Budimex wznosi konstrukcję bloku osiedle Avia 7 w Czyżynach

Forum dla osób, które zamierzają kupić mieszkanie lub zamieszkają w budynku Avia 7 Budimex'u w krakowskich Czyżynach.
Ekspresjah

Re: Budimex wznosi konstrukcję bloku osiedle Avia 7 w Czyżynach

Postautor: Ekspresjah » 05 gru 2016, 14:40

Podczas podpisywania umowy deweloperskiej dowiedziałam się, że odbiory rozpoczną się około 2 miesiące przed ostatecznym terminem odbioru. Czyli może nawet w grudniu. Szczerze powiedziawszy, nie mogę się już doczekać:) Wynajmuję pokój jednoosobowy i czekam na własne gniazdko. Mam tylko nadzieję, że będą szczelne okna i reszta w nienagannym stanie.

wrobelki

Postautor: wrobelki » 05 gru 2016, 16:00

Wczoraj byliśmy zobaczyć na Avię 7 i okna już są na 6 piętrze wstawione. Dość sprawnie im idzie ta budowa, również mam nadzieję, że w grudniu będą odbiory ;)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 05 gru 2016, 18:45

wrobelki pisze:Wczoraj byliśmy zobaczyć na Avię 7 i okna już są na 6 piętrze wstawione. Dość sprawnie im idzie ta budowa, również mam nadzieję, że w grudniu będą odbiory ;)

Na szóstym piętrze, czyli moim:) Najchętniej bym tam poszła i sprawdziła, czy na pewno okna są porządnie osadzone. Obecnie też mieszkam w inwestycji Budimeksu (Bajeczna) i niestety wiatr hula po wszystkich pokojach, okna są strasznie nieszczelne, szyby ciągle mokre. Ostatnio okazało się, że w największym pokoju, który wynajmuję, w którym jest ogromne, czteroskrzydłowe okno (dwa skrzydła to drzwi balkonowe i dwa nieotwierające się okna), pod całą jego szerokością nie było ŻADNEJ pianki uszczelniającej. Na podłodze panele, a pod oknem wielka dziura przykryta listwą panelową. Wiem, że tu ewidentnie zawaliła osoba odbierająca mieszkanie (agencja zarządzająca mieszkaniem w imieniu właściciela-obcokrajowca), ale mam nadzieję, że na AVII takich niespodzianek nie będzie.

_dani

Postautor: _dani » 05 gru 2016, 21:02

Ja w niedzielę wybieram sie na przegląd budowy, wiec wrzucę jakieś zdjęcia :)

wrobelki

Postautor: wrobelki » 05 gru 2016, 21:02

Ekspresjah pisze:
wrobelki pisze:Wczoraj byliśmy zobaczyć na Avię 7 i okna już są na 6 piętrze wstawione. Dość sprawnie im idzie ta budowa, również mam nadzieję, że w grudniu będą odbiory ;)

Na szóstym piętrze, czyli moim:) Najchętniej bym tam poszła i sprawdziła, czy na pewno okna są porządnie osadzone. Obecnie też mieszkam w inwestycji Budimeksu (Bajeczna) i niestety wiatr hula po wszystkich pokojach, okna są strasznie nieszczelne, szyby ciągle mokre. Ostatnio okazało się, że w największym pokoju, który wynajmuję, w którym jest ogromne, czteroskrzydłowe okno (dwa skrzydła to drzwi balkonowe i dwa nieotwierające się okna), pod całą jego szerokością nie było ŻADNEJ pianki uszczelniającej. Na podłodze panele, a pod oknem wielka dziura przykryta listwą panelową. Wiem, że tu ewidentnie zawaliła osoba odbierająca mieszkanie (agencja zarządzająca mieszkaniem w imieniu właściciela-obcokrajowca), ale mam nadzieję, że na AVII takich niespodzianek nie będzie.

Trochę piany montażowej jest, ale z poziomu terenu bez większego problemu nawet na 5 piętrze można dostrzec braki (w miejscach klinów montażowych). Można mieć tylko nadzieje, zę zostanie to uzupełnione przed wykonaniem tynków wew. i elewacji.
PS. Para na szybach zawsze będzie się pojawiać gdy wentylacja nie będzie wystarczająca by odprowadzić nadmiar wilgoci z pomieszczenia

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 06 gru 2016, 13:21

wrobelki pisze: Trochę piany montażowej jest, ale z poziomu terenu bez większego problemu nawet na 5 piętrze można dostrzec braki (w miejscach klinów montażowych). Można mieć tylko nadzieje, zę zostanie to uzupełnione przed wykonaniem tynków wew. i elewacji.
PS. Para na szybach zawsze będzie się pojawiać gdy wentylacja nie będzie wystarczająca by odprowadzić nadmiar wilgoci z pomieszczenia

Wentylacji jest aż nadto, podczas wietrznych dni i nocy wiatr czuć w całym pomieszczeniu. Nawiewniki oczywiście zatkałam.

wrobelki

Postautor: wrobelki » 10 gru 2016, 18:45

Stana na dzień 10.12.2016

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wrobelki

Postautor: wrobelki » 10 gru 2016, 18:45

Obrazek

eve

Postautor: eve » 26 gru 2016, 18:51

26.12.16, ok. 14

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, 22:28 przez eve, łącznie zmieniany 1 raz.

skowronki

Postautor: skowronki » 17 sty 2017, 11:24

Hejka;) Podzielę się jakie info dostałam dziś z Budimexu odnośnie stanu zaawansowania prac:

Dotyczy: Osiedle Avia 7 Enklawa E1B1 w Krakowie
Oświadczamy, że stopień zaawansowania inwestycji tj, osiedla Avia 7 w Krakowie na dzień 25.12.2016 wynosi 67 %

Wróć do „Avia 7 (etap VII) - forum mieszkańców budynku”