Plan techniczny mieszkania od dewelopera na os. Orlińskiego - jak dostać

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Arav

Plan techniczny mieszkania od dewelopera na os. Orlińskiego - jak dostać

Postautor: Arav » 05 sty 2017, 0:12

Witam,

mam takie pytanie: czy udało się komuś dostać od Bx plan techniczny mieszkania z dokładnymi wymiarami i rozplanowaniem gdzie w łazience/kuchni będą poprowadzone rury i gdzie będą gniazdka?

Da się to załatwić od ręki czy trzeba jakoś z nimi bardzo wojować żeby taki plan dostać?

morth

Re: Plan techniczny mieszkania od dewelopera na os. Orlińskiego - jak dostać

Postautor: morth » 05 sty 2017, 0:32

Ja napisałem do opiekuna na następny dzień miałem do odbioru w biurze. Z tym akurat nie ma u nich problemu.

Kicek

Postautor: Kicek » 05 sty 2017, 14:58

Musisz poprosić nie tylko o plan techniczny, ale też o projekty branżowe, bo nie mają tego na jednym rysunku.

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 05 sty 2017, 16:02

Jeszcze przed zakupem mieszkania otrzymałam od dewelopera (na wyraźną moją prośbę, po napisaniu maila) dwa plany - na jednym zaznaczone są wszystkie gniazdka, odpływy itp. techniczne rzeczy, a na drugim dokładne wymiary mieszkania - długości (a nawet grubość) ścian, okien, kominów, odległości od okien, drzwi itd. Oczywiście z zastrzeżeniem, że wymiary te mogą się nieco zmienić.

Kicek

Postautor: Kicek » 05 sty 2017, 23:10

Ekspresjah pisze:Jeszcze przed zakupem mieszkania otrzymałam od dewelopera (na wyraźną moją prośbę, po napisaniu maila) dwa plany - na jednym zaznaczone są wszystkie gniazdka, odpływy itp. techniczne rzeczy, a na drugim dokładne wymiary mieszkania - długości (a nawet grubość) ścian, okien, kominów, odległości od okien, drzwi itd. Oczywiście z zastrzeżeniem, że wymiary te mogą się nieco zmienić.

Ja dostałam każdy z projektów jako osobny dokument, także nie ma tu widocznie żadnej zależności :) Pozdrawiam

Arav

Postautor: Arav » 06 sty 2017, 21:54

okej - dzięki! No to zabieram się za pisanie!

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”