Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Forum osiedla Centralna Park w Krakowie przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
abcd

Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Postautor: abcd » 11 lis 2016, 13:23

Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.

Raffle

Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park

Postautor: Raffle » 11 lis 2016, 13:36

abcd pisze:Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.
Nie wiem czy patrzymy w różne księgi, ale ja na chwilę obecną widzę w niej roszczenia do 105 mieszkań i zaledwie 24 miejsc :)

monika89

Postautor: monika89 » 11 lis 2016, 13:52

roszczenia nie idą w parze ilości miejsc, u notariusza był wybór, czy się chce roszczenia

abcd

Postautor: abcd » 12 lis 2016, 13:58

monika89 pisze:roszczenia nie idą w parze ilości miejsc, u notariusza był wybór, czy się chce roszczenia

Racja. Zapomnialam, ze byl taki wybor ;)

abcd

Postautor: abcd » 12 lis 2016, 14:04

Raffle pisze:
abcd pisze:Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.
Nie wiem czy patrzymy w różne księgi, ale ja na chwilę obecną widzę w niej roszczenia do 105 mieszkań i zaledwie 24 miejsc :)

Jakies mylne wrazenie odnioslam, przepraszam ;) jak pisala @monika89 nie trzeba bylo wpisywac miejsc do kw. Natomiast duzo miejsc bylo kupionych, skoro dostalam dostalam taka a nie inna liste miejsc do wyboru, a od lutego to na bank cos sie jeszcze sprzedalo. Regularna cena tez nie jest jakas kosmiczna, raczej notmalna jak na krakowskie warunki.
Dzis patrzylusmy i zakazy sa po obu str. Galicyjskiej

Awatar użytkownika
jafarek
Kontaktowanie:

Postautor: jafarek » 12 lis 2016, 14:07

Co do zakazów, to one były postawione na samym początku budowy z tego co kojarzę. Ale jakoś niespecjalnie policja czy SM się tym interesuje w takie masowe imprezy jak targi, gdzie nawet trudno tam dojechać.

sidney

Postautor: sidney » 14 lis 2016, 9:33

W mojej ocenie nieuniknionym będzie zamontowanie szlabanów na drogach wjazdowych na osiedle. Jednak biorąc pod uwagę to, że drogi wewnętrzne łączą wszystkie docelowe budynki, trzeba będzie poczekać niemalże do zakończenia wszystkich etapów inwestycji. Zresztą kwestia szlabanów była już rozważana w poprzednich wątkach.
Jednak, z punktu widzenia wykonawczego, uważam że owe szlabany trzeba zamontować jeszcze na etapie realizacji inwestycji w porozumieniu z deweloperem i generalnym wykonawcą na koszt naszych wspólnot.
Co do parkowania wzdłuż Galicyjskiej, mam wrażenie że ZIKiT zdaje sobie sprawę z istnienia tego problemu i jak dotąd nie był on na tyle znaczący gdyż nie było jeszcze naszego osiedla. Z pewnością będą musieli rozwiązać ten problem, ale wydaje mi się, że żadne służby nie będą interweniować po naszych zgłoszeniach. Targi przyciągają "kasę" dla miasta i nikt z "urzędników" nie pozwoli aby kojarzono je z brakiem miejsca do parkowania a nie wspomnę już o mandatach za parkowanie.
Jak dla mnie mogą zrobić mega parking na działce między expo a naszym blokiem :D

Vissas

Postautor: Vissas » 14 lis 2016, 20:53

sidney pisze:W mojej ocenie nieuniknionym będzie zamontowanie szlabanów na drogach wjazdowych na osiedle. Jednak biorąc pod uwagę to, że drogi wewnętrzne łączą wszystkie docelowe budynki, trzeba będzie poczekać niemalże do zakończenia wszystkich etapów inwestycji. Zresztą kwestia szlabanów była już rozważana w poprzednich wątkach.
Jednak, z punktu widzenia wykonawczego, uważam że owe szlabany trzeba zamontować jeszcze na etapie realizacji inwestycji w porozumieniu z deweloperem i generalnym wykonawcą na koszt naszych wspólnot.
Co do parkowania wzdłuż Galicyjskiej, mam wrażenie że ZIKiT zdaje sobie sprawę z istnienia tego problemu i jak dotąd nie był on na tyle znaczący gdyż nie było jeszcze naszego osiedla. Z pewnością będą musieli rozwiązać ten problem, ale wydaje mi się, że żadne służby nie będą interweniować po naszych zgłoszeniach. Targi przyciągają "kasę" dla miasta i nikt z "urzędników" nie pozwoli aby kojarzono je z brakiem miejsca do parkowania a nie wspomnę już o mandatach za parkowanie.
Jak dla mnie mogą zrobić mega parking na działce między expo a naszym blokiem :D

@ Sidney - I własnie o to mi chodziło wcześniej ale najwyraźniej nie byłam zbyt precyzyjna - dzięki !:)
Jak dla mnie szlabany powinny zostać zamontowane choćby dla naszego świętego spokoju. Wiadomo Lc nie zamierza ich fundować wiec będzie to uzależnione jedynie od dobrych chęci i inicjatywy mieszkańców.

Pegaso

Postautor: Pegaso » 03 gru 2016, 13:56

Ponieważ szlabanow nie było w umowie, więc ich postawienie będzie dorą wola developera.
Na razie nie mam zastrzeżeń i jeśli równie bezproblemowo przebiega współpraca z innymi to jest szansa, że w geście dobrej woli ten szlaban LCC postawi.
My zanim się zorganizujemy w ramach pięciu budynków miną lata.....
Inna sprawa, że szlabany mogły by podnieść wartość kolejnych etapów.
Ogólnie nie jestem zwolennikiem szlabanow ( na moim obecnym osiedlu został on zdemontować na podstawie wspólnej decyzji mieszkańców), ale ze względu na sąsiedztwo Expo BARDZO BY SIE PRZYDAŁ.
Byłem tam raz podczas targów - dramat.

kustosz

Postautor: kustosz » 04 gru 2016, 22:14

Pegaso pisze:Ponieważ szlabanow nie było w umowie, więc ich postawienie będzie dorą wola developera.
Na razie nie mam zastrzeżeń i jeśli równie bezproblemowo przebiega współpraca z innymi to jest szansa, że w geście dobrej woli ten szlaban LCC postawi.
My zanim się zorganizujemy w ramach pięciu budynków miną lata.....
Inna sprawa, że szlabany mogły by podnieść wartość kolejnych etapów.
Ogólnie nie jestem zwolennikiem szlabanow ( na moim obecnym osiedlu został on zdemontować na podstawie wspólnej decyzji mieszkańców), ale ze względu na sąsiedztwo Expo BARDZO BY SIE PRZYDAŁ.
Byłem tam raz podczas targów - dramat.

Ja od LCC dostałem info kilka dni temu, że takiego szlabanu na ten moment nie ma w planie.

Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”