Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
madziks

Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp

Postautor: madziks » 03 lis 2016, 19:07

Jeżeli deweloper zaplanował plac zabaw wielkości 3 miejsc postojowych to choćby skały s**** to na bank tego nie powiększy.
Wiąże się to ze zmianą projektu zagospodarowania terenu - czyli nowe rysunki, zmiany, podpisy itd a co za tym idzie koszta.
Dodatkowo najprawdopodobniej ten placyk jest taki maleńki ponieważ przy obecnych przepisach dany procent działki budowlanej powinien zostać terenem zielonym.
Jeżeli z tego względu jest on taki mały to również nie ma takiej opcji żeby go powiększyć - nikt im tego nie zaakceptuje.

sidney

Postautor: sidney » 03 lis 2016, 19:29

ajok pisze:Zastanawiam sie czy jest warto czekac na to, az deweloper wybuduje i pozniej przebudowywac. Wiaze sie to z wiekszymi kosztami i za pewne dlugim czasem oczekiwania. Osobiscie uwazam, ze warto sprobowac skontaktowac sie z deweloperem i sprawdzic jakie maja plany. Jak juz ktos napisal: wszystko zostalo wycenione przed zaczeciem budowy. Dlatego tez musza wiedziec jaki budzet moga na to przeznaczyc.

Bardzo dobry pomysł. Działaj i daj znać na forum co udało Ci się ustalić.

kustosz

Postautor: kustosz » 04 lis 2016, 9:54

madziks pisze:Jeżeli deweloper zaplanował plac zabaw wielkości 3 miejsc postojowych to choćby skały s**** to na bank tego nie powiększy.
Wiąże się to ze zmianą projektu zagospodarowania terenu - czyli nowe rysunki, zmiany, podpisy itd a co za tym idzie koszta.
Dodatkowo najprawdopodobniej ten placyk jest taki maleńki ponieważ przy obecnych przepisach dany procent działki budowlanej powinien zostać terenem zielonym.
Jeżeli z tego względu jest on taki mały to również nie ma takiej opcji żeby go powiększyć - nikt im tego nie zaakceptuje.

Jest spora różnica czy na zaplanowanym terenie postawią koło od traktora czy inne elementy "małej architektury", które są zgodne z tym terenem :)

Pegaso

Postautor: Pegaso » 04 lis 2016, 10:21

sidney pisze:Trzepak wystarczy ;)

100% racji!!!!!!!
Uczymy dzieci normalności i kreatywności.
Ten Trzepak był i rakietą kosmiczną i autobusem i zamkiem......

Qrfa.... Rozmarzylem sie

madziks

Postautor: madziks » 04 lis 2016, 11:44

Wpadł mi dzisiaj w ręce inny plan, który dostaliśmy od dewelopera i jak patrze to są dwa "place zabaw". Jeden widać na wizualizacji bloku E a drugi na wizualizacji bloku D. Jedno nazywa się plac zabaw a drugie miejsce rekreacji :)

kustosz

Postautor: kustosz » 04 lis 2016, 11:49

madziks pisze:Wpadł mi dzisiaj w ręce inny plan, który dostaliśmy od dewelopera i jak patrze to są dwa "place zabaw". Jeden widać na wizualizacji bloku E a drugi na wizualizacji bloku D. Jedno nazywa się plac zabaw a drugie miejsce rekreacji :)

Wrzuć zdjęcie/screen jak możesz, chętnie zobaczymy :)

madziks

Postautor: madziks » 04 lis 2016, 12:12

kustosz pisze:Jest spora różnica czy na zaplanowanym terenie postawią koło od traktora czy inne elementy "małej architektury", które są zgodne z tym terenem :)

Ale uwierz mi, nikt się nas nie będzie pytał o zdanie czy chcemy huśtawkę czy karuzelę.

To jest plan, który my dostaliśmy.

Obrazek

sidney

Postautor: sidney » 04 lis 2016, 13:25

hehe "zaj..b..ty" plac zabaw, trzeba będzie komitety kolejkowe powoływać ;)
Ale za to mamy wystarczającą ilość śmietników :D

madziks

Postautor: madziks » 04 lis 2016, 13:40

No przecież pisałam, że jest wielkości 3 miejsc parkingowych...

sidney

Postautor: sidney » 04 lis 2016, 13:49

wiem wiem, tak ogólnie z dużą dozą ironii to napisałem

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”