Witam,
Zastanawiam sie nad pozwem zbiorowym dla Budimexu. Zasiegnalem wstepnie rady i mysle ze mam mocna argumentacje zeby pojsc w ta strone.
Wiem przynajmniej o 2-3 przypadkach podobnych jak moj. Osoby zainteresowane prosze o kontakt na priv, ustalimy dalesze kroki, lub mozliwe rozwiazania. Mysle ze razem jestesmy w stanie zrobic wiecej.
W moim przypadku pare dni temu minal 60ty dzien na poprawki, ktorych zglosilem bardzo duzo i z tego co widzialem wczoraj wieczorem nadal sa nieskonczone. Sama argumentacja przesuniecia z 30 na 60 dni wykonania poprawek z racji technologii wykonania bloku, byla wrecz smieszna. Kontaktujac sie z budimexem dostalem informacje, ze nie dostali jeszcze informacji od generalnego wykonawcy. Moja cierpliwosc w tym momencie sie skonczyla i jako strona kupujaca rozwazam podjecie krokow prawnych.
Pozew zbiorowy przeciwko deweloperowi Budimex za opóźnienia w oddaniu mieszkania - O6
Re: Pozew zbiorowy przeciwko deweloperowi Budimex za opóźnienia w oddaniu mieszkania - O6
U mnie było to samo - avia 2 kieruje właśnie sprawę do rzecznika praw konsumenta,
Re: Pozew zbiorowy przeciwko deweloperowi Budimex za opóźnienia w oddaniu mieszkania - O6
Bardzo prosze, dajcie znac, jak wyglada status tych spraw. Jesli wiadomo Wam o innych sprawach, ktore weszly na droge prawna przeciwko Budimexowi, rowniez.
Ja co prawda nie iałem takich problemów, ale jak tylko moge pomóc to pomoge 

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”