Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sidney

Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Postautor: sidney » 03 lis 2016, 11:55

Trzepak wystarczy ;)

abcd

Postautor: abcd » 03 lis 2016, 11:57

napisałam e-mail do LCC prośbę o informację co planują, jak planują oraz moje (nie)skromne zdanie, co powinno znajdować się na placyku, wraz z uzasadnieniem.
Co do przykładowych zdjęć, może urodą nie grzeszą te placyki, ale są bardziej solidne, niż te drewniane, naturalne. Nie trzeba ich tak często konserwować i wymieniać elementów;)

misstrout

Postautor: misstrout » 03 lis 2016, 12:02

abcd pisze:napisałam e-mail do LCC prośbę o informację co planują, jak planują oraz moje (nie)skromne zdanie, co powinno znajdować się na placyku, wraz z uzasadnieniem.
Co do przykładowych zdjęć, może urodą nie grzeszą te placyki, ale są bardziej solidne, niż te drewniane, naturalne. Nie trzeba ich tak często konserwować i wymieniać elementów;)

Myślę, że to co tam stanie finalnie to jest temat pod dyskusję. Liczę na to, że uda się znaleźć i solidne i nie krzywdzące estetyki ;)

abcd

Postautor: abcd » 03 lis 2016, 12:05

misstrout pisze:
abcd pisze:napisałam e-mail do LCC prośbę o informację co planują, jak planują oraz moje (nie)skromne zdanie, co powinno znajdować się na placyku, wraz z uzasadnieniem.

Myślę, że to co tam stanie finalnie to jest temat pod dyskusję. Liczę na to, że uda się znaleźć i solidne i nie krzywdzące estetyki ;)

ciekawe co LCC zaproponuje. Oby tylko nie było gadki, że jak skończą osiedle to może, kiedyś coś postawią....jako stała bywalczyni placyków zabaw, mogę powiedzieć, że to są miejsca, także na nowych osiedlach, które na prawdę tętnią życiem i nie ma tam pustek.

misstrout

Postautor: misstrout » 03 lis 2016, 12:11

abcd pisze:ciekawe co LCC zaproponuje. Oby tylko nie było gadki, że jak skończą osiedle to może, kiedyś coś postawią....jako stała bywalczyni placyków zabaw, mogę powiedzieć, że to są miejsca, także na nowych osiedlach, które na prawdę tętnią życiem i nie ma tam pustek.

Nie no oczywiście się zgadzam, plac zabaw powinien być możliwie największy. W ogóle super by było też gdyby między nami a EXPO faktycznie powstał jakiś park. Chodzi mi tylko o pogodzenie względów praktycznych z estetycznymi. Na pewno da się to pogodzić. Myślę, że jak LC pójdzie po rozum do głowy to skonsultuje sprawę z architektem.

Raffle

Postautor: Raffle » 03 lis 2016, 12:12

misstrout pisze:
Wrona pisze:Obrazek

Mam nadzieję, że takiego koszmarka nam nie postawią ani sami sobie nie postawimy.

@misstrout Pełna zgoda.

abcd

Postautor: abcd » 03 lis 2016, 12:18

misstrout pisze:Nie no oczywiście się zgadzam, plac zabaw powinien być możliwie największy. W ogóle super by było też gdyby między nami a EXPO faktycznie powstał jakiś park. Chodzi mi tylko o pogodzenie względów praktycznych z estetycznymi. Na pewno da się to pogodzić. Myślę, że jak LC pójdzie po rozum do głowy to skonsultuje sprawę z architektem.

oby. fakt jest taki, że blok w tych kolorach jest bardzo estetyczny. dzieciom i tak wszystko jedno:D

misstrout

Postautor: misstrout » 03 lis 2016, 12:21

abcd pisze:
misstrout pisze:Nie no oczywiście się zgadzam, plac zabaw powinien być możliwie największy. W ogóle super by było też gdyby między nami a EXPO faktycznie powstał jakiś park. Chodzi mi tylko o pogodzenie względów praktycznych z estetycznymi. Na pewno da się to pogodzić. Myślę, że jak LC pójdzie po rozum do głowy to skonsultuje sprawę z architektem.

oby. fakt jest taki, że blok w tych kolorach jest bardzo estetyczny. dzieciom i tak wszystko jedno:D

No i właśnie blok już jest kolorowy. Jak dodamy do tego zielony i czerwony i jeszcze niebieski to się zrobi .. nie będę pisać co ;)
Nie wiem czy dzieciom jest wszystko jedno ale mi nie jest i myślę, że znajdzie się więcej takich osób :)

Boston

Postautor: Boston » 03 lis 2016, 12:25

No zaproponowane wizualizacja pasuja nam pod blokiem jak kwiatek do kozucha - moze zainteresowani dopytaja czy jest mozliwosc otrzymania kilku projektow i wybrania na forum lokatorow najspokojniejszej opcji koolorystyczniej i wizualnej i spelniajacej potrzeby dzieciakow?

misstrout

Postautor: misstrout » 03 lis 2016, 12:31

Boston pisze:No zaproponowane wizualizacja pasuja nam pod blokiem jak kwiatek do kozucha - moze zainteresowani dopytaja czy jest mozliwosc otrzymania kilku projektow i wybrania na forum lokatorow najspokojniejszej opcji koolorystyczniej i wizualnej i spelniajacej potrzeby dzieciakow?

Kilku projektów przefiltrowanych przez architekta bo tak to się jeszcze okaże, że więcej lokatorów podchodzi do estetyki obojętnie ;)

Co do wizualizacji samego bloku to z doświadczenia wiem, że w otoczeniu najczęściej umieszcza się gotowe modele dostępne w bazach modeli 3d więc nie powinniśmy się sugerować tym co tam jest. Natomiast dawanie sygnału deweloperowi, że jest to dla nas temat istotny jest jak najbardziej wskazane.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”