Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park
Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park
Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.
Re: Parkowanie wzdłuż ul. Galicyjskiej w Krakowie obok inwestycji Centralna Park
Nie wiem czy patrzymy w różne księgi, ale ja na chwilę obecną widzę w niej roszczenia do 105 mieszkań i zaledwie 24 miejscabcd pisze:Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.

roszczenia nie idą w parze ilości miejsc, u notariusza był wybór, czy się chce roszczenia
monika89 pisze:roszczenia nie idą w parze ilości miejsc, u notariusza był wybór, czy się chce roszczenia
Racja. Zapomnialam, ze byl taki wybor

Raffle pisze:Nie wiem czy patrzymy w różne księgi, ale ja na chwilę obecną widzę w niej roszczenia do 105 mieszkań i zaledwie 24 miejscabcd pisze:Jak kupowalam na samiusienkim koncu promo w bud. D miejsce, a byl to luty, to bylo jeszcze wolnych 60 miejsc ze 132. Ale wystarczy spojrzed ko KW, ze prawie kazde mieszanie kupilo miejsce, a nawet dwa.
Jakies mylne wrazenie odnioslam, przepraszam

Dzis patrzylusmy i zakazy sa po obu str. Galicyjskiej
Co do zakazów, to one były postawione na samym początku budowy z tego co kojarzę. Ale jakoś niespecjalnie policja czy SM się tym interesuje w takie masowe imprezy jak targi, gdzie nawet trudno tam dojechać.
W mojej ocenie nieuniknionym będzie zamontowanie szlabanów na drogach wjazdowych na osiedle. Jednak biorąc pod uwagę to, że drogi wewnętrzne łączą wszystkie docelowe budynki, trzeba będzie poczekać niemalże do zakończenia wszystkich etapów inwestycji. Zresztą kwestia szlabanów była już rozważana w poprzednich wątkach.
Jednak, z punktu widzenia wykonawczego, uważam że owe szlabany trzeba zamontować jeszcze na etapie realizacji inwestycji w porozumieniu z deweloperem i generalnym wykonawcą na koszt naszych wspólnot.
Co do parkowania wzdłuż Galicyjskiej, mam wrażenie że ZIKiT zdaje sobie sprawę z istnienia tego problemu i jak dotąd nie był on na tyle znaczący gdyż nie było jeszcze naszego osiedla. Z pewnością będą musieli rozwiązać ten problem, ale wydaje mi się, że żadne służby nie będą interweniować po naszych zgłoszeniach. Targi przyciągają "kasę" dla miasta i nikt z "urzędników" nie pozwoli aby kojarzono je z brakiem miejsca do parkowania a nie wspomnę już o mandatach za parkowanie.
Jak dla mnie mogą zrobić mega parking na działce między expo a naszym blokiem
Jednak, z punktu widzenia wykonawczego, uważam że owe szlabany trzeba zamontować jeszcze na etapie realizacji inwestycji w porozumieniu z deweloperem i generalnym wykonawcą na koszt naszych wspólnot.
Co do parkowania wzdłuż Galicyjskiej, mam wrażenie że ZIKiT zdaje sobie sprawę z istnienia tego problemu i jak dotąd nie był on na tyle znaczący gdyż nie było jeszcze naszego osiedla. Z pewnością będą musieli rozwiązać ten problem, ale wydaje mi się, że żadne służby nie będą interweniować po naszych zgłoszeniach. Targi przyciągają "kasę" dla miasta i nikt z "urzędników" nie pozwoli aby kojarzono je z brakiem miejsca do parkowania a nie wspomnę już o mandatach za parkowanie.

sidney pisze:W mojej ocenie nieuniknionym będzie zamontowanie szlabanów na drogach wjazdowych na osiedle. Jednak biorąc pod uwagę to, że drogi wewnętrzne łączą wszystkie docelowe budynki, trzeba będzie poczekać niemalże do zakończenia wszystkich etapów inwestycji. Zresztą kwestia szlabanów była już rozważana w poprzednich wątkach.
@ Sidney - I własnie o to mi chodziło wcześniej ale najwyraźniej nie byłam zbyt precyzyjna - dzięki !:)
Jak dla mnie szlabany powinny zostać zamontowane choćby dla naszego świętego spokoju. Wiadomo Lc nie zamierza ich fundować wiec będzie to uzależnione jedynie od dobrych chęci i inicjatywy mieszkańców.
Ponieważ szlabanow nie było w umowie, więc ich postawienie będzie dorą wola developera.
Na razie nie mam zastrzeżeń i jeśli równie bezproblemowo przebiega współpraca z innymi to jest szansa, że w geście dobrej woli ten szlaban LCC postawi.
My zanim się zorganizujemy w ramach pięciu budynków miną lata.....
Inna sprawa, że szlabany mogły by podnieść wartość kolejnych etapów.
Ogólnie nie jestem zwolennikiem szlabanow ( na moim obecnym osiedlu został on zdemontować na podstawie wspólnej decyzji mieszkańców), ale ze względu na sąsiedztwo Expo BARDZO BY SIE PRZYDAŁ.
Byłem tam raz podczas targów - dramat.
Na razie nie mam zastrzeżeń i jeśli równie bezproblemowo przebiega współpraca z innymi to jest szansa, że w geście dobrej woli ten szlaban LCC postawi.
Ogólnie nie jestem zwolennikiem szlabanow ( na moim obecnym osiedlu został on zdemontować na podstawie wspólnej decyzji mieszkańców), ale ze względu na sąsiedztwo Expo BARDZO BY SIE PRZYDAŁ.
Pegaso pisze:Ponieważ szlabanow nie było w umowie, więc ich postawienie będzie dorą wola developera.
Ja od LCC dostałem info kilka dni temu, że takiego szlabanu na ten moment nie ma w planie.
Wróć do „Osiedle Centralna Park Kraków - dyskusje na tematy ogólne”