W sumie to możesz nawet przeciągać płatność ostatniej transzy do odbioru kluczy, bo w umowie jest zapisane, że teren wokół bloku zostanie zagospodarowany. Idę o zakład, że jeszcze długo tego kompletnego zagospodarowania nie będzie

ngy16687 pisze:Budimex napisze Ci, że poinformował, że pomiary będą później. (...)
ngy16687 pisze:Mnie nie musisz przekonywać, że nie było podstaw do przelewu ostatniej transzy. Odsetki należą się od całej transzy. Tym którzy zwrócili na to uwagę, ale mieli zwrot, bo mieszkanie było mniejsze od tego co zapłacili dostawali odsetki ale tylko od różnicy, a nie od całej transzy,
ngy16687 pisze:Masz dwa scenariusze:
- jednym zależało wpłacić jak najszybciej ostatnią transzę, bo MDM. Spóźniony obmiar i ewentualna różnica metrażu wymagająca dopłaty deweloperowi to dla tej grupy problem. Trzeba wysupłać gotówkę, bo MDMem takiej dopłaty chyba już nie skredytujesz. Mogę się mylić, bo nie znam zapisów MDM.
Ruda pisze:Ok, dodzwoniłam się i dowiedziałam. Otóż na recepcji nie są w stanie odpoqiedzieć na pytania, odnośnie odbiorów mają być na przełomie styczeń/luty, natomiast udało mi się dodzwonić do działu płatności i otrzymałam informacje, że z racji nie dotrzymania zapisu z umowy ze strony dev trzeba napisać wniosek (może być mailowo na recepcje kraków albo pisemnie - jak kto woli) i we wniosku należy ująć roszczenie o odstąpienie od płatności tejże dopłaty i uzasadnić (rozumiem, że trzeba przepisać punkty z umowy itp, zarówno z aneksu jak również tego 1 aktu notarialnego) i takie wnioski będą indywidualnie rozpatrywane przez dev. Wg mnie każdy powinien napisać takie roszczenie, nawet jeżeli kwota nie jest znaczna bo po coś te umowy były zpisywane i jeżeli nabywca nie trzyma się terminów to odsetki ma naliczane zawsze! I jak by nie było skoro dev nie dotrzymał warunków zapisanych w umowie to ja wole mieć lepszą lodówkę np niż płacić dodatkowo za pow mieszkania
Wróć do „Avia 5 (etap IV) - forum mieszkańców budynku”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość