jezeli mamy robic dym o wizualizacje - ktora z realiami nie ma wiele wspolnego to nie widze sensu.

Dodatkowo jezeli jeszcze nie mieszkamy i nie wiadomo jakie jest zainteresowanie owym placem to po co im zawracac glowe?

Sprawdzali - nie ma takiego planu. Nie chodzi o wizualizację, a o plan na bazie którego plac będzie zrealizowany.
Jeżeli w LCC zobaczą, że przyszłym mieszkańcom zależy na placu zabaw i się nim interesują to rozplanują to z większą rozwagą.

Zainteresowanie podpieram praktyką, która pokazuje że lepiej taki plac mieć niż go nie mieć.
Co do zawracania głowy - od tego chyba są skoro płacimy takie sumy :) Dla mnie każdy aspekt przyszłego lokum jest istotny.

abcd

Postautor: abcd » 02 lis 2016, 13:17

Ja sie chetnie dowiem co planuja i moge troche ponudzic. W poblizu nie ma placu zabaw, wiec dobrze, zeby byl tuz pod nosem jakis sensowny.

Wrona

Postautor: Wrona » 02 lis 2016, 16:13

Trzeba faktycznie truć dup.... LC Corp o ten plac zabaw z uwagi że to ma być jedyny na 800 lokali (5 bloków) i nic innego w najbliższej lokalizacji nie ma. Powinna to być istotna sprawa nawet dla tych, którzy nie posiadają małych dzieci z uwagi iż ceny nieruchomości berą rosły / malały w zależności od otaczającej małej i dużej infrastruktury. Wiec lepiej żeby był plac zabaw z prawdziwego zdarzenia a nie przysłowiowe dwie huśtawki na 5 m2...
Dla przykładu zestaw FreeKids Galaxy Saturn 4 o powierzchni ok. 63 m2
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sylwuszka

Postautor: sylwuszka » 02 lis 2016, 16:31

Plac zabaw przy tak dużym osiedlu to mus. Biorąc pod uwagę liczbę dużych mieszkań w inwestycji, na pewno znajdzie się sporo dzieciaków do korzystania, a patrząc na wizkę to chyba dzieciaki będą w kolejce do huśtawek stać :? Ja też napiszę maila, zadzwonię do nich popytam, co i jak.

Pamiętam, że kiedyś zostało tu na forum rzucone hasło, że może sami jako wspólnota coś na to zaradzimy. Może i jest to dobry pomysł, jednak trzeba by go było przemyśleć, chociażby ze względu na fakt, że ten plac zabaw jest na naszej działce. Nie bloku E, nie kolejnych (poprawcie mnie jeśli się mylę). Jestem przeciwna grodzeniu placu zabaw, bo wszystkie dzieci nasze są itd., ale boję się tego, że np. nasza wspólnota zainwestuje w coś takiego sama, a korzystać będą wszyscy. Nie wiem czy dobrze kminię, co jeśli za jakiś czas trzeba coś będzie zmienić/serwisować/naprawiać? Teoretycznie to nasza działka, więc pozostałe wspólnoty mogą odmówić partycypacji w kosztach.

kustosz

Postautor: kustosz » 02 lis 2016, 16:52

sylwuszka pisze:Pamiętam, że kiedyś zostało tu na forum rzucone hasło, że może sami jako wspólnota coś na to zaradzimy. Może i jest to dobry pomysł, jednak trzeba by go było przemyśleć, chociażby ze względu na fakt, że ten plac zabaw jest na naszej działce. Nie bloku E, nie kolejnych (poprawcie mnie jeśli się mylę). Jestem przeciwna grodzeniu placu zabaw, bo wszystkie dzieci nasze są itd., ale boję się tego, że np. nasza wspólnota zainwestuje w coś takiego sama, a korzystać będą wszyscy. Nie wiem czy dobrze kminię, co jeśli za jakiś czas trzeba coś będzie zmienić/serwisować/naprawiać? Teoretycznie to nasza działka, więc pozostałe wspólnoty mogą odmówić partycypacji w kosztach.

Dobrze prawisz, na obecnym etapie nie ma co stawiać na inwestycje wspólnoty. LCC obiecał plac zabaw, trzeba ich trzymać za słowo.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 20:08 przez kustosz, łącznie zmieniany 1 raz.

Raffle

Postautor: Raffle » 02 lis 2016, 19:48

Wrona pisze:Wiec lepiej żeby był plac zabaw z prawdziwego zdarzenia a nie przysłowiowe dwie huśtawki na 5 m2...
A co to za przysłowie o dwóch huśtawkach na pięciu metrach? :mrgreen:

Wrona

Postautor: Wrona » 02 lis 2016, 20:09

@Raffle zapraszam do słownika języka polskiego pkt 2
sjp.pl/przys%C5%82owiowe

Raffle

Postautor: Raffle » 02 lis 2016, 20:20

Wrona pisze:@Raffle zapraszam do słownika języka polskiego pkt 2
sjp.pl/przys%C5%82owiowe
Otóż to, odnośnie punktu drugiego polecam przykładowo interpretacje zespołu naukowego PWN :)

sidney

Postautor: sidney » 02 lis 2016, 20:45

Raffle pisze:
Wrona pisze:@Raffle zapraszam do słownika języka polskiego pkt 2
sjp.pl/przys%C5%82owiowe
Otóż to, odnośnie punktu drugiego polecam przykładowo interpretacje zespołu naukowego PWN :)

Proponuję włączyć w dyskusję prof. Jana Miodka :P

misstrout

Postautor: misstrout » 03 lis 2016, 11:49

Wrona pisze:Trzeba faktycznie truć dup.... LC Corp o ten plac zabaw z uwagi że to ma być jedyny na 800 lokali (5 bloków) i nic innego w najbliższej lokalizacji nie ma. Powinna to być istotna sprawa nawet dla tych, którzy nie posiadają małych dzieci z uwagi iż ceny nieruchomości berą rosły / malały w zależności od otaczającej małej i dużej infrastruktury. Wiec lepiej żeby był plac zabaw z prawdziwego zdarzenia a nie przysłowiowe dwie huśtawki na 5 m2...
Dla przykładu zestaw FreeKids Galaxy Saturn 4 o powierzchni ok. 63 m2
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nadzieję, że takiego koszmarka nam nie postawią ani sami sobie nie postawimy. Nie wiem czy jak coś ma być dla dzieci to musi być upstrzone setkami kolorów? Nie psujmy sobie najbliższej okolicy ;)

Można bardziej naturalnie:
larslaj.pl/produkty/zestawy-wielofunkcyjne/121

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”