Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4
-
Re: Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4
Jak jest z przeniesieniem usługi UPC na nowe mieszkanie: czy wystarczy podpiąć dekoder który obecnie używam w innym mieszkaniu i wszystko zadziała, czy niezbędna jest wizyta instalatora? Mi po wypowiedzeniu usługi w UPC zeszli z ceną do 39,90 kablówka+net 

tylko nie jest czasami tak że jakość telewizji w netii jest gorsza niż np. HD przez satelitę czy naziemną ?
Słyszałem że przez tv przez internet jest gorzej.
Jakie jest Wasze zdanie?
Słyszałem że przez tv przez internet jest gorzej.
Jakie jest Wasze zdanie?
To prawda. Miałem kiedyś upc i obraz należał do niskich jakości natomiast jak przeszedłem na Nkę wtedy to obraz rewelacja. Dodam że był to ten sam tv te same kable i to samo mieszkanie wiec jeśli jakość to polecam satelitę ale płacić tez za takie gowno które puszczają w zwykłej darmowej dvbt to przesada . Zrezygnowałem z tego i mam więcej czasu dla siebie i rodziny 

Czy na O4 jest zbiorcza antena satelitarna?
Gaspa pisze:Czy na O4 jest zbiorcza antena satelitarna?
Tak, jest zbiorcza antena sat.
W mieszkaniu jest jedno gniazdo z sygnałem hotbird.
Po to są anteny zbiorcze na dachu, żeby ludzie nie montowali własnych i szpecili elewacji. Wpinasz kabel do gniazdka w ścianie i działa, zarówno satelita jak i naziemna.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”