Witam,
mam takie pytanie: czy udało się komuś dostać od Bx plan techniczny mieszkania z dokładnymi wymiarami i rozplanowaniem gdzie w łazience/kuchni będą poprowadzone rury i gdzie będą gniazdka?
Da się to załatwić od ręki czy trzeba jakoś z nimi bardzo wojować żeby taki plan dostać?
Plan techniczny mieszkania od dewelopera na os. Orlińskiego - jak dostać
Re: Plan techniczny mieszkania od dewelopera na os. Orlińskiego - jak dostać
Ja napisałem do opiekuna na następny dzień miałem do odbioru w biurze. Z tym akurat nie ma u nich problemu.
Musisz poprosić nie tylko o plan techniczny, ale też o projekty branżowe, bo nie mają tego na jednym rysunku.
-
Jeszcze przed zakupem mieszkania otrzymałam od dewelopera (na wyraźną moją prośbę, po napisaniu maila) dwa plany - na jednym zaznaczone są wszystkie gniazdka, odpływy itp. techniczne rzeczy, a na drugim dokładne wymiary mieszkania - długości (a nawet grubość) ścian, okien, kominów, odległości od okien, drzwi itd. Oczywiście z zastrzeżeniem, że wymiary te mogą się nieco zmienić.
Ekspresjah pisze:Jeszcze przed zakupem mieszkania otrzymałam od dewelopera (na wyraźną moją prośbę, po napisaniu maila) dwa plany - na jednym zaznaczone są wszystkie gniazdka, odpływy itp. techniczne rzeczy, a na drugim dokładne wymiary mieszkania - długości (a nawet grubość) ścian, okien, kominów, odległości od okien, drzwi itd. Oczywiście z zastrzeżeniem, że wymiary te mogą się nieco zmienić.
Ja dostałam każdy z projektów jako osobny dokument, także nie ma tu widocznie żadnej zależności

okej - dzięki! No to zabieram się za pisanie!
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”