Przeniesienie własnosci mieszkania z dewelopera - budynek Avia 2
Re: Przeniesienie własnosci mieszkania z dewelopera - budynek Avia 2
Czytałam dzisiaj na forum dla Orlińskiego że mieszkańcy zaoszczędzili nawet 700zł w innych kancelariach notarialnych. Myśle że sprawdzę co oferują inni notariusze:)
Witam,
jak ma się kwestia przeniesienia własności u innego notariusza w stosunku pod notariusza z Budimexu pod kątem czasu? Słyszałem, że korzystanie z zewnętrznych notariuszy, powoduje znacznie wydłużony termin oczekiwania na dokumenty, prawda?
jak ma się kwestia przeniesienia własności u innego notariusza w stosunku pod notariusza z Budimexu pod kątem czasu? Słyszałem, że korzystanie z zewnętrznych notariuszy, powoduje znacznie wydłużony termin oczekiwania na dokumenty, prawda?
My podpisywaliśmy akt notarialny w piątek 18.11. Możecie wybrać innego notariusza ale warto negocjować
Nam trochę zjechali z ceny.

crc pisze:Witam,
Nawet jeśli trzeba poczekać na Budimex tydzień dłużej, a tyle mniej więcej czekałem, to dla 600 czy 700 PLN oszczędności warto skorzystać z kancelarii polecanej już wielokrotnie na forum viewtopic.php?f=54&t=889&start=30#p13867
Ceny są indywidualne w zależności od wartości mieszkania oraz czy będzie wpis do hipoteki (za to jest dodatkowa opłata). Można negocjować. Czy tam czy gdzie indziej, nie jest to tania impreza 

-
Akt notarialny podpisany w kancelarii Budimexu. Cena wyjściowa do negocjacji i ostatecznie wyszło taniej niż w innej polecanej na forum najtańszej kancelarii. polecam 

Po rozmowie z kancelarią polecaną na forum i kancelarią docelową różnica w moim przypadku wynosi ok 400 zł. Kancelaria Budimexowa schodziła z ceny ale ostatecznie nie przebiła ceny kancelarii polecanej tutaj.
-
A co to za kancelaria, jeśli można wiedzieć?
Tu jest wątek o tym, gdzie tani notariusz w Krakowie - tam na pewno znajdziesz więcej informacji i namiar na kancelarię, w której można taniej podpisać akt notarialny i przenieść własność nowego mieszkania 

Witam,
Ja właśnie wczoraj kontaktowałam się z notariuszem Budimexu w sprawie kosztów, zaproponował swoją kwotę ale skłonny od razu był do negocjacji. Poprosiłam również o wycenę polecaną tu Panią notariusz z Ogrodowej i była tańsza o 420 zł. Zadzwoniłam ponownie do notariusza z Budimexu i przedstawiłam konkurencyjną ofertę - dogadaliśmy się na 400 zł taniej od pierwotnej ceny i jestem zadowolona. Podpisanie przeniesienia własności już 08.12.
Pan Adam generalnie chce się z wszystkimi z Avi 2 dogadać
Ja właśnie wczoraj kontaktowałam się z notariuszem Budimexu w sprawie kosztów, zaproponował swoją kwotę ale skłonny od razu był do negocjacji. Poprosiłam również o wycenę polecaną tu Panią notariusz z Ogrodowej i była tańsza o 420 zł. Zadzwoniłam ponownie do notariusza z Budimexu i przedstawiłam konkurencyjną ofertę - dogadaliśmy się na 400 zł taniej od pierwotnej ceny i jestem zadowolona. Podpisanie przeniesienia własności już 08.12.
Pan Adam generalnie chce się z wszystkimi z Avi 2 dogadać

Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”