Zakaz fotografowania - czy Budimex zakazuje robienia zdjęć budowom?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
fredzio

Zakaz fotografowania - czy Budimex zakazuje robienia zdjęć budowom?

Postautor: fredzio » 10 gru 2016, 15:13

Niektórym przeszkadza kamera.

Było już o tym na forum, w B. się wypierają. Nikt nie lubi być zaczepiany. Jeśli to się powtórzy to trzeba by to zgłosić.

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 17:48 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.

Fedaykin

Re: Zakaz fotografowania - czy Budimex zakazuje robienia zdjęć budowom?

Postautor: Fedaykin » 10 gru 2016, 18:25

Hmmm? Ale o co chodzi? Jakoś nie potrafię połączyć tych fotek w jakąś sensowną całość ...

iti

Re: Uwaga! Zakaz fotografowania.

Postautor: iti » 10 gru 2016, 19:37

Można prosić o wyjaśnienie dokładniejsze o co chodzi? Bo jak na razie, to chyba dla mnie zbyt wysoki poziom abstrakcji, i chyba nie tylko dla mnie, a w tej sytuacji taki temat na forum traci sens... Doprecyzujesz?

morth

Postautor: morth » 10 gru 2016, 20:16

Wydaje mi się że Pan ochroniarz czepiał się że ktos chcial zrobic zdjecia budynkom ? Zgadłem ? Tylko co wnosi ten temat?:D

iti

Postautor: iti » 10 gru 2016, 20:40

Nie przesadzając, zrobiłem na tych budowach tysiące zdjęć i nigdy nikt nie robił z tym problemów ;)

Lucek

Postautor: Lucek » 11 gru 2016, 12:34

Było o tym już na forum. Czytałem w innym wątku, że pilnowacze czepiają się robienia zdjęć!
Sam widziałem, że źle to widzą i komentują. Więc chyba prawda. W razie czego do wyjaśnienia w biurze.

Obrazek
Zostaje użycie teleobiektywu.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 gru 2016, 19:12 przez slwk, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Prośba, jeśli już wrzucamy zdjęcia, to takie bez twarzy :)

Nowy

Postautor: Nowy » 11 gru 2016, 12:44

Nie przesadzajcie, nie ma z czego robić burzy, ja też nigdy się nie spotkałem z problemami, jak robiłem zdjęcia. Po drugie, jeśli się czepiają o to, to może przez to, że ktoś im kazał... inna sprawa, że muszę sprawdzić, bo może coś się zmieniło. W każdym razie nie ma co się wyżywać na ochroniarzach - pamiętajcie, to też ludzie i szanujmy się nawzajem :)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 17:35 przez Nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Lucek

Postautor: Lucek » 11 gru 2016, 13:27

Może, i racja. Święta idą!

Ale może coś ukrywają?

Nowy

Re: Zakaz fotografowania - czy Budimex zakazuje robienia zdjęć budowom w Czyżynach?

Postautor: Nowy » 11 gru 2016, 17:43

Święta idą, mieszkania się budują, ludzie się wprowadzają - ja tam myślę, że szklanka raczej do połowy pełna ;) I mam nadzieję, że niczego nie ukrywają, ale gdyby to można było ujawnić obserwacjami prowadzonymi przez płot, to pewnie dawno wyszłoby na jaw :) Oczywiście braku kultury nie ma co akceptować, ale jeśli ktoś zwróci nam uwagę, to chyba nie ma co robić z tego jakiejś większej wojny - kto będzie chciał, to się pewnie jeszcz z Budimexem nawalczy odbierając mieszkanie i chcąc, żeby zrobili wszystkie poprawki należycie :D Polecam zostawić sobie na to trochę energii ;)

Lucek

Postautor: Lucek » 19 mar 2017, 15:09

Skoro wydają pozwolenia, i je egzekwują, to znaczy, ze coś (ciekawego) tam jest.
Mam pewien pomysł. Kilka rzeczy na to wskazuje. Głębokie wykopy, Wentylacja, obudowy na trafo., w okolicy są podobne objekty. Nie lubią się fotografować, ale każde kłamstwo ma krótkie nogi.
:)))

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”