Jeżeli deweloper zaplanował plac zabaw wielkości 3 miejsc postojowych to choćby skały s**** to na bank tego nie powiększy.
Wiąże się to ze zmianą projektu zagospodarowania terenu - czyli nowe rysunki, zmiany, podpisy itd a co za tym idzie koszta.
Dodatkowo najprawdopodobniej ten placyk jest taki maleńki ponieważ przy obecnych przepisach dany procent działki budowlanej powinien zostać terenem zielonym.
Jeżeli z tego względu jest on taki mały to również nie ma takiej opcji żeby go powiększyć - nikt im tego nie zaakceptuje.
Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp
Re: Plac zabaw na osiedlu Centralna Park LC Corp
ajok pisze:Zastanawiam sie czy jest warto czekac na to, az deweloper wybuduje i pozniej przebudowywac. Wiaze sie to z wiekszymi kosztami i za pewne dlugim czasem oczekiwania. Osobiscie uwazam, ze warto sprobowac skontaktowac sie z deweloperem i sprawdzic jakie maja plany. Jak juz ktos napisal: wszystko zostalo wycenione przed zaczeciem budowy. Dlatego tez musza wiedziec jaki budzet moga na to przeznaczyc.
Bardzo dobry pomysł. Działaj i daj znać na forum co udało Ci się ustalić.
madziks pisze:Jeżeli deweloper zaplanował plac zabaw wielkości 3 miejsc postojowych to choćby skały s**** to na bank tego nie powiększy.
Wiąże się to ze zmianą projektu zagospodarowania terenu - czyli nowe rysunki, zmiany, podpisy itd a co za tym idzie koszta.
Dodatkowo najprawdopodobniej ten placyk jest taki maleńki ponieważ przy obecnych przepisach dany procent działki budowlanej powinien zostać terenem zielonym.
Jeżeli z tego względu jest on taki mały to również nie ma takiej opcji żeby go powiększyć - nikt im tego nie zaakceptuje.
Jest spora różnica czy na zaplanowanym terenie postawią koło od traktora czy inne elementy "małej architektury", które są zgodne z tym terenem

sidney pisze:Trzepak wystarczy
100% racji!!!!!!!
Uczymy dzieci normalności i kreatywności.
Ten Trzepak był i rakietą kosmiczną i autobusem i zamkiem......
Qrfa.... Rozmarzylem sie
Wpadł mi dzisiaj w ręce inny plan, który dostaliśmy od dewelopera i jak patrze to są dwa "place zabaw". Jeden widać na wizualizacji bloku E a drugi na wizualizacji bloku D. Jedno nazywa się plac zabaw a drugie miejsce rekreacji 

madziks pisze:Wpadł mi dzisiaj w ręce inny plan, który dostaliśmy od dewelopera i jak patrze to są dwa "place zabaw". Jeden widać na wizualizacji bloku E a drugi na wizualizacji bloku D. Jedno nazywa się plac zabaw a drugie miejsce rekreacji
Wrzuć zdjęcie/screen jak możesz, chętnie zobaczymy

kustosz pisze:Jest spora różnica czy na zaplanowanym terenie postawią koło od traktora czy inne elementy "małej architektury", które są zgodne z tym terenem
Ale uwierz mi, nikt się nas nie będzie pytał o zdanie czy chcemy huśtawkę czy karuzelę.
To jest plan, który my dostaliśmy.

hehe "zaj..b..ty" plac zabaw, trzeba będzie komitety kolejkowe powoływać 
Ale za to mamy wystarczającą ilość śmietników

Ale za to mamy wystarczającą ilość śmietników

No przecież pisałam, że jest wielkości 3 miejsc parkingowych...
wiem wiem, tak ogólnie z dużą dozą ironii to napisałem
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”