Awaria dzwonka do drzwii w bloku - Orlińskiego 6
-
Awaria dzwonka do drzwii w bloku - Orlińskiego 6
Mam problem - dzwonek do drzwi przestał działać, nie wiecie gdzie on się w ogóle znajduje? Ktoś coś wie?
Re: Awaria dzwonka do drzwii w bloku - Orlińskiego 6
Sygnał dzwonka jest z domofonu. Jeżeli nie działa dzwonek to prawdopodobnie nie działa też domofon.
-
Właśnie domofon kiedyś też działał, a teraz nie wiem, sprawdzę to. Nie mam pojęcia co się stało zwłaszcza że nie wprowadzałem żadnych przeróbek w instalacji elektrycznej. Słuchawki domofonu też nie rozkręcałem.
Sterownik w rozdzielni odciął zasilanie, nic nie zrobisz. Trzeba zgłosić do Budimexu 

-
Czyli dzwonek nie tylko u mnie nie działa?
Na O4 często się tak działo. Przyczyną przeważnie był jakiś sąsiad co do remontu zdjął domofon i zrobił zwarcie. Prawdopodobnie wystarczy włączyć bezpiecznik ale musi to zrobić administrator bo on ma dostęp do nich.
Dzięki @wojtekf, może faktycznie to podobny problem. W simie dobrze, że na Orlińskiego 4 przerobiliście już sporo tematów związanych z wykończeniem mieszkań i wprowadzeniem się do nowego bloku i dzielicie się doświadczeniami
Cenna sprawa i miło, że można na sąsiadów liczyć!

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”