Ubezpieczenie + monitoring np. w pomieszczeniu aktualnej ochrony. Monitoring tylko z rejestratorem zapisu w trybie ciaglym, bez mozliwosci podgladu przez osoby nieupowaznione.
Jestem za szybką likwidacją, bo to wysoki teraz a jeszcze wyższy od stycznia koszt, który nic nie wnosi. Więcej wnosi ubezpieczenie z wyższa kwota na akty wandalizmu. Odnośnie kradziezy, to juz teraz można sobie ubezpieczyc mieszkanie i wszystko co masz do wyłącznego korzystania we własnym zakresie.
Czy ktoś wie ile jeszcze mieszkań zostało do przeniesienia aktami i kiedy można się spodziewać pierwszego zebrania?
Ochrona w nowym bloku Orlińskiego 6 w Krakowie - co dalej
Re: Ochrona w nowym bloku Orlińskiego 6 w Krakowie - co dalej
. pisze:Akurat mało ważne jest gdzie mieszkałeś i czy miałeś ochorne bo nie rozmawiamy o twoim wcześniejszym bloku.Całe szczęście będzie spotkanie wspólnoty i tam będziemy rozmawiać juz nie anonimowo. Jeżeli nie ochrona to powinny się pojawić propozycje co w zamian.
. a do czego ci potrzebna ochrona ? Boisz się czegoś? Jesteś jakimś ważnym człowiekiem od którego zależą losy świata?
Ochronna jest do niczego niepotrzebna
jak juz tak bardzo chcecie to można wziąć takiego ochroniarza żeby chodził cały czas po wszystkich blokach na Orlinskiego i dogladal . . .
Jak mają coś ukraść to i tak to zrobią:-(
a ty myślisz ze co, ochroniarz odda ci z własnej kieszeni za skradziony samochód albo rower albo wózek dziecięcy ? Będzie tylko świadkiem na sprawie która ty wytoczysz z powództwa cywilego za które zapłacisz z własnej kieszeni a po kilku sprawach lub latach zapłacisz koszta sądowe żeby dowiedzieć się że sprawca jest nieznany i zamykają sprawę . . . Wiem jak to jest bo siedzę w tym od wielu lat i wiem jak policja takie sprawy załatwia . . . Dodam że posiadam zdjęcia sprawców oraz nagrania z monitoringu i wielokrotnie słyszę ze sprawa nie do załatwienia dlatego korzystamy w firmie z ubezpieczenia które nam zwraca kasę ( a czasem nie ). . .
Apropo ochrony to ostatnio widziałem, jak (nie ubliżając nikomu) ochroniarz dyskutował z jakimś człowiekiem wyglądającym jak żul po czym żul się odwrócił i zszedł dalej w tym kierunku w którym zamierzał... a był to Wasz garaż 
Nie ma co dyskutować na forum bo i tak to do niczego nie prowadzi. Można oszczędzać ale z rozsądkiem i nie na wszystkim. Może odwołajmy też sprzątaczkę bo i tak na klatkach jest brudno i nie widać efektów jej pracy?
Ja tez jestem za likwidacją ochrony!
Nic ona nie daje i nie da, a mi się nie uśmiecha tak kasy wyrzucać i trzeba tą kwestie jak najszybciej rozwiązać!
Jak będzie spotkanie, na którym będzie głosowany ten problem trzeba dać znać tutaj oraz ulotką pod drzwi mieszkańca czy do skrzynki, aby przeszło to bez problemu.
W kwestii próby jakiejkolwiek podwyżki przez PROMOS trzeba ich uświadomić, że się z nimi pożegnamy, więc jak chcą być dalej niech lepiej tak nie pogrywają!
W zamian za ochronę:
- monitoring bloku, wejścia do klatek oraz w windach, to jest jedyna konkretna rzecz, którą należy obowiązkowo mieć
- ubezpieczenie podstawowe ma Zarządca, jeżeli koś chce więcej może indywidualnie wykupić dla siebie
Nic ona nie daje i nie da, a mi się nie uśmiecha tak kasy wyrzucać i trzeba tą kwestie jak najszybciej rozwiązać!
Jak będzie spotkanie, na którym będzie głosowany ten problem trzeba dać znać tutaj oraz ulotką pod drzwi mieszkańca czy do skrzynki, aby przeszło to bez problemu.
W kwestii próby jakiejkolwiek podwyżki przez PROMOS trzeba ich uświadomić, że się z nimi pożegnamy, więc jak chcą być dalej niech lepiej tak nie pogrywają!
W zamian za ochronę:
- monitoring bloku, wejścia do klatek oraz w windach, to jest jedyna konkretna rzecz, którą należy obowiązkowo mieć
- ubezpieczenie podstawowe ma Zarządca, jeżeli koś chce więcej może indywidualnie wykupić dla siebie
W 100% jestem za odwołaniem ochrony i montażem monitoringu. 
Jw. Zdecydowanie za pozbyciem się ochrony, niech PROMOS weźmie się za robotę a nie za wyciąganie kasy od ludzi, nie chcemy ochrony, więc niech nas nie zmusza.
Rezygnujemy z ochrony.
Rezygnujemy z ochrony.
Kiedy to spotkanie? Nie chcę ochrony i kolejnych kosztów. 
Do . ochrona na AVI jest po to że jak kurier przyjeżdża to paczki zostawia ogólnie ten pan z butki jak by się coś działo to i tak udał by że tego nie widzi, a po drugie mówisz że dużo osób się kręci po bloku itp. a z kad ochroniarz wie kto jest mieszkańcem jak to nowy blok ekipy remontowe nowi ludzi myślisz że on to ogarnia
i tym bardziej że oni nie mają żadnej odpowiedzialności za swoją pracę ja tam nie lubię wyrzucać kasy w błoto pozdrawiam
Powiem tak, jak rozmawiam z ludźmi z Avii to oni chętnie by się pozbyli ochrony. Ja całe życie mieszkam w tej okolicy bez ochrony i monitoringu. Co prawda ukradli mi opony z piwnicy (a rower zostawili), ale jakoś specjalnie nie liczyłabym na to, że ochrona coś pomoże. Ja też będę głosować za jej odwołaniem. Jednym z powodów, że wybrałam Orlińskiego był właśnie brak ochrony-a tu taki psikus. Co do monitoringu to nie orientujecie się jakie są mniej więcej miesięczne koszty jego utrzymania.
Jeszcze jedna sprawa mnie niepokoi. Jeszcze nie mieszkam, więc nie zwróciłam uwagi na to, czy garaż nie ma zamkniętej bramy, że tak żule mogą sobie do niego wchodzić?
Jeszcze jedna sprawa mnie niepokoi. Jeszcze nie mieszkam, więc nie zwróciłam uwagi na to, czy garaż nie ma zamkniętej bramy, że tak żule mogą sobie do niego wchodzić?
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”