Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
nadka

Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Postautor: nadka » 15 lis 2016, 22:17

Mam pytanie, wiadomo coś o tym, kiedy miałoby się odbyć pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej naszego bloku Orlińskiego 6, bo jak na razie, to nic o tym nie słychać, a przydałoby się, im wcześniej, tym lepiej, bo jest trochę rzeczy do omówienia, między innymi sprawa tego, co zrobić z ochroną w naszym budynku :) Przydałoby się też pogadać z Promosem i naszej dalszej współpracy z tą firmą oraz jej zasadach.

A może widzicie jeszcze jakieś kwestie, które warto by poruszyć na pierwszym spotkaniu wspólnoty?

JMZ

Re: Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Postautor: JMZ » 18 lis 2016, 13:10

Witam,
podczas rozmowy z Panią z Promosu udało mi się ustalić, że termin pierwszego zebrania ustala Pan Zarządca, więc Pani nie wie kiedy to miało by być. Natomiast poinformowała, iż na pewno kiedy wszyscy odbiorą mieszkania i nie później niż marzec 2017 ;)

gorol

Postautor: gorol » 18 lis 2016, 15:45

nadka jak to, co zrobić z ochroną? zlikwidować i zastąpić monitoringiem :)

BO6

Postautor: BO6 » 20 gru 2016, 0:30

nadka pisze:Mam pytanie, wiadomo coś o tym, kiedy miałoby się odbyć pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej naszego bloku Orlińskiego 6, bo jak na razie, to nic o tym nie słychać, a przydałoby się, im wcześniej, tym lepiej, bo jest trochę rzeczy do omówienia, między innymi sprawa tego, co zrobić z ochroną w naszym budynku :) Przydałoby się też pogadać z Promosem i naszej dalszej współpracy z tą firmą oraz jej zasadach.

A może widzicie jeszcze jakieś kwestie, które warto by poruszyć na pierwszym spotkaniu wspólnoty?

Witam,

Uzyskałem potwierdzenie, że pierwsze zebranie Wspólnoty Mieszkaniowej O6 zwołane zostanie na marzec 2017 r.

Pozdrawiam,
BO6

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 20 gru 2016, 10:19

Umowę z ochroną przedluzaja, bo twierdzą że to niebezpieczny czas i dużo ludzi się kręci i oni nie wezmą odpowiedzialności. Twierdzą, ze Budimex ma nadal większość we wspólnocie i tez się nie zgadza na zmiany.

Po dwoch miesiacach mieszkania widze ze kompletnie nie radzą sobie z utrzymaniem standardu. Brud na klatkach. Arogancja w korespondencji lub w ogóle brak odpowiedzi. Kompletnie nie maja pomyslu jak szybko wymusic na Budimex naprawy dziesiątków fuszerek w częściach wspolnych. Z prośbą o protokoły z przejęcia budynku przez wspólnotę twierdzą, że ma je Budimex Nieruchomości. Dopiero będą robić przejęcie jak Budimex skończy usuwać zgłoszone przez wlasnycj inspektorów usterki.

Zróbmy szybka zmiane Zarządu i administratora. Z pewnością wielu z Panstwa miało już doczynienia z innymi firmami, bo wiele osób kupowała pod wynajem i wiecie Państwo, że jakość tego co otrzymujemy jest bardzo niska.

jasiek

Postautor: jasiek » 20 gru 2016, 10:29

Ochrona też nie ponosi odpowiedzialności za szkody - tylko np kradzież z części wspólnej. Taki zapis byl w umowie w O4. Nie wiem czy to ma jakiś sens w ogóle..skoro i tak nie odpowiadają za nic :roll:

Lokator 6

Postautor: Lokator 6 » 23 gru 2016, 10:37

Lokatorzy O4 na pierwszym spotkaniu przegłosowali likwidację ochrony i opłaty w czynszu spadły prawie o 50 zł,a z ochrony pożytek żaden!

madoxx

Postautor: madoxx » 23 gru 2016, 12:25

Witam

Według mnie też należy zrezygnować z ochrony najszybciej jak będzie to możliwe. Oni nie robią nic i na nic nie reagują (co zresztą sam widziałem). Zamiast tego lepiej kamery i monitoring. Prędzej coś dadzą niż "ochrona", a wychodzi taniej.

Drucha

Postautor: Drucha » 01 mar 2017, 17:48

Czy wyznaczony jest już konkretny termin spotkania wspólnoty?

Saul

Postautor: Saul » 07 mar 2017, 23:50

Dziś rozmawiałem z Panem z promosu i ponoć spotkanie jest planowane na 28, 29

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”