Przeniesienie własnosci mieszkania z dewelopera - budynek Avia 2
Re: Przeniesienie własnosci mieszkania z dewelopera - budynek Avia 2
.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2017, 15:00 przez ngy16687, łącznie zmieniany 1 raz.
ngy16687 pisze:. pisze:Witam,
Ja właśnie wczoraj kontaktowałam się z notariuszem Budimexu w sprawie kosztów, zaproponował swoją kwotę ale skłonny od razu był do negocjacji. Poprosiłam również o wycenę polecaną tu Panią notariusz z Ogrodowej i była tańsza o 420 zł. Zadzwoniłam ponownie do notariusza z Budimexu i przedstawiłam konkurencyjną ofertę - dogadaliśmy się na 400 zł taniej od pierwotnej ceny i jestem zadowolona...
Do czego trzeba się uciekać, aby Notariusz Budimexu dawał konkurencyjne ceny aktówNa Waszym miejscu po tym jak budimexowy wyrównał tylko cenę do Notariusza z Ogrodowej podziękowałbym ładnie i wybrał Panie z Ogrodowej.
Gdyby nie zależało nam na szybkim przeniesieniu moglibyśmy tak zrobić. Tak naprawdę nie ma znaczenia u kogo podpiszę a zmiana notariusza wiąże się z odwleczeniem w czasie bo nie wiadomo kiedy Pani z Budimexu znajdzie czas na wizytę w innej kancelarii. Panie z Ogrodowej uprzedziły nas, że może to być nawet połowa stycznia.
Tobie może zależeć na szybkim przeniesieniu własności i podpiszesz akt notarialny, ale terminy na wpis do księgi wieczystej w Krakowie to jakaś kpina. My podpisaliśmy akt w połowie czerwca i do tej pory pismo nie przyszło z sądu o wpisie do księgi... To są jakies jaja.
-
Mieszkanie przeniesione.63m2, garaz podziwmny i komorka lokatorska 2450zl.
Po podpisaniu aktu trzeba jechać na osiedle zgody 2 do urzędu 3 piętro w celu zgłoszenia nabycia nieruchomości i opodatkować się po wieki. Z garażem trzeba czekać aż deweloper wydzieli i założy księgę dla miejsc parkingowych później czyli w okolicach lutego 2017 znów zgłosić się na zgody 2
ngy16687 pisze:. pisze:Witam,
Ja właśnie wczoraj kontaktowałam się z notariuszem Budimexu w sprawie kosztów, zaproponował swoją kwotę ale skłonny od razu był do negocjacji. Poprosiłam również o wycenę polecaną tu Panią notariusz z Ogrodowej i była tańsza o 420 zł. Zadzwoniłam ponownie do notariusza z Budimexu i przedstawiłam konkurencyjną ofertę - dogadaliśmy się na 400 zł taniej od pierwotnej ceny i jestem zadowolona...
Do czego trzeba się uciekać, aby Notariusz Budimexu dawał konkurencyjne ceny aktówNa Waszym miejscu po tym jak budimexowy wyrównał tylko cenę do Notariusza z Ogrodowej podziękowałbym ładnie i wybrał Panie z Ogrodowej.
ngy, mam nieodparte wrażenie, że strasznie roszczeniowy z Ciebie gość. Sporo się udzielasz na forum, ale... pachnie mi to konkurencją. To forum Nowe Czyżyny a nie Anty Budimex

Tylko rozsądek i doświadczenie popycha mnie do pisania.
PS. Wielu bierze kredyty, dlatego szukanie oszczędności nie nazywałbym roszczeniem. Święta idą więc, więc jak pomogę kilku osobom tak bezinteresownie to poczuję się znacznie lepiej

PS. Wielu bierze kredyty, dlatego szukanie oszczędności nie nazywałbym roszczeniem. Święta idą więc, więc jak pomogę kilku osobom tak bezinteresownie to poczuję się znacznie lepiej

Hej, może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób naliczana jest stawka za podpisanie umowy przeniesienia własności lokalu mieszkalnego?
Witam Wszystkich,
czy są może osoby, które nie odebrały mieszkania, a Bx wzywa do przeniesienia własności. Oczywiście wszystkie terminy z umowy deweloperskiej są już przekroczone.
Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Jak sobie z tym poradziliście?
Pozdrawiam,
mieszkanka O6
czy są może osoby, które nie odebrały mieszkania, a Bx wzywa do przeniesienia własności. Oczywiście wszystkie terminy z umowy deweloperskiej są już przekroczone.
Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Jak sobie z tym poradziliście?
Pozdrawiam,
mieszkanka O6
-
Chciałem odświeżyć temat.
Przeniesienie własności miejsca w garażu podziemnym -koszt takiej formalności u notariusza na Zwierzynieckiej wynosi 850 zł.
Przeniesienie własności miejsca w garażu podziemnym -koszt takiej formalności u notariusza na Zwierzynieckiej wynosi 850 zł.
Wróć do „Avia 2 (etap III) - forum mieszkańców budynku”