Usterki mieszkań O6 - reklamacje z tytułu rękojmi/gwarancji po odbiorze

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
BO6

Usterki mieszkań O6 - reklamacje z tytułu rękojmi/gwarancji po odbiorze

Postautor: BO6 » 20 gru 2016, 0:49

Witam,
Czy ktoś z Państwa zgłaszał reklamację elementów mieszkania już po jego odbiorze? Warto wymieniać się poglądami i wskazówkami, które mogą być pomocne przy kolejnych problemach z mieszkaniem.
Ja na ten przykład mam problem ze ścianami. Na ścianach jak również suficie pojawiły się pęcherze i odparzenia. Jest ich coraz więcej. Mam zamiar złożyć reklamację z tytułu rękojmi. Czy ktoś z Państwa ma podobne doświadczenia?
Pozdrawiam,
BO6

jasiek

Re: Usterki mieszkań O6 - reklamacje z tytułu rękojmi/gwarancji po odbiorze

Postautor: jasiek » 20 gru 2016, 8:05

Robił Pan gładzie?

BO6

Postautor: BO6 » 20 gru 2016, 10:26

jasiek pisze:Robił Pan gładzie?

Nie, problem w tym, że nic nie robiłem. Pęcherze i odparzenia pojawiły się w miejscach, gdzie budimex oddawał jako stan deweloperski...

jasiek

Postautor: jasiek » 20 gru 2016, 10:47

A malował Pan ściany? Jeśli nie to proszę się wstrzymać z malowaniem. Może Pan podesłać mi jakieś zdjęcie (prywatnie) jak wyglądają tynki w tym momencie? Chętnie zobaczę jak wyglądają u Pana zmiany na ścianach. Jestem po półrocznych bataliach z Bx w tym temacie!

adi

Postautor: adi » 20 gru 2016, 12:07

Oj tam prywatnie... na forum wrzuć, co by każdy wiedział, czemu w mieszkaniu powinien się przyjrzeć :)

BO6

Postautor: BO6 » 20 gru 2016, 22:59

jasiek pisze:A malował Pan ściany? Jeśli nie to proszę się wstrzymać z malowaniem. Może Pan podesłać mi jakieś zdjęcie (prywatnie) jak wyglądają tynki w tym momencie? Chętnie zobaczę jak wyglądają u Pana zmiany na ścianach. Jestem po półrocznych bataliach z Bx w tym temacie!

Nie, nic nie malowałem, nie ingerowałem także w ściany w żaden inny sposób. Sprawę zgłosiłem do Budimexu i oczekuję na wizytę inspektora. Jeżeli może Pan wskazać jak poprowadzić tą sprawę, będę wielce zobowiązany. Zdjęcia podrzucę jutro bądź we czwartek.

sarve

Postautor: sarve » 21 gru 2016, 11:10

Ja taką usterkę miałam prawie na wszystkich ścianach w mieszkaniu na O6 klatka H. Gdybym nie była z firmą to bym tego nie zauważyła. Panowie, którzy ze mną odbierali od razu zauważyli ubytki tynku. Jak nacisnęło się ten pęcherz to robiła się dziura. Pod spodem jest powietrze i nie ma tynku. To dzieje się podobno jak za szybko po tynkowaniu maluje się ściany. Przez te pęcherze i krzywe sufity nie odebrałam mieszkania. Ja na poprawki czekam już 70dni. Zobaczę 9.01 czy odbiorę za drugim podejściem.

Kate

Postautor: Kate » 21 gru 2016, 18:58

ja mam teraz taki problem, mieszkanie praktycznie wykończone, a nie mogę zamieszkać, B06 możesz mi wysłać zdj na priv, zobaczę jak to u Ciebie wygląda

Nowy

Postautor: Nowy » 22 gru 2016, 11:10

A możecie wrzucić na forum foty, bo może trzeba przyjrzeć się pod tym kątem własnemu mieszkaniu ;)

BO6

Postautor: BO6 » 22 gru 2016, 22:19

Witam,
Poniżej przesyłam kilka przedmiotowych fotek. Jakość nie jest najlepsza ze względu na wykonanie ich telefonem. Nie robiłem zdjęć całych ścian, bo nie byłoby to tak widoczne.

Obrazek
Pęknięte pęcherze cd.

Obrazek
Pęknięte pęcherze cd.

Obrazek
Pęcherz, który pękł pod wpływem "odparzenia".

Obrazek
W dolnej części widoczny pęcherz.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”